Ce zici de o Tartă cu Ciocolată Albă, Zmeură și Fistic? Apropo, e dulcele meu preferat. E desertul pentru care aș renunța la orice dietă oricând, oriunde. Un fel de călcâi, iar eu un fel de Ahile. Și dacă o să-i dai o șansă și o guști, o să înțelegi exact ce spun!
Rețeta pe care o public acuma am făcut-o cu ultima tură de zmeură, astă vară. Deci practic, e un fel de imn al verii 2019. Da, merită să fie! Și e și ultima rețetă din categoria de poze mov. (Dacă mă urmărești pe Instagram, știi ce spun!)
Poți găsi rețete similare aici: Tartă cu piersici și migdale, Crumble cu piersică și migdale.
Tips and tricks pentru această Tartă cu Ciocolată Albă, Zmeură și Fistic:
-Pentru ganache recomand o ciocolată de calitate, atât pentru o textură mai fină cât și pentru un gust mai bun. Eu am folosit-o pe aceasta și rezultatul a fost perfect.
– Alege zmeură mai fermă, pentru a nu se înmuia când torni ganache-ul călduț peste.
-Dacă arunci migdalele și fisticul în cuptor timp de 5-6 minute pentru a le intensifica aroma!
-Dacă aluatul ți se pare prea greu de făcut, poți cumpăra aluat fraged gata preparat din comerț.
-Taie tarta cu un cuțit fierbinte pentru ca feliile să fie cât mai drepte și marginile bine definite.
Poți găsi rețeta mai jos:
Tartă cu ciocolată albă, zmeură și fistic
Ingredients:
Aluat fraged
- 1¼ căni făină, dată prin sită (aprox. 180g)
- ½ pachet unt, tăiat cubulețe (125g)
- 1 praf sare
- 1 ou
- 2-3 linguri apă rece
Umplutură tartă
- 2 căni zmeură proaspătă
- ¼ cană fulgi de migdale ușor prăjite în cuptor
- ¼ cană fistic ușor prăjit în cuptor și tăiat
- 450 g ciocolată albă tăiată fin
- 85 g unt
- 150 ml smântână pentru frișcă
Instructions
Aluat fraged
- Amestecă făina și sarea, apoi adaugă cubulețele de unt rece și îngroapă-le în făină.Amestecă până aluatul devine firimituri. Adaugă oul și apa(nu e nevoie să o pui pe toată, depinde de cum e aluatul) și amestecă până obții un aluat uniform.
- Modelează aluatul într-o bilă, acoperă-l în folie de plastic și bagă-l la frigider pentru o oră sau la congelator 20 de minute.
- Scoate aluatul și după ce stă 5 minute la temperatura camerei, întinde-l pe o suprafață presărată cu făină până obții un cerc cu diametrul de 28 cm. Pune aluatul într-o tartă de 22 cm, presează-l în formă și taie excesul. Găurește-l din loc în loc cu o furculiță și pune tava în congelator 10 minute.
- Pune hârtie de copt peste aluatul de tartă și pune greutăți pentru copt sau boabe de fasole, năut sau orez negătite. Coace aluatul la 180°C timp de 20 de minute, apoi înlătură boabele și hârtia și mai coace-l timp de 5-10 minute, sau până devine auriu-maroniu.
Umplutură pentru tartă
- Pune 2/3 din fulgii de migdale și fistic în aluatul de tartă răcit și păstrează restul pentru decor. Presară zmeura în blatul de tartă.
- Topește ciocolata și untul pe bain-marie (asigură-te că bolul cu ciocolată nu atinge apa. Când ciocolata s-a topit complet, ia vasul de pe foc, adaugă vanilia și smântâna pentru frișcă și amestecă. Toarnă amestecul în blat, peste fructe. Trântește puțin farfuria pentru a sparge bulele de apă.
- Presară restul de migdale și fistic deasupra și lasă tarta la rece timp de 4-5 ore sau până ganache-ul se întărește.
- Folosește un cuțit fierbinte pentru a tăia feliile cât mai bine.
6 thoughts on “Tartă cu Ciocolată Albă, Zmeură și Fistic”