Știu că am mai vorbit despre cât de mult îmi place să mănânc Overnight Oats, dar de data asta e o altă poveste: Overnight oats cu ciocolată. Ce poți să-ți dorești mai mult de la un mic dejun decât să fie rapid, sănătos ȘI să aibă ciocolată? N-ai cum să nu încerci rețeta asta, e gata într-un minut și tot ce trebuie să faci este să lași totul peste noapte la rece, unde se întâmplă magia.
TIPS AND TRICKS pentru Overnight Oats cu Ciocolată:
-În funcție de ce rezulat dorești, folosește fulgi de ovăz măcinați mai fin sau întregi. Cei măcinați te vor ajuta să obții un terci mai fin și cremos, pe când cei întregi te vor ajuta să păstrezi o textură mai fermă.
-Adaugă niște semințe de chia în terciul tău. O lingură e suficientă și îți va da o valoare nutrițională și mai mare și o textură interesantă.
-Secretul pentru un terci super catifelat și cremos stă în iaurtul grecesc. O treime de cană e suficientă pentru două porții.
-Eu am folosit fulgi de ovăz fin măcinați și lapte de migdale pentru rețeta mea.
Overnight Oats cu Ciocolată
Ingredients:
- 1 cană lapte (250 ml)
- ½ cană iaurt grecesc
- 1 cană fulgi de ovăz
- 2 linguri semințe de chia
- 1 linguriță esență de rom
- 2 linguri cacao
- 1 lingură sirop de arțar sau miere
Instructions
- Amestecă laptele, iaurtul, semințele de chia, fulgii de ovăz, esența de rom, îndulcitorul și cacaoa într-un bol și lasă-l la frigider peste noapte, acoperit cu folie de plastic.
- A doua zi împarte amestecul în două boluri și decorează cu jumătate de banană feliată, sirop de arțar sau orice alte toppinguri îți plac.
Poți găsi rețete similare aici: Overnight Oats cu Unt de Arahide și Banană, Budincă de Chia cu Mango, Budincă de Chia cu Căpșuni.