Ai încercat vreodată budinca de ovăz la cuptor? Dacă nu, e musai s-o faci pe aceasta! E super gustoasă, nu are zahăr rafinat şi e şi sănătoasă pe deasupra. Ah, era să uit…o poţi avea atât ca desert sau gustare, cât şi ca mic dejun! Da, ai citit bine. Ceva dulce-într-un mod inofensiv, desigur- la micul dejun! Hai, citeşte repede reţeta pentru budinca de ovăz cu mure şi o să vezi cât e de simplă!.
Prima dată am făcut reţeta asta cam pe final de vară, cu ultima tură de mure culeasă din grădină. Şi trebuie să recunosc, mi-a intrat în suflet. Se prea ca motivul să fie că a fost prima reţetă la cuptor după o pauză cam lungă. Ştii şi tu cât e de „plăcut” să porneşti cuptorul în mijlocul verii, nu? Exact. Şi vreau să-ţi spun că bucătăria a mirosit demenţial cât am avut budinca la cuptor! Hai, fugi şi cumpără ingredientele şi te aştept să-mi spui ce-a ieşit.
Poți găsi rețete similare aici: Crumble cu Piersici, Fursecuri cu Morcov și Ovăz, Prăjitură crumble cu caise
Tips and tricks pentru Budinca de ovăz cu mure:
-Dacă nu ai mure la îndemână, nu e un capăt de ţară. Reţeta iese nemaipomenit şi cu alte fructe. Eu am încercat-o şi cu piersici, caise, mere, pere şi prune.
-Poţi înlocui siropul de arţar cu zahăr, miere, sirop de agave sau orice îndulcitor vrei.
-Poți înlocui fulgii de migdală cu alte tipuri de nuci mărunțite.
-Dacă nu ai fructe proaspete sau îngheţate prin bucătărie, poţi folosi un gem de fructe. Dar renunţă la îndulcitor dacă optezi pentru gem.
Budincă de ovăz cu mure
Ingredients:
Umplutură de mure
- 3 căni de mure proaspete sau îngheţate
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 linguri sirop de arţar sau alt îndulcitor
- 1 lingură amidon
Budinca de ovăz
- 1 cană făină de grâu integrală
- ½ cană fulgi de ovăz
- ¼ cană fulgi de migdale
- ½ linguriţă scorţişoară
- 3 linguri sirop de arţar sau alt îndulcitor
- ¼ cană unt tăiat cubuleţe
Instructions
- Preîncălziţi cuptorul la 190°C.
- Combinaţi murele, zeama de lămâie, siropul de arţar şi amidonul şi puneţi-le în tava în care veţi face budinca. Eu am folosit un vas termorezistent de dimensiunea tăvilor de cozonac.
- Într-un vas separat, amestecaţi făina cu fulgii de ovăz, siropul de arţar, scorţişoara, fulgii de migdale şi untul până obţineţi un aluat sfărâmicios.
- Sfărâmaţi amestecul obţinut peste fructe.
- Coaceţi la 190°C pentru aproximativ 45 de minute, sau până capătă o culoare auriu-maronie.
- Se poate servi cald sau rece, cu zahăr pudră deasupra sau alături de o cupă de îngheţată de vanilie.
3 thoughts on “Budincă de ovăz cu mure”