Limbă:

Tort Red Velvet

27/01/2020

Tort Red Velvet

0 Comments

Tort Red Velvet

Un tort clasic și suuuper popular (cel puțin în America și UK) pe care trebuie neapărat să îl încerci este acest minunat Tort Red Velvet. Are un blat dens și bogat și o suuuper cremă de brânză, fină și gustoasă. Dacă nu l-ai încercat până acum, nu mai ai scuze! E momentul să îi dai o șansă. Fugi mai jos și citește și câteva trucuri pentru o cremă de brânză perfectă, câteodată se dovedește a fi cam pretențioasă. Dar dacă îmi urmezi sfaturile, nu ai cum să nu reușești!

Tort Red Velvet

Tips and tricks pentru cel mai bun Tort Red Velvet:

-Pentru cremă, caută mascarpone și cremă de brânză cu conținut ridicat de grăsime.

-Scurge excesul de lichid din cele două tipuri de brânză înainte de a le mixa.

-E SUPER important ca ingredientele să fie la temperatura camerei, în special pentru cremă. Cu cât sunt mai puțin reci, cu atât se vor mixa mai bine și crema va fi mai pufoasă.

-Cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este să NU BAȚI crema prea mult. Oprește mixerul de îndată ce vezi că devine densă și catifelată.

-Când încorporezi frișca în amestecul de brânză, folosește o spatulă și amestecă de jos în sus, fără mișcări bruște. Astfel, vei evita spargerea bulelor de aer formate în frișcă.

-După ce nivelezi blaturile de tort cu cuțitul, păstrează resturile de firmituri pentru decorat tortul la final.

Tort Red Velvet

Tort Red Velvet

Un tort clasic și îndrăgit peste tot este Tortul Red Velvet. Cu blatul dens și gustos și o cremă fină de brânză, nu are cum să nu fie pe placul tuturor! Hai să vezi despre ce e vorba:
Prep Time30 mins
Active Time30 mins
La rece30 mins
Total Time1 hr 30 mins
Course: Desert, Tort
Cuisine: American
Keyword: Red Velvet, Tort
Yield: 12 felii

Ingredients:

Blat

  • 2⅔ căni făină 400g
  • căni zahăr 330g
  • 2 linguri cacao
  • ½ cană unt 120g
  • 2 ouă
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 cană ulei 250 ml
  • 1 cană lapte bătut 230ml
  • 1 linguriță oțet
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • linguri colorant alimentar roșu gelul e cel mai eficient

Cremă de brânză

  • 1⅛ căni mascarpone 250g
  • 1⅛ cană cremă de brânză
  • cană smântână pentru frișcă 300ml
  • 1 cup zahăr 120g
  • linguriță esență de vanilie

Instructions

Blat

  • Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge 3 tăvi de 20 cm sau 2 tăvi de 25 cm cu ulei și tapetează-le cu o lingură de cacao, îndepărtând excesul prin lovituri aplicate marginilor tăvii.
  • Bate untul la temperatura camerei cu zahărul până se deschide la culoare și zahărul se topește, apoi adaugă ouăle, 1 câte 1.
  • Într-un bol separat, amestecă uleiul cu extractul de vanilie, colorantul și cacao. Adaugă acest amestec peste amestecul de unt, apoi adaugă oțetul și incorporează-le bine.
  • Amestecă bicarbonatul de sodiu cu făina și sarea și cerne-le peste amestecul de mai devreme. Incorporează-le bine, apoi adaugă laptele bătut și amestecă. până devine uniform.
  • Împarte aluatul egal în tăvi și coace blaturile timp de 25-30 de minute la 180°C, sau până trec testul scobitorii. (Scobitoarea trebuie să iasă curată din mijlocul blatului, sau mai coacem aluatul)
  • Lasă blaturile să se răcească în tăvi, apoi transferă-le pe un grătar până se răcesc complet. Folosește un cuțit de pâine să nivelezi blaturile și păstrează firimiturile pentru decor.

Crema de brânză

  • Bate crema de brânză împreună cu mascarpone (ambele la temperatura camerei) până amestecul este fin și uniform. Adaugă zahărul pudră și mixează la viteză medie timp de 2-3 minute pentru a obține o cremă pufoasă.
  • Într-un bol separat, bate frișca și vanilia timp de 2-3 minute. Încorporeaz-o în amestecul de brânză cu ajutorul unei spatule, cu mișcări lente de jos în sus.

Asamblare

  • Transferă crema și blatul la frigider timp de minim 30 de minute pentru a se răci suficient cât să poți asambla tortul.
  • Împarte crema în 3 părți egale. Transferă un blat pe o farfurie/suport de tort și așază-l cu partea plată în jos. Pune ⅓ din cremă peste el și întinde-o uniform.
    Tort Red Velvet
  • Repetă pașii cu al doilea blat, apoi pune ultimul blat deasupra. Decorează-l cu crema rămasă, apoi presară firimiturile de blat deasupra.
  • Lasă tortul la rece minim 1 oră înainte de a-l servi.
    Tort Red Velvet
Tort Red Velvet

Poți găsi rețete similare aici: Tort de Morcovi, Prăjitură Turtă Dulce, Fursecuri crăpate Red Velvet.


Related Posts

Carrot Cake

Carrot Cake

Fără falsă modestie, o să-mi iau inima în dinți și voi spune că aceasta este rețeta pentru cel mai bun Carrot Cake, și nu pentru că sunt prea arogantă, ci pentru că așa l-au lăudat a fi toți prietenii care l-au gustat până acum. Și […]

Tartă cu piersici şi migdale

Tartă cu piersici şi migdale

Ok, poate nu e tocmai sezonul pentru o tartă cu piersici şi migdale, dar am aşa multe reţete drăguţe de astă vară că nu am cum să nu le împărtăşesc! Şi dacă îţi spun că nu e nevoie de o diplomă de patiser s-o faci […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating