Există vreun mod mai bun de a-ţi începe dimineaţa decât cu un cocktail în mână? Şi dacă are şi suc de portocale, deja intră în categoria „Mic Dejun”! E musai să-ţi începi ziua de sâmbătă cu un cocktail Sunrise Mimosa şi să-mi spui după dacă am dreptate!
Acum imaginează-ţi asta: Tu cu cele mai bune prietene pe balcon, dimineaţa, cu nişte cocktailuri şi un brunch super drăguţ. E mai ceva ca o scenă din Sex and The City cu cele 4 fete plimbându-se pe 5th Ave! Hai, nu mai sta pe gânduri şi invită-ţi prietenele la un sleepover. Îmi povesteşti după cum a fost.
Tips and tricks pentru acest cocktail:
-Pentru efectul acela de degrade, băuturile pe care le amesteci trebuie să aibă consistenţe diferite. De asta folosim siropul ultimul!
-Partea bună la acest cocktail Sunrise Mimosa e că poţi fi creativ! Înlocuieşte siropul de rodie cu sirop de merişoare, de mentă sau orice îţi face cu ochiul. La fel şi cu sucul de portocale. Poţi da un twist Hawaiian băuturii folosind suc de ananas în loc. Vorba aia, cheia e la tine!
-Eu am folosit o raţie alcool-suc de 50-50, dar nu e o regulă.
-E musai ca alcoolul să fie un vin spumant, o şampanie sau un Prosecco. Eu l-am folosit pe acesta.
-Foloseşte pahare de şampanie! Ele sunt create pentru a menţine băutura acidulată cât mai mult timp!
Cocktail Sunrise Mimosa
Ingredients
- 400 ml Prosecco sau alt vin spumant, rece
- 400 ml Suc de portocale rece
- 4 linguri Sirop de rodie
- gheaţă
- Portocală pentru decor
Instructions
- Pune 1-2 cuburi de gheaţă în 4 pahare de şampanie.
- Împarte vinul spumant în cele 4 pahare.
- Adaugă cantităţi egale de suc de portocale.
- Adaugă încet câte o lingură de sirop de rodie în fiecare pahar. Datorită consistenţei, el se va scufunda şi va crea efectul de degrade mult iubit la acest cocktail.
- Decorează fiecare pahar cu felii de portocală.
2 thoughts on “Cocktail Sunrise Mimosa”