Limbă:

Cartofi gratinaţi la cuptor

13/11/2019

Cartofi gratinaţi la cuptor

4 Comments

Cartofi gratinaţi la cuptor

Ghici ghicitoarea mea: ce e cremos, cu gust bogat, pliiin de brânză şi cu o tentă subtilă de usturoi? Îţi spun eu, e vorba de reţeta mea de cartofi gratinaţi la cuptor, aka The Ultimate Comfort Food.

Şi cum tuturor ne plac cartofii, nu ai cum să nu dai lovitura cu ei pe masă! Hai, fuguţa în bucătărie şi pune-te pe treabă!

Poți găsi rețete similare aici: Cartofi dulci ”prăjiți” la cuptor, Salată de sfeclă și cartofi, Supă cremă de cartofi dulci.

Tips and tricks pentru rețeta de Cartofi Gratinați la Cuptor:

-Alege cartofi de dimensiuni similare pentru un aspect cât mai uniform şi un timp de gătire similar. De asemenea, alege cartofi mici sau medii pentru reţeta asta

-Încearcă să feliezi cartofii cât mai egal.

-Nu-ţi fie teamă că îi vei găti prea tare. Când se răcesc, se încheagă mai bine, deoarece se răceşte şi amestecul cu brânză din interior şi îi vei putea tăia în porţii cu un cuţit.

-Înainte de a pune cartofii în vasul pentru cuptor, ţine-i 5 minute în amestecul cu brânză pentru a scurta timpul de gătit.

-Foloseşte un vas termorezistent pentru gătitul cartofilor la cuptor.

-Când pui vasul la cuptor, acoperă-l cu folie de aluminiu pentru prima jumătate de oră. Astfel, se vor găti în interior şi nu se va arde crusta de brânză de deasupra.

-Poţi alege ce brânză îţi place. Eu am optat pentru cheddar roşu maturat în reţeta mea de cartofi gratinaţi la cuptor, dar poţi folosi ce doreşti.

Cartofi gratinaţi la cuptor

Cremoşi, plini de brânză şi cu o uşoară aromă de usturoi, cartofii gratinaţi la cuptor sunt perfecţi pentru o masă în familie!
Prep Time10 mins
Active Time50 mins
Course: Main Course
Cuisine: European, French
Keyword: Cartofi, Cartofi gratinaţi, Cuptor
Yield: 4

Ingredients:

 • 5-6 cartofi mici sau medii
 • 2 linguri unt
 • 3 linguri făină
 • 1 ceapă mică tăiată cubuleţe
 • 1 linguriţă sare
 • ½ linguriţă piper
 • ½ linguriţă usturoi pudră
 • căni lapte
 • 1 cană cheddar ras

Instructions

 • Topeşte untul într-o tigaie. Adaugă făina, sarea şi piperul şi amestecă bine. Dupa 1 minut, adaugă laptele şi lasă-l să dea în clocot. Când fierbe, dă laptele de pe foc şi adaugă ceapa, apoi cheddarul ras.
 • Adaugă apoi cartofii tăiaţi felii şi lasă-i să stea în sos 5 minute.
 • Aşează într-un vas termorezistent câte un rând de cartofi, acoperindu-l cu sos din tigaie. Repetă paşii până ai terminat toţi cartofii şi tot sosul. Pune un strat de cheddar ras deasupra, acoperă cu folie de aluminiu şi bagă vasul în cuptorul preîncălzit la 180°C.
 • După 30 de minute, înlătură folia de aluminiu şi mai lasă la cuptor 20 de minute sau până cartofii s-au gătit şi brânza a format o crustă crocantă deasupra.
  Cartofi gratinaţi la cuptor

Related Posts

Cartofi dulci „prăjiți” la cuptor

Cartofi dulci „prăjiți” la cuptor

Pentru că toată lumea iubeşte cartofii prăjiţi. Şi pentru că, cel mai probabil, toată lumea mai ştie şi că îngraşă. Dar aici vine partea bună a lucrurilor: Reţeta asta de Cartofi dulci „prăjiți” la cuptor e fix ce trebuie când ţi-e poftă de cartofi prăjiţi […]

Salată Marocană de Morcov

Salată Marocană de Morcov

Ce e colorat, delicios şi pliiin de arome? Mănăstire-ntr-un picior, sau ceva aşa. Da, e vorba de o super salată marocană de morcov. Hai mă, ce-ai? Super şi salată de morcov în aceeaşi frază, hai că-i bună! Dar dacă-ţi spuuun, crede-mă! Sau, mai bine, nu […]4 thoughts on “Cartofi gratinaţi la cuptor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating