Deși trebuie să recunosc că cel mai comod e să trag rapid în coș o cutie de lapte de pe raft la supermarket, există o oarecare satisfacție în a-ți face propriul lapte vegetal. Eu când am încercat prima dată să fac și am văzut că e floare la ureche, nu mi-a venit să cred. Și e mult, mult mai gustos și sănătos decât cel cumpărat! Hai să vezi Cum să faci Lapte de Migdale acasă la tine!
Eu am descoperit laptele vegetal acum un an mai mult de nevoie decât de voie, când m-am trezit că am dezvoltat o intoleranță la lactoză. Foarte tristă veste pentru un iubitor de lactate, crede-mă pe cuvânt. Dacă nu faci parte din această nefericită categorie, consideră-te norocos! Dar asta e, m-am reorientat rapid, deși nu mi-a fost ușor la început. Sinceră să fiu, mă mai răsfăț din când în când cu anumite brânzeturi, dar pot să spun că merită sacrificiul!
Găsești alte articole de tipul ”CUM SĂ” aici: Cum să fierbi corect ouăle, Cum să coci porumbul în cuptor, Cum să coci dovleacul plăcintar, Hummus în 3 culori.
TIPS AND TRICKS DESPRE CUM SĂ FACI LAPTE DE MIGDALE ACASĂ:
-Dacă nu ai un tifon special pentru lapte, poți folosi o sită deasă sau un prosop de bumbac pentru a stoarce migdalele.
-Migdalele trebuie să stea la înmuiat în apă minim 8 ore, deci ar fi indicat să le lași peste noapte. Dacă te grăbești, le poți pune o oră în apă fierbinte.
-Vrei să obții un lapte mai aromat? Înmoaie alături de migdale și curmalele. Dacă folosești păstaie de vanilie, arunc-o și pe ea în apă. În schimb, în cazul în care folosești esență, o vei adăuga în blender înainte de a mixa totul.
-Opțional: poți curăța migdalele de coajă înainte de a le pune în blender.
-Păstrează migdalele după ce le-ai stors. Le poți folosi pentru biluțe proteice, înghețată sau în smoothie-uri pentru o textură mai interesantă!
Cum să faci lapte de migdale
Ingredients:
- 1 cană migdale crude
- ½ linguriță extract de vanilie, sau puțin dintr-o păstaie
- ½ linguriță scorțișoară
- 2 curmale Medjool
- 4 căni apă plată
Instructions
- Lasă migdalele la înmuiat peste noapte (8h) alături de curmale și vanilie. Dacă folosești extract, adaugă-l în blender la final. Dacă te grăbești,înmoaie-le în apă fierbinte pentru o oră.
- Opțional, poți decoji migdalele după ce s-au înmuiat.
- Adaugă toate ingredientele în blender și mixează timp de un minut sau până amestecul e uniform.
- Stoarce migdalele într-un tifon, prosop de bumbac sau o sită deasă.
- Păstrează resturile de migdale, le vei putea folosi în biluțe proteice, smoothie-uri sau înghețată.
- Ține laptele la frigider. Va rezista aproximativ 4-5 zile.
2 thoughts on “Cum să faci Lapte de Migdale”