Limbă:

Răsucite cu gem

23/12/2019

Răsucite cu gem

1 Comment

Răsucite cu gem

În ultimul timp am devenit din ce în ce mai atentă la amprenta pe care o am asupra mediului înconjurător. Așadar, încerc pe cât posibil să minimizez impactul pe care îl am: folosesc un Keep Cup pentru cafea în loc de pahare de unică folosință, evit pungile de plastic și am mereu după mine o sacoșă reutilizabilă, nu folosesc paie etc. În aceeași notă, încerci să țin sub control waste-ul pe care îl fac când gătesc. Așa au apărut ale mele Răsucite cu gem: din resturi de aluat. Cum fac o tartă, o plăcintă, galette sau orice altceva implică aluat fraged sau foietaj, folosesc resturile pentru această rețetă. Sunt tare gustoase și merg perfect la cafea dimineața.

Tips and tricks pentru Răsucite cu Gem:

-Partea bună la această rețetă e că poți folosi ca umplutură orice gem ai la îndemână! Eu le-am făcut cu acest gem de zmeură fără zahăr, dar le-am încercat și cu cel de caise. Ambele rezultate au fost super gustoase.

-Eu am folosit aluatul fraged care îmi rămăsese de la această Tartă cu Ciocolată Albă, Zmeură și fistic.

-Totuși, cele mai gustoase răsucite mi-au părut cele cu aluat de foietaj, dar scopul rețetei este să minimizăm resturile. Așa că de data aceasta le-am făcut cu aluat fraged.

Metoda e super simplă: întinzi aluatul , îl ungi cu gem și îl împachetezi în două. Tai aluatul fâșii, pe care ulterior le răsucești și le pui într-o tavă cu hârtie de copt. Le ungi frumușel cu ou și le bagi la cuptor.

Răsucite cu gem

Știi aluatul acela care rămâne mereu de la plăcinte, tarte și alte alea și cu care nu ai niciodată ce face? Ei bine, răsucitele astea cu gem dau un scop acelui aluat!
Prep Time10 mins
Active Time25 mins
Total Time35 mins
Course: Appetizer, Snack
Cuisine: European
Keyword: Gem, Răsucite
Yield: 1 răsucite

Ingredients:

  • Aluat fraged/foietaj rămas de la alte rețete
  • ¼ cană gem după preferințe
  • 1 ou bătut
  • 1 lingură zahăr brun

Instructions

  • Întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară și unge-o cu gem.
    Foaie de aluat unsă cu gem
  • Împăturește aluatul în două și taie-l în fâșii.
  • Răsucește fâșiile și pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
    Răsucite cu gem crude
  • Unge răsucitele cu ou și presară zahărul pe ele.
  • Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 C timp de 15-20 de minute, sau până devin auriu-maronii.
    Răsucite cu gem

Related Posts

Budincă de Chia cu Mango

Budincă de Chia cu Mango

Dacă eşti în căutarea unui mic-dejun rapid, uşor de făcut şi sănătos, ai nimerit unde trebuie! Budinca de Chia cu Mango le are pe toate. Şiii, să-ţi mai spun că nu are zahăr? Sau că are puţine calorii? Sau poate ar fi trebuit să încep […]

Smoothie Tropical Piña Colada

Smoothie Tropical Piña Colada

Ştii melodia aia, ”If you like Piña Coladas and getting caught in the rain”, nu? Bun, probabil nimănui nu-i place să fie prins în ploaie. Dar cine ar vrea să aibă acum în mână o Piña Colada şi să fie pe plajă, mâna sus! P.S.: […]



1 thought on “Răsucite cu gem”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating