Limbă:

Shakshuka

03/01/2020

Shakshuka

5 Comments

Shakshuka

Un fel de mâncare cu o origine controversată și nehotărâtă încă, Shakshuka are un lucru cert: un gust absolut DELICIOS. Este prezentă în bucătăria Nord-Africană, în cea Evreiască și chiar întâlnită în rețete vechi napoletane, în Italia (Uova in Purgatorio, în traducere Ouă în Purgatoriu). Am făcut prima mea Shakshuka vara trecută și am așteptat cuminte să ajung la culoarea roșie în feed pentru a putea s-o împărtășesc cu voi. A fost ATÂT de greu să mă abțin!

TIPS AND TRICKS pentru o Shakshuka perfectă:

-Această rețetă este una clasică, dar poți adăuga diferite toppinguri în ea. Merge foarte bine cu năut sau chorizo. Eu am fărâmat niște brânză Feta deasupra și am tocat niște pătrunjel proaspăt și a fost super gustoasă.

-Gătește sosul până se îngroașă și lichidul se evaporă. Ai nevoie de un sos dens și sățios la această rețetă.

-Asigură-te că ouăle sunt la temperatura camerei, pentru că ouăle reci vor coborî temperatura sosului și se vor găti neuniform. Le poți pune într-un bol cu apă călduță pentru a le aduce la temperatura dorită mai repede.

-Dacă nu ai roșii proaspete, folosește roșii cuburi la conservă. Evită sosul de roșii sau piure-ul, pentru că ai nevoie de o consistență mai solidă la sos.

-Condimentele care merg perfect la rețeta aceasta sunt pudra de usturoi (sau mai bine, cățeii de usturoi sunt perfecți), boiaua afumată și piperul proaspăt măcinat.

-Secretul pentru o Shakshuka perfectă stă în gătitul ouălor în cuptor. După ce sosul atinge consistența dorită, sapă 4 găuri în el cu ajutorul unei linguri și sparge ouăle acolo. Transferă ușor tigaia la cuptor și gătește totul timp de 8 minute le 180 de grade. Astfel, vei obține niște ouă poșate moi.

Shakshuka
Print

Shakshuka

O rețetă cu origini neclare, fiind prezentă atât în bucătăria Evreiască, Nord-Africană cât și în rețete vechi napoletane din Italia, Shakshuka este cu siguranță un lucru: Un fel de mâncare delicios pe care îl poți avea atât ca mic dejun, brunch cât și ca fel principal de mâncare light. Hai să vezi despre ce e vorba:
Prep Time5 mins
Active Time20 mins
Total Time25 mins
Course: Brunch, Fel Principal, Mic Dejun
Cuisine: Evreiesc, Marocan, Nord-African
Keyword: Shakshuka
Yield: 4

Ingredients:

  • 800 g roșii decojite tăiate cuburi sau 2 conserve de roșii cuburi
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 3 căței usturoi
  • 1 ardei roșu feliat subțire sau tăiat cuburi mici
  • 4 ouă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță boia dulce afumată
  • sare și piper după gust
  • 1 mână de pătrunjel tocat neglijent
  • 1 felie brânză Feta opțional

Instructions

  • Într-o tigaie medie, călește ceapa, usturoiul și ardeiul. Adaugă roșiile și gătește sosul până ce se îngroașă.
  • Adaugă condimentele, pătrunjelul și uleiul de măsline și gătește sosul până ce lichidul s-a evaporat aproape în totalitate, iar sosul este dens și consistent.
  • Sapă 4 găuri cu ajutorul unei linguri și sparge cele 4 ouă în ele. Mută cu grijă tigaia în cuptorul preîncălzit și gătește totul timp de 8 minute la 180°C pentru a obține ouă poșate moi.
  • Scoate tigaia din cuptor și asezonează cu pătrunjel tocat și Feta zdrobită deasupra.
    Shakshuka

Poți găsi rețete similare aici: Hummus în 3 culori, Cartofi dulci ”Prăjiți” la cuptor, Salată marocană de morcov.


Related Posts

Smoothie Tropical Piña Colada

Smoothie Tropical Piña Colada

Ştii melodia aia, ”If you like Piña Coladas and getting caught in the rain”, nu? Bun, probabil nimănui nu-i place să fie prins în ploaie. Dar cine ar vrea să aibă acum în mână o Piña Colada şi să fie pe plajă, mâna sus! P.S.: […]

Budincă de Chia cu Mango

Budincă de Chia cu Mango

Dacă eşti în căutarea unui mic-dejun rapid, uşor de făcut şi sănătos, ai nimerit unde trebuie! Budinca de Chia cu Mango le are pe toate. Şiii, să-ţi mai spun că nu are zahăr? Sau că are puţine calorii? Sau poate ar fi trebuit să încep […]



5 thoughts on “Shakshuka”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating