Ce e colorat, delicios şi pliiin de arome? Mănăstire-ntr-un picior, sau ceva aşa. Da, e vorba de o super salată marocană de morcov. Hai mă, ce-ai? Super şi salată de morcov în aceeaşi frază, hai că-i bună! Dar dacă-ţi spuuun, crede-mă! Sau, mai bine, nu mă crede. Încearc-o şi îmi vei da dreptate.
Salata asta, de exemplu, combină migdale prăjite cu zeamă de lămâie, morcov ras şi sirop de arţar şi e absolut ne-bu-ni-e. Eu am băgat salata marocană în lista mea de must-have pe masă când trebuie să impresionez ceva musafiri mai mofturoşi, tu ce aştepţi?!
Poți găsi rețete similare aici: Hummus în 3 culori, Cartofi dulci ”prăjiți” la cuptor, Salată de sfeclă roșie cu cartofi.
Tips and tricks pentru această Salată Marocană de Morcov:
-Dacă nu eşti fanul combinaţiilor super nonconformiste, sari peste mentă! E cu steluţă, deci nu-i bai.
-Nu ai curmale? Înlocuieşte-le cu nişte stafide. Sigur ai o pungă uitată pe vreun raft în cămară.
-Poţi să foloseşti orice alt tip de nuci dacă nu ai migdale.
-Salata asta ajunge la potenţialul ei maxim de aromă în ziua următoare, deci e indicat să o faci cu o seară înainte de a o servi. Se amestecă aromele nebuneşte peste noapte, crede-mă!
-Dacă îţi place coriandrul, îl poţi folosi în loc de pătrunjel.
-Reţeta originala are şi ceapă verde, dar eu nu am folosit. Poţi adăuga 1/3 de cană de ceapă verde tocată pe listă dacă vrei.
-Merge super atât ca garnitură, cât şi ca fel principal.
Salată Marocană de Morcov
Ingredients:
- 2 căni morcov ras
- ¼ cană migdale prăjite şi mărunţite
- ¼ cană curmale sau stafide
- ¼ cană pătrunjel tocat
- ½ lingură sirop de arţar
- ½ lingură glazură de oţet balsamic
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură pudră de curry
Instructions
- Amestecaţi toate ingredientele şi lăsaţi la rece minim 30 de minute înainte de a servi, pentru ca aromele să se amestece bine între ele. Se recomandă prepararea cu o seară înainte pentru a atinge potenţialul maxim de gust.
6 thoughts on “Salată Marocană de Morcov”