În ultimul timp am devenit din ce în ce mai atentă la amprenta pe care o am asupra mediului înconjurător. Așadar, încerc pe cât posibil să minimizez impactul pe care îl am: folosesc un Keep Cup pentru cafea în loc de pahare de unică folosință, evit pungile de plastic și am mereu după mine o sacoșă reutilizabilă, nu folosesc paie etc. În aceeași notă, încerci să țin sub control waste-ul pe care îl fac când gătesc. Așa au apărut ale mele Răsucite cu gem: din resturi de aluat. Cum fac o tartă, o plăcintă, galette sau orice altceva implică aluat fraged sau foietaj, folosesc resturile pentru această rețetă. Sunt tare gustoase și merg perfect la cafea dimineața.
Tips and tricks pentru Răsucite cu Gem:
-Partea bună la această rețetă e că poți folosi ca umplutură orice gem ai la îndemână! Eu le-am făcut cu acest gem de zmeură fără zahăr, dar le-am încercat și cu cel de caise. Ambele rezultate au fost super gustoase.
-Eu am folosit aluatul fraged care îmi rămăsese de la această Tartă cu Ciocolată Albă, Zmeură și fistic.
-Totuși, cele mai gustoase răsucite mi-au părut cele cu aluat de foietaj, dar scopul rețetei este să minimizăm resturile. Așa că de data aceasta le-am făcut cu aluat fraged.
Metoda e super simplă: întinzi aluatul , îl ungi cu gem și îl împachetezi în două. Tai aluatul fâșii, pe care ulterior le răsucești și le pui într-o tavă cu hârtie de copt. Le ungi frumușel cu ou și le bagi la cuptor.
Răsucite cu gem
Ingredients:
- Aluat fraged/foietaj rămas de la alte rețete
- ¼ cană gem după preferințe
- 1 ou bătut
- 1 lingură zahăr brun
Instructions
- Întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară și unge-o cu gem.
- Împăturește aluatul în două și taie-l în fâșii.
- Răsucește fâșiile și pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Unge răsucitele cu ou și presară zahărul pe ele.
- Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 C timp de 15-20 de minute, sau până devin auriu-maronii.
1 thought on “Răsucite cu gem”