Da, ai citit bine. Fursecuri cu morcov şi ovăz. Deci practic, un fel de tort de morcovi readaptat în fursecuri. Şi fiindcă au fulgi de ovăz, sunt perfecte şi la micul dejun. Şi cine a zis nu vreodată unui desert la micul dejun?!
Fursecurile astea nici nu au fost în plan în ziua când le-am făcut. Aveam ceva dovleac copt şi mă gândeam în ce reţetă să le introduc. Când deschid cămara, îmi fac cu ochiul nişte morcovi aduşi de la ţară care mi-au făcut cu ochiul. Long story short, 10 minute mai târziu făceam aceste fursecuri. Şi trebuie să recunosc, a fost o decizie foarte inspirată. Hai să vezi şi tu reţeta mai jos!
Poți găsi aici rețete similare: Tort de morcovi, Overnight Oats cu Unt de Arahide și Banană, Chec cu Dovleac.
TIPS AND TRICKS pentru Fursecuri cu Morcov și Ovăz:
-Fursecurile nu sunt prea dulci, deci merg mănuşă cu cafeaua de dimineaţă. Nu se zdrobesc, deci sunt perfecte pentru o gustare în drum spre birou!
-Măsoară atent fulgii de ovăz! Acţionează ca un burete şi reţin umezeala din aluat, aşa că dacă depăşeşti măsura, vei obţine nişte fursecuri uscate şi dure. Dacă pici în extrema cealaltă şi nu adaugi suficienţi, vei obţine nişte fursecuri prea moi.
-Dacă vrei să mergi şi mai aproape de gustul de tort de morcovi, poţi adăuga stafide în aluat.
-E foarte important ca untul să fie la temperatura camerei. MUSAI!
-Poţi folosi orice fel de nuci îţi plac în această reţetă. Eu am folosit nuci pecan pentru că asta aveam la îndemână, dar pentru un gust autentic recomand nuci normale.
-Poţi înlocui siropul de arţar şi uleiul de cocos cu zahăr şi ulei de floarea soarelui.
-Foloseşte o cupă de îngheţată pentru a obţine fursecuri de dimensiuni egale.
Fursecuri cu morcov şi ovăz
Ingredients:
Fursecuri
- 1 cană făină
- 1 cană fulgi de ovăz
- 1½ căni morcov ras stors
- ½ cană nuci zdrobite
- ¼ cană sirop de arţar sau zahăr
- 1 ou
- ¼ cană unt la temperatura camerei cuburi
- 1 lingură ulei de cocos sau de floarea soarelui
- 1½ linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă scorţişoară
- ¼ linguriţă nucşoară opţional
- ½ linguriţă sare
Glazură
- ¼ cană zahăr pudră
- ½ lingură suc de ananas sau apă
Instructions
Fursecuri
- Preîncălzeşte cuptorul la 180°C.
- Rade morcovii pe răzătoarea mare şi şterge-i cu un prosop de hârtie.
- Combină untul moale cu oul şi siropul de arţar şi amestecă până se uniformizează.
- Separat, amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, scorţişoara, sarea, nucşoara, nucile şi morcovul. Adaugă amestecul uscat peste cel umed.
- După ce amestecul devine uniform, formează fursecuri cu ajutorul unei cupe de îngheţată şi pune-le pe o tavă unsă cu ulei sau cu hârtie de copt.
- Coace la 180°C timp de 15-20 de minute. Lasă-le în tavă până se răcesc complet.
Glazură
- Amestecă zahărul pudră cu sucul de ananas(sau apa) şi glazurează fursecurile.
3 thoughts on “Fursecuri cu morcov şi ovăz”