Astăzi am reinterpretat o reţetă foarte dragă mie, şi anume clasicele frigănele. Este reţeta copilăriei noastre, pe care sigur ţi-a făcut-o mama sau bunica măcar o dată când îţi era poftă de ceva dulce. Ei bine, ele sunt cunoscute în afară sub numele de French Toast şi au fel şi fel de variante. Ca să fiu în ton cu sezonul, eu le-am adaptat puţin vremii şi am făcut French Toast cu Dovleac.
Cum spuneam, în afară sunt mai multe tipuri de french toast, iar rețeta mea este undeva între French Toast (frigănele) și French Toast Casserole, care se face în cuptor, mai fragedă și suculentă.
Nu te lăsa intimidat de piure-ul de dovleac! Cu puţină scorţisoară e de-li-cios! Hai, fuga la piaţă şi ia un dovleac! Te aştept să-mi spui cum ţi-a ieşit reţeta!
Poți găsi articole similare aici: Cum să coci dovleacul plăcintar, Chec cu dovleac(Pumpkin Bread).
Tips and tricks pentru French Toast cu Dovleac:
-Eu am folosit tava cuptorului, este încăpătoare şi şi-a făcut treaba bine!
-Am folosit acest lapte vegetal, dar poți folosi orice tip de lapte.
-Pune doar un strat de pâine dacă vrei să fie crocantă. Două sau mai multe fac pâinea să rămână însiropată şi moale!
-Dacă tot nu te-am convins cu dovleacul, înlocuieşte-l cu 3 ouă. Rezultatul va fi similar.
French Toast cu Dovleac
Ingredients:
- 8 felii pâine toast sau orice altă pâine
- 1 cană lapte
- 3 linguri sirop de arţar sau alt îndulcitor
- 1 lingură esenţă vanilie
- 1 ou
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 cană piure de dovleac copt sau fiert
- 2 linguri unt pentru uns tava
Instructions
- Amestecă toate ingredientele, mai puţin pâinea. Intr-o tavă unsă în prealabil cu unt.
- Toarnă jumătate din mixul obţinut în tavă, pune cele 8 felii de pâine şi acoperă-le cu restul de mix.
- Coace la 180° pentru aproximativ 25 de minute, sau până devin crocante.
- Le poţi servi simple sau cu zahăr pudră!
1 thought on “French Toast cu Dovleac”