Da, ştiu…vara e departe. Dar crede-mă, această îngheţată pe băţ cu piersici şi frişcă merită sacrificiul. E desertul perfect pentru când ţi-e poftă de ceva dulce dar eşti cu ochii pe cântar. Şi ştii de ce? O îngheţată are sub 100 de calorii! Ei, hai că acum parcă merge şi când e frig afară.
Şi e atât de cremoasă că nu ai cum să îi rezişti. Secretul stă în smântâna pentru frişcă şi iaurtul grecesc care fac amestecul să fie super catifelat. Cine zice că îngheţata e pentru vară e cel mai mare mincinos. De acord?!
Bun, acum că am stabilit regulile de bază, putem trece la lucruri mai concrete.
TIPS AND TRICKS pentru această reţetă:
-Eu am folosit smântână de cocos şi desertul de cocos de la Alpro, dar reţetat face minuni şi cu smântână pentru frişcă şi un iaurt grecesc! Reţeta asta e destul de permisivă, deci rezultatul va fi la fel de gustos.
-Dacă îţi plac deserturile super dulci şi mixul e prea acrişor pentru gustul tău, adaugă puţin sirop de arţar. P.S.: Vei obţine o textură şi mai cremoasă, deci e şi mai bine!
-Poţi înlocui siropul de arţar cu miere sau nectar de agave.
-Poţi găsi reţete asemănătoare cu îngheţata pe băţ cu piersici şi frişcă aici: îngheţată pe băţ cu cocos şi afine şi îngheţată fără zahăr cu fructe de pădure.
Îngheţată pe băţ cu piersici şi frişcă
Ingredients:
- 2 căni piersici tăiate cubuleţe
- 2 linguri sirop de arţar sau miere
- 1 cană smântână de cocos sau smântână pentru frişcă
- ½ cană iaurt de cocos sau iaurt grecesc
Instructions
- Cu ajutorul unui blender, pasaţi piersicile până devin piure. Adăugaţi celelalte ingrediente şi amestecaţi.
- Turnaţi amestecul în forme şi lăsaţi la congelator minim 4 ore.
5 thoughts on “Îngheţată pe băţ cu piersici şi frişcă”