Astăzi reinterpretăm o reţetă foarte populară în partea de Est a Europei, şi anume Salata Rusească, cunoscută şi sub numele de Salad Russe. Se spune că oriunde mergi, nu vei găsi niciodată două variante identice. Ei bine, e adevărat. E o salată pe care fiecare gospodină o face în felul ei. De exemplu, reţeta bunicii mele are maioneză, mazăre, muştar şi oţet în compoziţie. Varianta mea e o salată cu sfeclă roşie şi cartofi, puţin mai light şi o să vezi imediat ce spun.
Rețete similare: Cartofi Gratinați la Cuptor, Cartofi dulci la cuptor, Salată Marocană de Morcov.
Tips and tricks pentru rețeta de Salată cu Sfeclă Roșie și Cartofi:
-Îţi recomand să faci salata cu o seară înainte de a o servi. Astfel, dai timp aromelor şi culorilor să se îmbine perfect!
-Nu fierbe cartofii prea tare! Ai nevoie de ei cât mai fermi pentru salată.
-Eu am folosit acest iaurt cu conţinut scăzut de grăsime, dar poţi folosi maioneză dacă vrei.
–Salata cu sfeclă roşie şi cartofi merge de minune atât ca garnitură, cât şi ca fel principal!
-Dacă nu ai timp să fierbi sfecla, poți folosi una pre-fiartă. Dacă ai ceva timp la îndemână, poți coace sfecla pentru un plus de aromă.
Salată cu sfeclă roşie şi cartofi
Ingredients:
- 4 Cartofi noi
- 200 g sfeclă roşie fiartă
- ½ ceapă roşie
- 100 ml iaurt fără grăsime
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă mărar tocat
- sare şi piper după gust
Instructions
- Fierbe cartofii în apă sărată până îi poţi înţepa cu furculiţa. Lasă-i să se răcească, apoi taie-i cubuleţe.
- Taie sfecla roşie cuburi la fel de mari ca cele de cartofi.
- Taie ceapa roşie mărunt.
- Pune toate legumele într-un bol şi adaugă iaurtul, zeama de lămâie, uleiul şi condimentele. Amestecă cu grijă.
- Pune salata la frigider minim o oră înainte de a o servi.
5 thoughts on “Salată cu sfeclă roşie şi cartofi”