Limbă:

Fursecuri Linzer

23/12/2019

Fursecuri Linzer

5 Comments

Fursecuri Linzer cu gem de zmeură

Acum că sezonul de prăjiturit e în toi, ce putem face? Le testăm, le gătim și le mâncăm voioși. Cât despre aceste Fursecuri Linzer…vreau să spun că mereu le-am văzut pe net, pe la TV, prin reviste, dar niciodată nu le-am încercat. Asta până anul acesta, când am zis să le dau o șansă. Doamne, Dumnezeule, ce nebunie! Ce surpriză plăcută. Fursecuri crocante cu migdale mărunțite și un gem dulce-acrișor numai bun să le balanseze. Curcubeu pe cerul guri!

Poți găsi aici articole similare cu rețete de Crăciun: Fudge de ciocolată albă cu portocală și merișoare, Trufe de ciocolată albă cu cafea, Fursecuri ”Fulg de Zăpadă”, Prăjitură ”Turtă Dulce”.

Câteva tips and tricks pentru niște Fursecuri Linzer perfecte:

-Asigură-te că untul are un conținut ridicat de grăsime și că este la temperatura camere, pentru a se mixa cum trebuie.

-Aluatul trebuie ținut la frigider 30 de minute înainte de a întinde foaia.

-Poți folosi fie migdale mărunțite fin, fie făină de migdale. Eu am mărunțit migdalele și fursecurile au avut o textură crocantă. P.S.: Acestea sunt migdalele folosite de mine.

-Partea bună la aceste fursecuri e că le poți umple cu ce gem îți place mai mult. Eu am folosit acest Gem de Zmeură fără Zahăr, pentru că e dulce-acrișor și are nevoie de doar 4 ingrediente.

-Pentru că aluatul are destul de mult unt în compoziție, fursecurile trebuie să mai treacă o tură pe la frigider înainte de a fi coapte. După ce le-ai decupat și așezat în tavă, pune-le la rece pentru 10 minute. Altfel, untul din ele se va topi în cuptor în loc ca furscurile să se coacă.

Linzer cookies with raspberry jam
Fursecuri Linzer cu gem de zmeură
Print

Fursecuri Linzer

Fursecuri crocante cu bucățele mici de migdale și unt și un gem dulce-acrișor numai bun să le echilibreze! Hai să vezi rețeta:
Prep Time30 mins
Active Time10 mins
Timp la rece40 mins
Total Time1 hr 20 mins
Course: Crăciun, Desert, Fursecuri
Cuisine: Austrian
Keyword: Fursecuri, Lapte de migdale, Linzer, Zmeură
Yield: 45 fursecuri

Ingredients:

Fursecuri Linzer

  • căni făină
  • căni migdale
  • ½ linguriță praf de copt
  • ¼ linguriță scorțișoară
  • 1 praf sare
  • 1 cană unt (225g)
  • ½ cană zahăr
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 1 ou mare

Fursecuri

  • 1 borcan gem după preferințe
  • 2 linguri zahăr pudră pt decor

Instructions

Fursecuri

  • Amestecă ingredientele uscate într-un bol ( făină, migdale mărunțite, sare, scorțișoară, praf de copt).
  • Separat, mixează untul cu zahărul până se topește zahărul complet (2-3 min). Adaugă vanilia și oul și mixează până amestecul este uniform și fin.
  • Adaugă amestecul de ingrediente uscate și amestecă până obții un aluat sfărâmicios.
  • Modelează aluatul într-o bilă, tai-o în două și învelelește în folie de plastic. Turtește cele două jumătăți cu palmele și pune aluatul la frigider timp de 30 de minute.
  • Scoate aluatul, lasă-l 5 minute la temperatura camerei și întinde aluatul într-o foaie de 0.5 cm grosime.
  • Decupează un număr egal de forme, jumătate pline, jumătate decupate în mijloc. Așează fursecurile într-o tavă cu hârtie de copt și pune tava la frigider timp de 10 minute, pentru ca fursecurile să nu se topească în cuptor.
    Decupat fursecuri linzer
  • Coace fursecurile la 175°, timp de 8-10 minute sau până devin aurii. Lasă-le să se răcească înainte de a le scoate din tavă.

Asamblat fursecuri:

  • Pudrează cu zahăr pudră jumătățile de deasupra de la fursecuri, unge cu gem jumătățile care vor fi baza și apoi unește-le.
    Fursecuri Linzer cu gem de zmeură

Related Posts

Carrot Cake

Carrot Cake

Fără falsă modestie, o să-mi iau inima în dinți și voi spune că aceasta este rețeta pentru cel mai bun Carrot Cake, și nu pentru că sunt prea arogantă, ci pentru că așa l-au lăudat a fi toți prietenii care l-au gustat până acum. Și […]

Tartă cu piersici şi migdale

Tartă cu piersici şi migdale

Ok, poate nu e tocmai sezonul pentru o tartă cu piersici şi migdale, dar am aşa multe reţete drăguţe de astă vară că nu am cum să nu le împărtăşesc! Şi dacă îţi spun că nu e nevoie de o diplomă de patiser s-o faci […]



5 thoughts on “Fursecuri Linzer”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating