Dacă eşti în căutarea unui mic-dejun rapid, uşor de făcut şi sănătos, ai nimerit unde trebuie! Budinca de Chia cu Mango le are pe toate. Şiii, să-ţi mai spun că nu are zahăr? Sau că are puţine calorii? Sau poate ar fi trebuit să încep cu începutul şi să menţionez cât e de delicioasă… Da, e un fel de Sfântul Graal al micului dejun.
Ah, era să uit. Ştii de seminţele de Chia, da? Dacă nu, hai să-ţi zic: sunt pline de nutrienţi şi foarte, foarte sănătoase. Au foarte mulţi antioxidanţi, conţinut ridicat de proteine, fibre şi Omega-3.
Tips and tricks pentru budinca de chia perfectă:
-Prepară budinca de chia cu o seară înainte de a o mânca, pentru a avea timp să ajungă la consistenţa dorită. Pune laptele şi seminţele de chia într-un borcan, agită-l bine şi pune-l la frigider pentru 10 minute. Scoate-l, agită-l din nou şi lasă-l peste noapte.
-Eu am folosit lapte de cocos pentru Budinca de Chia cu Mango, dar vei obţine acelaşi rezultat cu orice fel de lapte.
-Dacă nu ai sirop de arţar la îndemână, foloseşte puţină miere. Dacă toppingul ales e destul de dulce, poţi omite cu totul îndulcitorul.
-Raţia perfectă de seminţe:lapte e de 1:4. Eu folosesc 4 linguri de seminţe de Chia la 1 cană de lapte pentru două porţii de budincă.
Budincă de Chia cu Mango
Ingredients:
- 4 linguri seminţe de Chia
- 1 cană lapte de cocos sau alt fel de lapte
- 1 linguriţă sirop de arţar
- 1 mango
Instructions
- Într-un borcan cu capac, amestecaţi laptele, seminţele de chia şi siropul de arţar. Agitaţi bine borcanul şi puneţi la frigider pentru 10 minute. Agitaţi din nou şi lăsaţi peste noapte (sau minim 2 ore) la rece.
- Curăţaţi mango, tăiaţi-l cuburi şi pasaţi-l la blender până devine piure.
- Când budinca de chia a căpătat consistenţa dorită, împărţiţi-o în două pahare, aşezând-o în straturi cu piure-ul de mango.
De asemenea, poţi găsi şi alte reţete similare aici: Budincă de Chia cu Măr şi Scorţişoară sau Budincă de Chia cu Fructe de Pădure.
Cool
❤❤