Limbă:

Fursecuri „Fulg de Zăpadă”

11/12/2019

Fursecuri „Fulg de Zăpadă”

4 Comments

Fursecuri Fulg de Zăpadă

Cum ne deplasăm cu toată viteza înainte spre Crăciun și spiritul sărbătorilor e deja omniprezent în magazine, pe străzi și în casele noastre, am dat și eu startul rețetelor tematice de Crăciun. Și fiindcă zăpada se cam lasă așteptată (cel puțin în București), mi-am făcut proprii mei fulgi care să mă înveselească. Așadar, las aici rețeta pentru Fursecuri „Fulg de Zăpadă”, exact la timp pentru a pune ingredientele pe lista de cumpărături!

Ah, apropo! Fursecurile astea merg peeerfect dimineața la cafea sau chiar ca recompensă pentru colindătorii care urmează să ne cânte și să încânte, deci trebuie să le încerci!

Poți găsi rețete similare pentru Crăciun aici: Trufe de ciocolată albă cu cafea, Tort de morcovi, Lichior de Ouă, Prăjitură ”Turtă Dulce”.

TIPS AND TRICKS pentru Fursecuri „Fulg de Zăpadă”:

-Ingredientele din rețetă ajung pentru cam 30 de fursecuri, dar poți ajusta cantitatea pentru nevoile tale.

-Aluatul rezistă foarte bine la frigider sau congelator, deci dacă ai făcut mai mult, poți păstra liniștită restul până data viitoare!

-Folosește un unt cu conținut ridicat de grăsime. Încă ceva: asigură-te că ingredientele sunt la temperatura camerei!

-Întinde foile pentru fursecuri între două bucăți de hârtie de copt pentru a evita mizeria. Asta va ajuta aluatul să rămână rece și va împiedica topirea untului.

-Aluatul trebuie să stea minim 1 oră la frigider. Dacă ești pe fugă, pune-l jumătate de oră la congelator!

-Eu am folosit aceste forme pentru prăjituri, dar poți folosi ce ai prin casă: omuleți, inimioare, brăduți etc.

-Dacă decorezi fursecurile cu glazura din rețetă, folosește un poș pentru ornat sau o sticlă ca  aceasta pentru mai multă acuratețe.

Fursecuri „Fulg de Zăpadă”

Prep Time10 mins
Active Time10 mins
Timp pentru aluat la rece:1 hr
Course: Christmas, Cookies, Dessert
Keyword: Fulg, Fulg de Zăpadă, Fulgi de ovăz, Fursecuri, Zăpadă
Yield: 30 fursecuri

Ingredients:

Fursecuri

  • ¾ cană zahăr (150g)
  • 1 ou
  • 2 căni făină (280g)
  • 175 g unt temperatura camerei
  • 1 linguriță esență vanilie
  • ½ linguriță esență migdale
  • ½ linguriță praf de copt

Glazură

  • 1 cană zahăr pudră
  • ½ linguriță vanilie
  • 2 lingurițe lapte

Instructions

Fursecuri

  • Mixează timp de 2 minute untul si zahărul. Când amestecul este omogen, adaugă oul și esențele. Amestecă bine.
  • Adaugă făina și praful de copt și încorporează-le bine în aluat. Împarte aluatul format în două părți egale.
  • Așează o parte de aluat între două foi de hărtie de copt și rulează aluatul într-o foaie groasă de 1 cm. Repetă procedeul și pentru aluatul rămas. Transferă aluatul la frigider pentru 1 h sau la congelator pentru jumătate de oră.
  • Scoate aluatul de la rece și decupează-l în forme, apoi transferă în tava de copt. Coace fursecurile pentru 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C, sau până marginile devin aurii. Nu scoate fursecurile din tavă până nu s-au răcit complet.
    Cu resturile de aluat, formează o nouă foaie și repetă până termini tot aluatul.

Glazură

  • Amestecă zahărul pudră cu esența de vanilie și laptele. Transferă amestecul într-o pungă(poș) sau într-o sticlă pentru ornat și decorează fursecurile. Lasă-le să se usuce complet înainte de a le muta!
    Fursecuri Fulgi de Zapada

Related Posts

Carrot Cake

Carrot Cake

Fără falsă modestie, o să-mi iau inima în dinți și voi spune că aceasta este rețeta pentru cel mai bun Carrot Cake, și nu pentru că sunt prea arogantă, ci pentru că așa l-au lăudat a fi toți prietenii care l-au gustat până acum. Și […]

Tartă cu piersici şi migdale

Tartă cu piersici şi migdale

Ok, poate nu e tocmai sezonul pentru o tartă cu piersici şi migdale, dar am aşa multe reţete drăguţe de astă vară că nu am cum să nu le împărtăşesc! Şi dacă îţi spun că nu e nevoie de o diplomă de patiser s-o faci […]



4 thoughts on “Fursecuri „Fulg de Zăpadă””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating