Probabil ştii că fiecare gospodină are nişte aşi în mânecă. Ei, cel la care apelez mereu atunci când trebuie să fac un desert super rapid sau când pur şi simplu mi-e poftă de ceva dulce, dar sănătos este reţeta de mere coapte cu nuci pecan şi sirop de arţar.
Şi cum găseşti mere care mai de care mai faine la tot pasul, chiar n-ai cum să nu încerci reţeta asta. Ah, am uitat să-ţi spun: sunt gata în 30 de minute!
Poți găsi rețete similare aici: Crumble cu Piersici și Migdale, Galette cu fructe de pădure, Pere Poșate în Vin Roșu.
Tips and tricks pentru aceste Mere Coapte cu Nuci Pecan și Sirop de Arțar:
-Având în vedere că umplutura e destul de dulce, sfatul meu e să alegi nişte mere mai acrişoare pentru a echilibra gustul. De asemenea, alege un soi de mere ceva mai tari, pentru că se vor frăgezi la cuptor.
-Foloseşte un cuţit mic sau un mellon baller pentru a scobi merele. Dacă nu ai, o linguriţă îşi face şi ea treaba.
-Scobeşte merele astfel încât să le laşi o margine cam de 1 cm grosime. Dacă nu stau drepte în tavă, taie cu grijă o felie din partea de jos, fără a ajunge la partea scobită.
-Nu te zgârci cu umplutura! Se mai lasă la copt, aşa că apasă bine când umplu merele şi pune cam o linguriţă din amestec şi deasupra mărului.
-Eu am folosit sirop de arţar şi nuci pecan, dar le poţi înlocui cu zahăr brun şi orice alt tip de nuci.
-Cam cel mai bun sfat pe care ţi-l pot da e să le servești cât încă sunt calde, alături de o cupă de îngheţată sau nişte sos de caramel!
Mere coapte cu nuci pecan şi sirop de arţar
Ingredients:
- 4 mere
- 1 linguriţă scorţişoară
- 8 curmale fără sâmbure
- ½ cană nuci pecan uşor prăjite
- 2 linguri sirop de arţar
- 1 lingură unt de arahide sau unt normal
Instructions
- Scobeşte merele pe interior, lăsând o margine de aproximativ 1 cm grosime.
- Pune în robotul de bucătărie nucile pecan, scorţişoara, curmalele, siropul de arţar şi untul de arahide şi amestecă până devin o pastă lipicioasă, dar nu zdrobi nucile pecan în totalitate.
- Umple merele cu ajutorul unei linguriţe, apăsând amestecul înăuntru. Mai pune o linguriţă de amestec şi după ce s-au umplut, pentru că amestecul se mai lasă la cuptor.
- Coace-le într-o tavă, în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30 de minute sau până se coc merele.
- Serveşte-le cât încă sunt calde, alături de o cupă de îngheţată sau sos de caramel.
2 thoughts on “Mere coapte cu nuci pecan şi sirop de arţar”