Limbă:

Vin fiert

11/01/2020

Vin fiert

0 Comments

Mulled wine

Una dintre cele mai populare băuturi pe timp de iarnă, împreună cu populara ciocolată caldă, este clasicul vin fiert. Și spun clasic pentru că datează din perioada Romanilor și este extrem de răspândit în lume. Cam fiecare țară are propria variantă a rețetei. Se găsește în Franța, Anglia, Germania, Țările Nordice și, bineînțeles, România. După cum bine știți, aici e extrem de popular, așa că rețeta asta ar trebui să meargă direct în suflet!

TIPS AND TRICKS pentru cel mai bun Vin Fiert:

-În primul rând, vinul pe care îl alegi nu trebuie să fie nici cel mai scump, dar nici cel mai ieftin. Notele lui se vor pierde printre condimentele puternic aromate și fructele cu care îl vei infuza. Dar tot se va simți gustul lui, așa că nu te zgârci foarte tare când îl alegi.

-În al doilea rând, în ceea ce privește tipul de vin, cea mai populară alegere este vinul roșu. Am văzut însă și rețete cu vin alb, zahăr brun și coniac, cu un gust ușor mai răcoritor.

-Buuun, trecând mai departe: condimentele. Eu ador gustul tradițional de vin fiert, așa că am ales condimentele consacrate: scorțișoară, cuișoare, nucșoară, anason stelat. În oala în care l-am fiert am aruncat și niște clementine și un măr pentru gust.

-Cel mai important lucru când vine vorba de vinul fiert este să fiarbă la foc mic FĂRĂ a da în clocot. Așadar, focul va fi mereu la mic, pentru ca vinul să se infuzeze fără ca alcoolul și zahărul să se ardă.

-Cel mai bun mod de a evita arderea alcoolului este să infuzezi condimentele și fructele în puțin vin, cât să le acopere, timp de 5-10 minute. Când siropul s-a infuzat, adaugi restul de vin pe care îl vei încălzi alături de amestec timp de 5 minute. Acesta e un truc învățat de la Jamie Oliver.

-În ultimul rând, cu condimentele poți fi super inventiv, așa că înlocuiește orice ți se pare nepotrivit din lista de ingrediente.

Vin fiert

Vin fiert

Una dintre cele mai populare băuturi de pe glob pe timpul iernii este, alături de consacrata ciocolată caldă, vinul fiert. Are fel și fel de variante peste tot în lume. Hai să vezi varianta cu care am crescut eu:
Prep Time10 mins
Active Time10 mins
Total Time20 mins
Course: Băuturi, Crăciun
Cuisine: European
Keyword: Vin fiert, Vin roșu
Yield: 4

Ingredients:

  • 1 sticlă vin roșu 750ml
  • 1 măr tăiat cubulețe
  • 2 clementine curățate
  • 1 anason stelat
  • 1 linguriță scorțișoară sau 1 baton
  • 3 linguri zahăr
  • 4 cuișoare
  • ½ linguriță nucșoară

Instructions

  • Într-o oală medie, pe foc mediu, pune toate ingredientele și toarnă vin peste ele, suficient cât să le acoperi doar.
  • Lasă să fiarbă (fără a clocoti) timp de 5-7 minute, amestecând din când în când, până ce zahărul se topește și siropul se infuzează cu aromele condimentelor.
  • Adaugă restul de vin și dă focul la mic și lasă vinul să se înfierbânte timp de 5 minute.
  • Ia de pe foc și toarnă în căni, împreună cu câteva fructe din amestec. Se servește cald.
    Vin fiert

Poți găsi alte cocktailuri aici: Sangria cu Vin Roșu, Lichior de Ouă, Cocktailuri Sunrise Mimosa, Gin Tonic cu Afine și Lavandă.


Related Posts

Carrot Cake

Carrot Cake

Fără falsă modestie, o să-mi iau inima în dinți și voi spune că aceasta este rețeta pentru cel mai bun Carrot Cake, și nu pentru că sunt prea arogantă, ci pentru că așa l-au lăudat a fi toți prietenii care l-au gustat până acum. Și […]

Lichior de Ouă

Lichior de Ouă

Buuun, acum că putem vorbi de Crăciun fără ca lumea să se uite cruciș la noi, hai să verificăm lista. Bradul decorat (poate prea devreme?) – Check! Șosete pufoase în picioare? Check! Fursecuairi și mandarine all day long? Check check check! Știi ce lipsește din […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating