Iar vin cu o reţetă care te duce cu gândul la vară! Dar nu e nimic rău în asta, nu? Puţină nostalgie nu strică. Şi promit că acest Crumble cu Piersici şi Migdale asta e pe placul tuturor, chiar şi a celor mofturoşi!
Şi ca să te conving, hai să-ţi mai spun ceva: durează maxim 15 minute să prepari această minunăţie, iar la cuptor trebuie să stea doar 30 de minute!
Poți găsi rețete similare aici: Prăjitură Crumble cu Caise, Tartă cu Piersici și Migdale, Mere coapte cu Nuci pecan și Sirop de Arțar.
TIPS AND TRICKS PENTRU acest Crumble cu Piersici și Migdale:
-Ştii ce merge cel mai şi cel mai bine cu rețeta asta? O cupă de îngheţată de vanilie!
-Aruncă migdalele la cuptor la 110° pentru aproximativ 7 minute, dar fii cu ochii pe ele. Prăjindu-le le intensifici aroma şi le dai o textură mai crocantă.
-Asigură-te că untul pe care îl foloseşti pentru crumble e rece şi că nu îl atingi în mod direct cu degetele, căldura mâinilor îl înmoaie. „Înveleşte” cubuleţele de unt cu amestecul de migdale şi făină când le zdrobeşti!
-Hai să-ţi spun un secret! Eu am folosit aceste migdale, dar poţi folosi orice fel de nuci sau alune!
-E valabil şi pentru piersici. Le poţi înlocui cu orice alte fructe ( de regulă, cele cu sâmbure lemnos ca prunele, caisele sau nectarinele merg cel mai bine pentru că au o consistenţă similară)
-Dacă nu ai 4 vase termorezistente mici, poţi folosi unul mare.
Crumble cu Piersici şi Migdale
Ingredients:
Umplutura de piersici
- 500 g piersici tăiate cubuleţe
- 2 linguri zahăr brun
- 1 lingură făină sau amidon
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă extract de vanilie
Crumble cu migdale
- ½ cană migdale mărunţite
- ½ cană unt rece tăiat cubuleţe
- 1 cană făină
- 2 linguri zahăr brun
- 1 linguriţă praf de copt
- praf de sare
Instructions
- Amestecaţi piersicile cu zahărul, făina sau amidonul, scorţişoara şi esenţa de vanilie şi împărţiţi-le în cele 4 forme, unse în prealabil cu unt.
- Amestecaţi untul rece cu migdalele mărunţite, făina, zahărul, praful de copt şi sarea, acoperind untul cu ingredientele uscate pentru a nu îl topi cu căldura mâinilor.
- Când aluatul capătă o consistenţă sfărâmicioasă, turnaţi-l peste piersici, formând bulgăraşi cu ajutorul degetelor şi sfărâmându-i.
- Coaceţi aproximativ 30 de minute la 180°, sau până aluatul de deasupra devine auriu-maroniu.
2 thoughts on “Crumble cu Piersici și Migdale”