Limbă:

Carrot Cake

13/12/2019

Carrot Cake

7 Comments

Tort de morcovi cu cremă de brânză și ciocolată albă

Fără falsă modestie, o să-mi iau inima în dinți și voi spune că aceasta este rețeta pentru cel mai bun Carrot Cake, și nu pentru că sunt prea arogantă, ci pentru că așa l-au lăudat a fi toți prietenii care l-au gustat până acum. Și cine oi fi eu să-i contrazic acum?! E aromat numai bine și are cea mai fină și catifelată cremă cu ciocolată albă! Un fel de reinterpretare a clasicului carrot cake care sigur va fi pe gustul tuturor!

Și cum Crăciunul ne cam bate la ușă, rețeta asta a venit exact la timp pentru ca tu să notezi repejor ingredientele pe lista de cumpărături. Crede-mă, toți vor fi fermecați de această minunăție de tort!

Tort de morcovi cu cremă de ciocolată albă
Carrot Cake cu cremă de ciocolată albă

TIPS AND TRICKS pe Carrot Cake perfect:

-Pentru un gust cât mai autentic, poți adăuga și jumătate de cană de stafide. Eu nu prea mă omor cu ele, așa că le-am omis.

-Folosește un unt cu conținut ridicat de grăsime și o ciocolată de calitate (ca cea pe care am folosit-o eu) pentru cremă. Asta îi va da o textură suuuper cremoasă!

-Nu uita că toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă ai uitat, nu-i bai. Pune ouăle în apă călduță și lasă untul lângă o sursă de căldură vreo 10 minute.

-După ce razi morcovii, tamponează-i cu șervete din hârtie pentru a îndepărta excesul de apă.

-Poți folosi ce nuci vrei. Eu am folosit nuci normale pentru blat și nuci  pecan la decor.

Tort de morcovi

Carrot Cake cu Cremă de Brânză și Ciocolată Albă

Un tort aromat, pliiin de nuci și cu o cremă extrem de catifelată de care te vei îndrăgosti!
Prep Time1 hr
Active Time30 mins
Course: Cake
Cuisine: American
Keyword: Carrot cake, Ciocolată albă, Morcovi, Tort, Tort de morcovi
Yield: 14 felii

Ingredients:

Tort de morcovi

  • 300 g morcov ras (aproximativ 3 căni)
  • 4 ouă la temperatura camerei
  • 250 g făină (2 căni)
  • 115 g zahăr (1 cană)
  • 1 cană zahăr brun
  • 300 ml ulei (la alegere) (1¼căni)
  • 1 cană nuci zdrobite(tocate)
  • lgț scorțișoară măcinată
  • ¾ lgț nucșoară măcinată
  • ½ lgț ghimbir ras
  • ¼ lgț cuișoare măcinate
  • 1 lg extract de vanilie
  • ½ lgț sare
  • ½ lgț bicarbonat de sodiu
  • 2 lgț praf de copt

Cremă

  • 250 g cremă de brânză (1 cană)
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahăr pudră (1¾ căni)
  • 200 g ciocolată albă tăiată fin
  • 1 lgț extract vanilie
  • 1 praf sare

Instructions

Blat

  • Cantitățile din rețetă sunt suficiente pentru o tavă dreptunghiulară de 25×35 cm sau 3 tăvi rotunde cu diametrul de 20 cm.
  • Amestecă uleiul cu zahărul, apoi adaugă vanilia și ouăle, unul câte unul.
  • Separat, amestecă bine ingredientele uscate, apoi adaugă-le peste mixul de mai devreme. Încorporează-le bine, apoi adaugă morcovii și nucile.
  • Coace blatul (blaturile) în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25-30 minute (test cu scobitoarea), în tăvi unse în prealabil cu ulei și tapetate cu făină.

Cremă

  • Cât se coc blaturile, poți topi ciocolata albă pe bain-marie, având grijă ca vasul cu ciocolata să nu atingă direct apa. Lasă ciocolata la răcit.
  • Într-un bol, mixează untul cu sarea aproximativ 2 minute până devine pufos, apoi adaugă zahărul pudră și mixează 3 minute, până obții un amestec omogen și cremos.
  • Adaugă crema de brânză, vanilia și ciocolata topită răcită complet și mai mixează câteva minute, până crema se uniformizează și devine fină. Transfer-o la rece până vei asambla tortul.

Asamblare

  • Dacă ai optat pentru tava dreptunghiulară, acoperă blatul cu cremă.
  • Dacă ai ales să faci un tort cu 3 blaturi, îl vei asambla astfel: Împarte crema în 3 părți egale. Alege cel mai drept blat pentru bază și acoperă-l cu ⅓ din cremă. Pune deasupra blatul cu nr.2 și repetă pașii. Pune și ultimul blat și îmbracă tortul cu un strat subțire de cremă, apoi dă-l la frigider pentru minim 10 minute. Scoate-l și termină de îmbrăcat cu restul de cremă pe părți și deasupra, cu ajutorul unei spatule ( sau al unui cuțit).Presară nuci zdrobite deasupra.
    Tort de morcovi cu cremă de brânză și ciocolată albă

Poți găsi alte rețete pentru Crăciun aici: Fursecuri „Fulg de Zăpadă”, Lichior de Ouă, Prăjitură ”Turtă Dulce”.


Related Posts

Tartă cu piersici şi migdale

Tartă cu piersici şi migdale

Ok, poate nu e tocmai sezonul pentru o tartă cu piersici şi migdale, dar am aşa multe reţete drăguţe de astă vară că nu am cum să nu le împărtăşesc! Şi dacă îţi spun că nu e nevoie de o diplomă de patiser s-o faci […]

Lichior de Ouă

Lichior de Ouă

Buuun, acum că putem vorbi de Crăciun fără ca lumea să se uite cruciș la noi, hai să verificăm lista. Bradul decorat (poate prea devreme?) – Check! Șosete pufoase în picioare? Check! Fursecuairi și mandarine all day long? Check check check! Știi ce lipsește din […]



7 thoughts on “Carrot Cake”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating