Ce zici de un Cheesecake cu Fructe de Pădure? Nu necesită coacere, are un gust fresh și nu are zaharuri rafinate! Am folosit sirop de arțar și curmale pentru a-l îndulci, așa că e delicios și sănătos în același timp. Ce bunătate!
Poți găsi rețete similare aici: Tartă cu piersici și migdale, Tartă cu ciocolată albă, zmeură și fistic, Tort de morcovi cu cremă de brânză și ciocolată albă.
TIPS AND TRICKS pentru un Cheesecake cu fructe de pădure perfect:
-Pentru blat eu am folosit biscuiți digestivi, dar poți folosi biscuiții tăi preferați. Orice tip de biscuiți e ok.
-Dacă nu vrei să folosești curmale pentru blat, îți recomand mierea, siropul de arțar sau zahărul brun, pentru că ajută la solidificarea acestuia.
–Frișcă: bate frișca rece până devine densă, pentru că ai nevoie de ea cât de densă se poate. Asta va da cheesecake-ului textura bogată și cremoasă pe care o vrei. E foarte imporant ca frișca să fie rece, rece când o mixezi!
–Crema de brânză: spre deosebire de frișcă, de crema de brânză ai nevoie la temperatura camerei pentru ca aceasta să se mixeze cât mai bine.
-Când încorporezi frișca în crema de brânză, fii cât poți de delicat pentru a nu sparge bulele de aer din frișcă. Folosește o spatulă și amestecă de jos în sus, cât de ușor poți, până amestecul e uniform.
-Pentru un cheesecake răcit cum trebuie, va trebui să îl lași la frigider peste noapte sau la congelator pentru 3-4 ore. În felul acesta, vei obține margini bine definite când tai feliile, iar crema va fi întărită cum trebuie.
Cheesecake cu fructe de pădure fără coacere
Ingredients:
Blat
- 400 g biscuiți digestivi
- 150 g unt
- 1 praf sare
- 5 curmale Medjool sau 50 g zahăr brun, sirop de arțar sau miere
Cremă
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 200 g mascarpone
- 200 g cremă de brânză
- 1 lingură sirop de arțar sau zahăr
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 praf sare
Sos de fructe de pădure
- 50 ml sirop de arțar sau 50 g zahăr
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- 3 căni fructe de pădure înghețate
- 1 ceașcă fructe de pădure pentru decor
Instructions
Blat
- Blendează biscuiții și curmalele până se zdrobesc complet.
- Topește untul și adaugă-l peste biscuiți, adaugă praful de sare și amestecă.
- Toarnă amestecul în tava dorită (eu am folosit una de 20x20cm) și presează biscuiții în ea cu degetele sau cu un pahar. Pune tava la congelator până e gata crema.
Cremă
- Mixează crema de brânză (la temperatura camerei) până devine cremoasă.
- Adaugă mascarpone, siropul de arțar, sarea și vanilia și mixează până se încorporează și amestecul devine cremos.
- Separat, bate frișca până devine foarte densă și țeapănă. Vei avea nevoie de ea cât de densă se poate.
- Adaugă frișca peste amestecul de brânză și încorporeaz-o cu grijă, cu ajutorul unei spatule, amestecând de jos în sus. Atenție să nu spargi bulele de aer din frișcă.
Sos de fructe de pădure
- Adaugă toate ingredientele într-un vas pe foc mediu. Când fructele de pădure s-au dezghețat, zdrobește-le cu ajutorul unei furculițe și lasă amestecul să fiarbă timp de 5 minute.
- Ia vasul de pe foc și las-l la răcit. Pune amestecul într-un blender și pasează-l până devine uniform.
- Strecoară sosul de semințe și pune-l înapoi pe foc să se îngroașe, la foc mic, timp de 3-4 minute. Lasă-l la răcit.
Asamblare
- Scoate blatul din congelator.
- Toarnă crema de brânză peste blat și uniformizeaz-o cu ajutorul unei spatule. Trântește forma de masă de câteva ori, pentru a sparge eventualele goluri de aer.
- Când sosul de fructe e complet răcit, toarnă-l uniform peste crema de brânză și întinde-l cu grijă, pentru a nu-l amesteca în cremă. Decorează cu fructele de pădure păstrate.
- Lasă cheesecake-ul la frigider peste noapte, sau la congelator timp de minim 3 ore. Pentru a tăia cât mai uniform porțiile, înmoaie lama cuțitului în apă fierbinte și șterge-o.