Dacă şi ţie îţi place la nebunie porumbul, probabil cel copt e preferatul tău. Ştii tu, porumbul acela făcut pe jar, la final de grătar, după care pofteşte toată lumea. Şiii dacă plouă sau dacă stai la apartament, nu prea ai cum să încingi grătarul la discreţie. Ei, uite aici vin cu ideea revoluţionară şi te învăţ cum să coci porumb în cuptor.
Deci asta înseamnă că poţi face porumb copt fără fum, direct de la tine din bucătărie. Da, se poate.
Poți găsi alte ghiduri similare aici: Cum să coci dovleacul plăcintar, Cum să faci lapte de migdale acasă, Cum să fierbi CORECT ouăle, Cum să faci hummus acasă.
Tips and tricks pentru această reţetă:
-Având în vedere că porumbul e făcut la cuptor şi nu pe grătar, trebuie să vii cu o aromă intensă care va înlocui gustul dat de jar. Aşa că poţi compensa cu ce condimente îţi trec prin minte, atâta timp cât au o aromă puternică( De exemplu, pudră de chilli sau boia de ardei afumată)
-Înainte de a coace porumbul, începe prin a condimenta untul. E nevoie de puţin timp pentru ca toate aromele să se amestece între ele şi să fie absorbite de unt. Foloseşte unt la temperatura camerei şi un mix din condimentele tale preferate. Eu am folosit sare, piper, usturoi şi boia de ardei afumată.
-Eu am copt porumbul cu tot cu ştiulete , dar poţi folosi un cuţit pentru a tăia boabele dacă le coci pentru o salată. Quick tip: ştiuletele îi dă mai multă aromă!
-Foloseşte o tavă cu pereţi înalţi pentru copt porumbul şi asigură-te că îl întorci de câteva ori pentru a se coace uniform.
-Când alegi porumbul, caută ştiuleţi cu frunzele verzi şi strânse şi mătasea auriu-maronie. Cei cu mătase maro lipicioasă,închisă la culoare nu sunt la fel de proaspeţi.
Ei, acum că ştii cum să coci porumb în cuptor, mai rămâne doar să treci la treabă şi să-i surprinzi pe cei dragi cu gustul copilăriei!
Cum să coci porumbul în cuptor
Ingredients:
- 4 buc. porumb
- ¼ pachet unt la temperatura camerei
- 1 linguriţă sare mare
- ½ linguriţă piper
- 2 căţei usturoi pisaţi
- 1 linguriţă boia de ardei afumată
Instructions
- Preîncălzeşte cuptorul la 220°C.
- Amestecă untul cu condimentele şi dă-le puţin timp aromelor să se întrepătrundă.
- Unge porumbul cu untul aromat şi pune-l într-o tavă de copt cu pereţi înalţi.
- Coace porumbul pentru aproximativ 40 de minute, întorcându-l din 10 în 10 minute pentru a se coace uniform.
5 thoughts on “Cum să coci porumb în cuptor”