Fără falsă modestie, o să-mi iau inima în dinți și voi spune că aceasta este rețeta pentru cel mai bun Carrot Cake, și nu pentru că sunt prea arogantă, ci pentru că așa l-au lăudat a fi toți prietenii care l-au gustat până acum. Și cine oi fi eu să-i contrazic acum?! E aromat numai bine și are cea mai fină și catifelată cremă cu ciocolată albă! Un fel de reinterpretare a clasicului carrot cake care sigur va fi pe gustul tuturor!
Și cum Crăciunul ne cam bate la ușă, rețeta asta a venit exact la timp pentru ca tu să notezi repejor ingredientele pe lista de cumpărături. Crede-mă, toți vor fi fermecați de această minunăție de tort!
TIPS AND TRICKS pe Carrot Cake perfect:
-Pentru un gust cât mai autentic, poți adăuga și jumătate de cană de stafide. Eu nu prea mă omor cu ele, așa că le-am omis.
-Folosește un unt cu conținut ridicat de grăsime și o ciocolată de calitate (ca cea pe care am folosit-o eu) pentru cremă. Asta îi va da o textură suuuper cremoasă!
-Nu uita că toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă ai uitat, nu-i bai. Pune ouăle în apă călduță și lasă untul lângă o sursă de căldură vreo 10 minute.
-După ce razi morcovii, tamponează-i cu șervete din hârtie pentru a îndepărta excesul de apă.
-Poți folosi ce nuci vrei. Eu am folosit nuci normale pentru blat și nuci pecan la decor.
Carrot Cake cu Cremă de Brânză și Ciocolată Albă
Ingredients:
Tort de morcovi
- 300 g morcov ras (aproximativ 3 căni)
- 4 ouă la temperatura camerei
- 250 g făină (2 căni)
- 115 g zahăr (1 cană)
- 1 cană zahăr brun
- 300 ml ulei (la alegere) (1¼căni)
- 1 cană nuci zdrobite(tocate)
- 1½ lgț scorțișoară măcinată
- ¾ lgț nucșoară măcinată
- ½ lgț ghimbir ras
- ¼ lgț cuișoare măcinate
- 1 lg extract de vanilie
- ½ lgț sare
- ½ lgț bicarbonat de sodiu
- 2 lgț praf de copt
Cremă
- 250 g cremă de brânză (1 cană)
- 200 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahăr pudră (1¾ căni)
- 200 g ciocolată albă tăiată fin
- 1 lgț extract vanilie
- 1 praf sare
Instructions
Blat
- Cantitățile din rețetă sunt suficiente pentru o tavă dreptunghiulară de 25×35 cm sau 3 tăvi rotunde cu diametrul de 20 cm.
- Amestecă uleiul cu zahărul, apoi adaugă vanilia și ouăle, unul câte unul.
- Separat, amestecă bine ingredientele uscate, apoi adaugă-le peste mixul de mai devreme. Încorporează-le bine, apoi adaugă morcovii și nucile.
- Coace blatul (blaturile) în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25-30 minute (test cu scobitoarea), în tăvi unse în prealabil cu ulei și tapetate cu făină.
Cremă
- Cât se coc blaturile, poți topi ciocolata albă pe bain-marie, având grijă ca vasul cu ciocolata să nu atingă direct apa. Lasă ciocolata la răcit.
- Într-un bol, mixează untul cu sarea aproximativ 2 minute până devine pufos, apoi adaugă zahărul pudră și mixează 3 minute, până obții un amestec omogen și cremos.
- Adaugă crema de brânză, vanilia și ciocolata topită răcită complet și mai mixează câteva minute, până crema se uniformizează și devine fină. Transfer-o la rece până vei asambla tortul.
Asamblare
- Dacă ai optat pentru tava dreptunghiulară, acoperă blatul cu cremă.
- Dacă ai ales să faci un tort cu 3 blaturi, îl vei asambla astfel: Împarte crema în 3 părți egale. Alege cel mai drept blat pentru bază și acoperă-l cu ⅓ din cremă. Pune deasupra blatul cu nr.2 și repetă pașii. Pune și ultimul blat și îmbracă tortul cu un strat subțire de cremă, apoi dă-l la frigider pentru minim 10 minute. Scoate-l și termină de îmbrăcat cu restul de cremă pe părți și deasupra, cu ajutorul unei spatule ( sau al unui cuțit).Presară nuci zdrobite deasupra.
Poți găsi alte rețete pentru Crăciun aici: Fursecuri „Fulg de Zăpadă”, Lichior de Ouă, Prăjitură ”Turtă Dulce”.
7 thoughts on “Carrot Cake”