Acum că sezonul de prăjiturit e în toi, ce putem face? Le testăm, le gătim și le mâncăm voioși. Cât despre aceste Fursecuri Linzer…vreau să spun că mereu le-am văzut pe net, pe la TV, prin reviste, dar niciodată nu le-am încercat. Asta până anul acesta, când am zis să le dau o șansă. Doamne, Dumnezeule, ce nebunie! Ce surpriză plăcută. Fursecuri crocante cu migdale mărunțite și un gem dulce-acrișor numai bun să le balanseze. Curcubeu pe cerul guri!
Poți găsi aici articole similare cu rețete de Crăciun: Fudge de ciocolată albă cu portocală și merișoare, Trufe de ciocolată albă cu cafea, Fursecuri ”Fulg de Zăpadă”, Prăjitură ”Turtă Dulce”.
Câteva tips and tricks pentru niște Fursecuri Linzer perfecte:
-Asigură-te că untul are un conținut ridicat de grăsime și că este la temperatura camere, pentru a se mixa cum trebuie.
-Aluatul trebuie ținut la frigider 30 de minute înainte de a întinde foaia.
-Poți folosi fie migdale mărunțite fin, fie făină de migdale. Eu am mărunțit migdalele și fursecurile au avut o textură crocantă. P.S.: Acestea sunt migdalele folosite de mine.
-Partea bună la aceste fursecuri e că le poți umple cu ce gem îți place mai mult. Eu am folosit acest Gem de Zmeură fără Zahăr, pentru că e dulce-acrișor și are nevoie de doar 4 ingrediente.
-Pentru că aluatul are destul de mult unt în compoziție, fursecurile trebuie să mai treacă o tură pe la frigider înainte de a fi coapte. După ce le-ai decupat și așezat în tavă, pune-le la rece pentru 10 minute. Altfel, untul din ele se va topi în cuptor în loc ca furscurile să se coacă.
Fursecuri Linzer
Ingredients:
Fursecuri Linzer
- 2½ căni făină
- ⅔ căni migdale
- ½ linguriță praf de copt
- ¼ linguriță scorțișoară
- 1 praf sare
- 1 cană unt (225g)
- ½ cană zahăr
- 1 linguriță esență vanilie
- 1 ou mare
Fursecuri
- 1 borcan gem după preferințe
- 2 linguri zahăr pudră pt decor
Instructions
Fursecuri
- Amestecă ingredientele uscate într-un bol ( făină, migdale mărunțite, sare, scorțișoară, praf de copt).
- Separat, mixează untul cu zahărul până se topește zahărul complet (2-3 min). Adaugă vanilia și oul și mixează până amestecul este uniform și fin.
- Adaugă amestecul de ingrediente uscate și amestecă până obții un aluat sfărâmicios.
- Modelează aluatul într-o bilă, tai-o în două și învelelește în folie de plastic. Turtește cele două jumătăți cu palmele și pune aluatul la frigider timp de 30 de minute.
- Scoate aluatul, lasă-l 5 minute la temperatura camerei și întinde aluatul într-o foaie de 0.5 cm grosime.
- Decupează un număr egal de forme, jumătate pline, jumătate decupate în mijloc. Așează fursecurile într-o tavă cu hârtie de copt și pune tava la frigider timp de 10 minute, pentru ca fursecurile să nu se topească în cuptor.
- Coace fursecurile la 175°, timp de 8-10 minute sau până devin aurii. Lasă-le să se răcească înainte de a le scoate din tavă.
Asamblat fursecuri:
- Pudrează cu zahăr pudră jumătățile de deasupra de la fursecuri, unge cu gem jumătățile care vor fi baza și apoi unește-le.
Foarte bine explicata rețeta. M-am descurcat !
Ma bucur! Bravo ❤
Eu le am făcut cu gem de zmeură, foarte interesantă combinația cu migdale
Ma bucur sa aud asta!