Limbă:

Prăjitură ”Turtă Dulce”

17/12/2019

Prăjitură ”Turtă Dulce”

3 Comments

Prăjitură Turtă Dulce

7 zile. Atât mai este până de Ajun! Yay! Nu știu despre voi, dar în lumea mea, Crăciunul și turta dulce fac parte din aceeași poveste. Mereu scotoceam prin sacoșa și buzunarele străbunicii de la țară după turtă dulce și de la fel de multe ori scoteam mânuțele pline. Cu gândul la gustul acela am fost și când am făcut rețeta aceasta de Prăjitură ”Turtă Dulce”. Fii atent.

Mie mereu mi-a plăcut aroma de turtă dulce, dar nu m-am dat în vânt după textura uscăcioasă și glazura tare. De aceea am făcut această prăjitură care păstrează perfect gustul, dar este pufos ca un pandișpan și acoperit cu o cremă de unt fină cu aromă de scorțișoară. Ce bunătate!

Poți găsi rețete similare de Crăciun aici: Tort de Morcovi cu Cremă de Ciocolată Albă, Fursecuri ”Fulg de Zăpadă”, Lichior de Ouă.

Prăjitură Turtă Dulce cu cremă de unt cu scorțișoară
Prăjitură Turtă Dulce cu cremă de unt cu scorțișoară

TIPS AND TRICKS pentru Prăjitura ”Turtă Dulce”:

-Blatul simplu rezistă la temperatura camerei (acoperit cu folie de plastic) sau la rece timp de 2 zile. Dacă l-ai glazurat cu crema de unt, păstrează-l maxim 3 zile la rece.

-Ghimbirul ras proaspăt dă o aromă mult mai intensă decât cel uscat, la plic.

-Nu uita că ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

-Cantitățile de ingrediente te vor ajuta să obții: 3 blaturi rotunde de 15 cm diametru, sau 2 de 20cm sau o tavă dreptunghiulară de 25×35 cm .

-Dacă ți-e mai ușor, poți cumpăra un mix pentru turtă dulce în locul listei lungi de condimente.

-E foarte important să folosești melasă și nu zahăr, fie ea lichidă sau solidă(ca un zahăr brun nerafinat, lipicios). Eu am folosit-o pe aceasta și am fost foarte fericită cu rezultatul obținut.

Prăjitură turtă dulce cu cremă de unt cu scorțișoară

Prăjitură ”Turtă Dulce”

Gustul inconfundabil și aromat al turtei dulci, dar cu textură pufoasă de pandișpan și cu cea mai fină cremă de unt cu scorțișoară. Mmm, ce bunătate!
Prep Time10 mins
Active Time30 mins
Course: Dessert
Cuisine: American
Keyword: Cremă de unt, Prăjitură, Scorţişoară, Turtă dulce
Yield: 20 cuburi

Ingredients:

Prăjitură

  • 200 grame unt la temperatura camerei
  • 3 ouă la temperatura camerei
  • căni făină
  • ½ cană lapte bătut
  • ¼ cană melasă sau sirop de arțar
  • 1 cană zahăr brun
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 praf sare
  • 1 linguriță ghimbir măcinat sau proaspăt ras
  • 1 lingură scorțișoară
  • ½ linguriță cuișoare măcinate
  • ¼ linguriță nucșoară măcinată

Cremă de unt cu scorțișoară(opțional)

  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 2 căni zahăr pudră (250 g)
  • lingurițe scorțișoară
  • 2 lingurițe extract de vanilie

Instructions

Prăjitură

  • Mixează untul până devine pufos, apoi adaugă zahărul. După ce ai obținut o cremă, adaugă melasa și încorporează bine. Adaugă apoi ouăle unul câte unul și melasa și amestecă 2-3 minute până devine omogenă crema.
  • Separat, amestecă bine ingredientele uscate. Adaugă-le apoi peste crema obținută anterior și încorporează bine.
  • Toarnă amestecul în tava(tăvile) aleasa(alease), după ce ai tapetat-o cu hârtie de copt. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aprox. 30 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea. Lasă prăjitura să se răcească de tot înainte de a o scoate din tavă.

Cremă de unt cu scorțișoară(opțional)

  • Bate untul spumă timp de 2-3 minute, apoi adaugă zahărul, vanilia și scorțișoara. Amestecă la viteza medie timp de 3-4 minute, pentru a obține o cremă pufoasă și cu textură fină. Păstreaz-o la temperatura camerei până decorezi tortul.
  • Când blatul s-a răcit complet, decorează-l cu crema de unt și dă amestecul la rece.
    Prăjitură Turtă Dulce
  • Poți decora cu scorțișoară aruncată în ploaie peste crema de unt. Pentru a servi, taie prăjtura cubulețe.
    Prăjitură Turtă Dulce

Related Posts

Carrot Cake

Carrot Cake

Fără falsă modestie, o să-mi iau inima în dinți și voi spune că aceasta este rețeta pentru cel mai bun Carrot Cake, și nu pentru că sunt prea arogantă, ci pentru că așa l-au lăudat a fi toți prietenii care l-au gustat până acum. Și […]

Tartă cu piersici şi migdale

Tartă cu piersici şi migdale

Ok, poate nu e tocmai sezonul pentru o tartă cu piersici şi migdale, dar am aşa multe reţete drăguţe de astă vară că nu am cum să nu le împărtăşesc! Şi dacă îţi spun că nu e nevoie de o diplomă de patiser s-o faci […]



3 thoughts on “Prăjitură ”Turtă Dulce””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating