Unul dintre cele mai versatile și iubite sosuri este, fără îndoială, Pesto Verde. Super simplu de făcut și merge cu aproape orice, de la paste la pizza, sandwich-uri sau lângă un steak. Acest pesto e gata în doar 10 minute și are nevoie de 5 ingrediente. Și e pliiin de arome proaspete. Las mai jos și câteva tips&tricks care să te ajute să obții un pesto perfect.
TIPS AND TRICKS pentru cel mai bun Pesto Verde:
-Spală bine busuiocul cu apă rece, apoi scapă de excesul de apă cu ajutorul unui uscător de salată sau cu prosoape de hârtie.
-Mugurii (semințele) de pin pot fi destul de scumpi și greu de găsit, dar îi poți înlocui cu nuci sau migdale.
-Alege un ulei de măsline al cărui gust îți place și separat, pentru că rețeta are nevoie de o cantitate destul de mare de ulei. Acesta va avea un impact puternic în gustul final al sosului.
-Înainte de a adăuga toate ingredientele în robot, toacă busuiocul și mugurii de pin la cuțit. Procesându-le prea mult la robot, semințele vor elibera prea mult ulei, iar sosul va avea un gust greu.
-Dacă nu ești fan parmezan (Ce?!), îl poți înlocui cu altă brânză dură maturată, ca Pecorino. De asemenea, este important să nu adaugi brânza în robotul de bucătărie, ci să o încorporezi la final, cu ajutorul unei spatule. Asta va face ca pesto să aibă o textură mai grunjoasă, în loc să obții o pastă.
Pesto Verde
Ingredients:
- 3 căni busuioc (60 grame)
- 50 g parmezan ras fin
- 30 g muguri de pin (semințe de pin)
- 80 ml ulei de mpsline ⅓ cană
- 1 cățel de usturoi
- sare și piper
Instructions
- Pune semințele de pin în cuptorul preîncălzit la 180°C și prăjește-le timp de 7-8 minute, sau până ce devin aurii.
- Spală bine busuoicul și usucă-l cu ajutorul unui uscător de salată sau cu prosoape de hârtie.
- Taie busuoicul și semințele de pin cu ajutorul unui cuțit, apoi transferă-le în vasul unui robot de bucătărie. Pulsează de câteva ori, apoi adaugă ușor ușor uleiul. Ține minte că nu trebuie să obții o pastă, ci o cremă cu textură grunjoasă.
- Agaugă parmezanul, sare și piper după gust și amestecă totul cu o spatulă.
- Pesto rezistă la frigider aproximativ 5 zile, dar îl poți îngheța în cuburi, folosind o tăviță pentru gheață. Astfel vei putea dezgheța cantitatea dorită de fiecare dată.