Limbă:

Tartă cu Ciocolată Albă, Zmeură și Fistic

20/12/2019

Tartă cu Ciocolată Albă, Zmeură și Fistic

6 Comments

Tartă cu ciocolată albă, zmeură și fistic

Ce zici de o Tartă cu Ciocolată Albă, Zmeură și Fistic? Apropo, e dulcele meu preferat. E desertul pentru care aș renunța la orice dietă oricând, oriunde. Un fel de călcâi, iar eu un fel de Ahile. Și dacă o să-i dai o șansă și o guști, o să înțelegi exact ce spun!

Rețeta pe care o public acuma am făcut-o cu ultima tură de zmeură, astă vară. Deci practic, e un fel de imn al verii 2019. Da, merită să fie! Și e și ultima rețetă din categoria de poze mov. (Dacă mă urmărești pe Instagram, știi ce spun!)

Poți găsi rețete similare aici: Tartă cu piersici și migdale, Crumble cu piersică și migdale.

Tips and tricks pentru această Tartă cu Ciocolată Albă, Zmeură și Fistic:

-Pentru ganache recomand o ciocolată de calitate, atât pentru o textură mai fină cât și pentru un gust mai bun. Eu am folosit-o pe  aceasta și rezultatul a fost perfect.

– Alege zmeură mai fermă, pentru a nu se înmuia când torni ganache-ul călduț peste.

-Dacă arunci migdalele și fisticul în cuptor timp de 5-6 minute pentru a le intensifica aroma!

-Dacă aluatul ți se pare prea greu de făcut, poți cumpăra aluat fraged gata preparat din comerț.

-Taie tarta cu un cuțit fierbinte pentru ca feliile să fie cât mai drepte și marginile bine definite.

Poți găsi rețeta mai jos:

Tartă cu ciocolată albă, zmeură și fistic

O tartă fresh ca o zi de vară, dulce și aromată, cu texturi crocante. Ce nebunie! Vezi mai jos rețeta pentru această tartă cu ciocolată albă, zmeură și fistic
Prep Time1 hr
Active Time30 mins
Total Time1 hr 30 mins
Course: Desert
Cuisine: American, European, French
Keyword: Ciocolată albă, Fistic, Tartă, Zmeură
Yield: 12 felii

Ingredients:

Aluat fraged

  • căni făină, dată prin sită (aprox. 180g)
  • ½ pachet unt, tăiat cubulețe (125g)
  • 1 praf sare
  • 1 ou
  • 2-3 linguri apă rece

Umplutură tartă

  • 2 căni zmeură proaspătă
  • ¼ cană fulgi de migdale ușor prăjite în cuptor
  • ¼ cană fistic ușor prăjit în cuptor și tăiat
  • 450 g ciocolată albă tăiată fin
  • 85 g unt
  • 150 ml smântână pentru frișcă

Instructions

Aluat fraged

  • Amestecă făina și sarea, apoi adaugă cubulețele de unt rece și îngroapă-le în făină.Amestecă până aluatul devine firimituri. Adaugă oul și apa(nu e nevoie să o pui pe toată, depinde de cum e aluatul) și amestecă până obții un aluat uniform.
  • Modelează aluatul într-o bilă, acoperă-l în folie de plastic și bagă-l la frigider pentru o oră sau la congelator 20 de minute.
  • Scoate aluatul și după ce stă 5 minute la temperatura camerei, întinde-l pe o suprafață presărată cu făină până obții un cerc cu diametrul de 28 cm. Pune aluatul într-o tartă de 22 cm, presează-l în formă și taie excesul. Găurește-l din loc în loc cu o furculiță și pune tava în congelator 10 minute.
  • Pune hârtie de copt peste aluatul de tartă și pune greutăți pentru copt sau boabe de fasole, năut sau orez negătite. Coace aluatul la 180°C timp de 20 de minute, apoi înlătură boabele și hârtia și mai coace-l timp de 5-10 minute, sau până devine auriu-maroniu.

Umplutură pentru tartă

  • Pune 2/3 din fulgii de migdale și fistic în aluatul de tartă răcit și păstrează restul pentru decor. Presară zmeura în blatul de tartă.
    Tartă cu ciocolată albă, fistic și zmeură
  • Topește ciocolata și untul pe bain-marie (asigură-te că bolul cu ciocolată nu atinge apa. Când ciocolata s-a topit complet, ia vasul de pe foc, adaugă vanilia și smântâna pentru frișcă și amestecă. Toarnă amestecul în blat, peste fructe. Trântește puțin farfuria pentru a sparge bulele de apă.
  • Presară restul de migdale și fistic deasupra și lasă tarta la rece timp de 4-5 ore sau până ganache-ul se întărește.
  • Folosește un cuțit fierbinte pentru a tăia feliile cât mai bine.
    Tartă cu ciocolată albă, zmeură și fistic

Related Posts

Carrot Cake

Carrot Cake

Fără falsă modestie, o să-mi iau inima în dinți și voi spune că aceasta este rețeta pentru cel mai bun Carrot Cake, și nu pentru că sunt prea arogantă, ci pentru că așa l-au lăudat a fi toți prietenii care l-au gustat până acum. Și […]

Tartă cu piersici şi migdale

Tartă cu piersici şi migdale

Ok, poate nu e tocmai sezonul pentru o tartă cu piersici şi migdale, dar am aşa multe reţete drăguţe de astă vară că nu am cum să nu le împărtăşesc! Şi dacă îţi spun că nu e nevoie de o diplomă de patiser s-o faci […]



6 thoughts on “Tartă cu Ciocolată Albă, Zmeură și Fistic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating