Limbă:

Pesto Verde

27/10/2020

Pesto Verde

0 Comments

Unul dintre cele mai versatile și iubite sosuri este, fără îndoială, Pesto Verde. Super simplu de făcut și merge cu aproape orice, de la paste la pizza, sandwich-uri sau lângă un steak. Acest pesto e gata în doar 10 minute și are nevoie de 5 ingrediente. Și e pliiin de arome proaspete. Las mai jos și câteva tips&tricks care să te ajute să obții un pesto perfect.

TIPS AND TRICKS pentru cel mai bun Pesto Verde:

-Spală bine busuiocul cu apă rece, apoi scapă de excesul de apă cu ajutorul unui uscător de salată sau cu prosoape de hârtie.

-Mugurii (semințele) de pin pot fi destul de scumpi și greu de găsit, dar îi poți înlocui cu nuci sau migdale.

-Alege un ulei de măsline al cărui gust îți place și separat, pentru că rețeta are nevoie de o cantitate destul de mare de ulei. Acesta va avea un impact puternic în gustul final al sosului.

-Înainte de a adăuga toate ingredientele în robot, toacă busuiocul și mugurii de pin la cuțit. Procesându-le prea mult la robot, semințele vor elibera prea mult ulei, iar sosul va avea un gust greu.

-Dacă nu ești fan parmezan (Ce?!), îl poți înlocui cu altă brânză dură maturată, ca Pecorino. De asemenea, este important să nu adaugi brânza în robotul de bucătărie, ci să o încorporezi la final, cu ajutorul unei spatule. Asta va face ca pesto să aibă o textură mai grunjoasă, în loc să obții o pastă.

Pesto Verde

Pesto Verde

Unul dintre cele mai iubite sosuri este Pesto Verde: plin de arome și extrem de ușor de preparat și este gata în doar 10 minute. Hai să vezi:
Prep Time10 mins
Total Time10 mins
Course: Sosuri
Cuisine: Italian
Keyword: Basil, Pesto
Yield: 1 borcan mic

Ingredients:

  • 3 căni busuioc (60 grame)
  • 50 g parmezan ras fin
  • 30 g muguri de pin (semințe de pin)
  • 80 ml ulei de mpsline ⅓ cană
  • 1 cățel de usturoi
  • sare și piper

Instructions

  • Pune semințele de pin în cuptorul preîncălzit la 180°C și prăjește-le timp de 7-8 minute, sau până ce devin aurii.
  • Spală bine busuoicul și usucă-l cu ajutorul unui uscător de salată sau cu prosoape de hârtie.
  • Taie busuoicul și semințele de pin cu ajutorul unui cuțit, apoi transferă-le în vasul unui robot de bucătărie. Pulsează de câteva ori, apoi adaugă ușor ușor uleiul. Ține minte că nu trebuie să obții o pastă, ci o cremă cu textură grunjoasă.
  • Agaugă parmezanul, sare și piper după gust și amestecă totul cu o spatulă.
  • Pesto rezistă la frigider aproximativ 5 zile, dar îl poți îngheța în cuburi, folosind o tăviță pentru gheață. Astfel vei putea dezgheța cantitatea dorită de fiecare dată.
    Pesto Verde


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating