Limbă:

Crumble cu Piersici și Migdale

20/12/2019

Crumble cu Piersici și Migdale

2 Comments

Crumble cu piersici şi migdale

Iar vin cu o reţetă care te duce cu gândul la vară! Dar nu e nimic rău în asta, nu? Puţină nostalgie nu strică. Şi promit că acest Crumble cu Piersici şi Migdale asta e pe placul tuturor, chiar şi a celor mofturoşi!

Şi ca să te conving, hai să-ţi mai spun ceva: durează maxim 15 minute să prepari această minunăţie, iar la cuptor trebuie să stea doar 30 de minute!

Poți găsi rețete similare aici: Prăjitură Crumble cu Caise, Tartă cu Piersici și Migdale, Mere coapte cu Nuci pecan și Sirop de Arțar.

TIPS AND TRICKS PENTRU acest Crumble cu Piersici și Migdale:

-Ştii ce merge cel mai şi cel mai bine cu rețeta asta? O cupă de îngheţată de vanilie!

-Aruncă migdalele la cuptor la 110° pentru aproximativ 7 minute, dar fii cu ochii pe ele. Prăjindu-le le intensifici aroma şi le dai o textură mai crocantă.

-Asigură-te că untul pe care îl foloseşti pentru crumble e rece şi că nu îl atingi în mod direct cu degetele, căldura mâinilor îl înmoaie. „Înveleşte” cubuleţele de unt cu amestecul de migdale şi făină când le zdrobeşti!

-Hai să-ţi spun un secret! Eu am folosit aceste migdale, dar poţi folosi orice fel de nuci sau alune!

-E valabil şi pentru piersici. Le poţi înlocui cu orice alte fructe ( de regulă, cele cu sâmbure lemnos ca prunele, caisele sau nectarinele merg cel mai bine pentru că au o consistenţă similară)

-Dacă nu ai 4 vase termorezistente mici, poţi folosi unul mare.

Crumble cu Piersici şi Migdale

Un desert delicios şi gata fără prea multe bătăi de cap. Sigur va fi pe placul tuturor, chiar şi a celor mofturoşi!
Prep Time15 mins
Active Time30 mins
Total Time45 mins
Yield: 4

Ingredients:

Umplutura de piersici

  • 500 g piersici tăiate cubuleţe
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 lingură făină sau amidon
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă extract de vanilie

Crumble cu migdale

  • ½ cană migdale mărunţite
  • ½ cană unt rece tăiat cubuleţe
  • 1 cană făină
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 linguriţă praf de copt
  • praf de sare

Instructions

  • Amestecaţi piersicile cu zahărul, făina sau amidonul, scorţişoara şi esenţa de vanilie şi împărţiţi-le în cele 4 forme, unse în prealabil cu unt.
  • Amestecaţi untul rece cu migdalele mărunţite, făina, zahărul, praful de copt şi sarea, acoperind untul cu ingredientele uscate pentru a nu îl topi cu căldura mâinilor.
  • Când aluatul capătă o consistenţă sfărâmicioasă, turnaţi-l peste piersici, formând bulgăraşi cu ajutorul degetelor şi sfărâmându-i.
  • Coaceţi aproximativ 30 de minute la 180°, sau până aluatul de deasupra devine auriu-maroniu.
    Crumble cu piersici şi migdale

Related Posts

Smoothie Tropical Piña Colada

Smoothie Tropical Piña Colada

Ştii melodia aia, ”If you like Piña Coladas and getting caught in the rain”, nu? Bun, probabil nimănui nu-i place să fie prins în ploaie. Dar cine ar vrea să aibă acum în mână o Piña Colada şi să fie pe plajă, mâna sus! P.S.: […]

Budincă de Chia cu Mango

Budincă de Chia cu Mango

Dacă eşti în căutarea unui mic-dejun rapid, uşor de făcut şi sănătos, ai nimerit unde trebuie! Budinca de Chia cu Mango le are pe toate. Şiii, să-ţi mai spun că nu are zahăr? Sau că are puţine calorii? Sau poate ar fi trebuit să încep […]



2 thoughts on “Crumble cu Piersici și Migdale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating