Limbă:

Budincă de Chia cu Măr şi Scorţişoară

21/10/2019

Budincă de Chia cu Măr şi Scorţişoară

4 Comments

Budincă de Chia cu măr și scorțișoară

Da, este exact ce pare a fi: o budincă de chia care are gustul plăcintei cu mere cu care am crescut cu toţii. Ştii care-i partea bună? Pe asta o poţi servi ca mic dejun. Şiii e sănătoasă. Greu de crezut, nu? Crede-mă, te vei îndrăgosti de această budincă de chia cu măr şi scorţişoară!

Deci, vorbeam de plăcinta cu mere. AKA plăcinta pe care toate bunicile din lume o fac.AKA gustul copilăriei. Mie bunica mi-a făcut cunoştinţă cu ea şi tot bunica face cele mai bune plăcinte din lume. Când eram mică refuzam orice desert cu fructe în favoarea ciocolatei, dar acum le-aş cere iertare tuturor plăcintelor cu mere pe care le-am refuzat. De ar fi şi recomandate în curele de slăbire…

Poți găsi rețete similare aici: Budincă de chia cu Mango, Budincă de Chia cu Fructe de Pădure.

Tips and tricks pentru această Budincă de Chia cu Măr și Scorțișoară:

-Prepară budinca de chia cu o seară înainte de a o mânca, pentru a avea timp să ajungă la consistenţa dorită. Pune laptele şi seminţele de chia într-un borcan, agită-l bine şi pune-l la frigider pentru 10 minute. Scoate-l, agită-l din nou şi lasă-l peste noapte.

-Eu am folosit lapte de cocos, dar vei obţine acelaşi rezultat cu orice fel de lapte.

-Dacă nu ai sirop de arţar la îndemână, foloseşte zahăr brun sau normal pentru caramelizarea merelor.

Budincă de Chia cu Măr şi Scorţişoară

Această budincă de Chia cu Măr şi Scorţişoară are gustul copilăriei şi este fără zahăr! Este perfectă pentru un mic dejun gustos sau o gustare într-o zi răcoroasă de toamnă.
Prep Time3 mins
Active Time7 mins
Total Time10 mins
Course: Breakfast, Dessert, Snack
Cuisine: American, Chinese
Keyword: Apple Pie, Budincă de chia, Chia pudding, Chia seeds, Măr, Scorţişoară
Yield: 2

Ingredients:

Budincă de Chia

  • 5 linguri seminţe de chia
  • 1 cană lapte de cocos sau orice alt lapte
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • ¼ linguriţă scorţişoară
  • ½ lingură sirop de arţar

Mere caramelizate

  • 2 mere tăiate cuburi
  • 2 linguri sirop de arţar sau zahăr
  • ½ linguriţă scorţişoară

Instructions

  • Într-un borcan cu capac, amestecaţi laptele, seminţele de chia, scorţişoara, siropul de arţar şi esenţa de vanilie. Agitaţi bine borcanul şi puneţi la frigider pentru 10 minute. Agitaţi din nou şi lăsaţi peste noapte (sau minim 4-5 ore) la rece.
  • Într-o tigaie, la foc mediu, adăugaţi merele, scorţişoara şi siropul de arţar. Amestecaţi din când în când, lăsându-le să se caramelizeze pentru aprox. 7-8 minute.
  • Împărţiţi budinca de chia în doua recipiente şi adăugaţi merele peste.
    Apple pie chia pudding

Related Posts

Budincă de Chia cu Mango

Budincă de Chia cu Mango

Dacă eşti în căutarea unui mic-dejun rapid, uşor de făcut şi sănătos, ai nimerit unde trebuie! Budinca de Chia cu Mango le are pe toate. Şiii, să-ţi mai spun că nu are zahăr? Sau că are puţine calorii? Sau poate ar fi trebuit să încep […]

Budincă de Chia cu Fructe de Pădure

Budincă de Chia cu Fructe de Pădure

Vara anului 2019 a fost pentru mine vara fructelor de pădure. Şi uite aşa, o vară întreagă, cam tot ce am gătit le-a avut printre ingrediente. Prăjituri, gemuri, cocktailuri, salate…Da, fructele de pădure fac minuni chiar şi în salate! Experimentând cam tot ce se poate […]



4 thoughts on “Budincă de Chia cu Măr şi Scorţişoară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating