Pentru mine, supa de roșii cu ardei copt e cea mai versatilă dintre toate. Se face super simplu, merge perfect cu orice sandwich alături și e delicioasă. Cel mai mult îmi place să o mănânc cu un sandwich grilled cheese alături când e frig frig afară. Și de aceea, de cele mai multe ori, e rețeta la care apelez când vreau ceva bun și cald. Și dacă ești român, sigur ai vreo pungă de ardei copți prin congelator cu care nu știi ce să faci, deci e pe jumătate făcută supa!
TIPS AND TRICKS pentru cea mai bună supă de roșii cu ardei copt:
-Legumele coapte dau o aromă specială de afumat supei și accentuează gustul lor bun. Taie roșiile și ceapa în jumătăți și aruncă-le într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei de măsline sau pe hârtie de copt. Coace legumele timp de jumătate de oră la 200 de grade, întorcându-le din când în când.
-Pentru ca ardeii să aibă aroma de fum care face supa așa specială, coace-i fie direct pe flacăra aragazului, fie pe un grătar. Acoperă-i 10-15 minute într-un bol pentru a-i curăța ușor.
-Dacă vrei o opțiune vegană pentru supă, înlocuiește lactatele cu acest lapte de ovăz și o smântână vegetală pentru gătit.
-P.S.: Dacă ești pe fugă, aruncă legumele în tigaie în loc să le coci. Sotează0le 10-15 minute cu capacul pus.
-Poți folosi roșii din conservă dacă vrei. Dacă folosești roșii proaspete, însă, scufundă-le un minut în apă care fierbe pentru a le coji ușor.
-De asemenea, dacă vrei să dai un upgrade supei, aruncă o cană de brânză rasă cu legumele la fiert, după ce le-ai pasat.
-Supa e cea mai bună când e servită cu crutoane sau alături de un sandwich cald și crocant.
-Dacă ai ceva supă rămasă, o poți transforma într-un sos de paste.
Supă de roșii cu ardei copt
Ingredients:
- 3 ardei Kapia dulci sau ardei grași
- 4 roșii mari (800g) sau două conserve de roșii cuburi
- ¾ cană sos de roșii 175 ml
- 1 ceapă medie tocată
- 4-5 căței usturoi sau 1 linguriță de usturoi pudră
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță paprika afumată
- sare și piper după gust
- 1 linguriță busuioc uscat
- 1 cană apă sau bază pentru supă
- 1 cană lapte normal sau pe bază de plante
- ½ cană smântână pentru gătit normală sau pe bază de plante
Opțional
- 1 cană brânză rasă cel mai potrivit este cheddarul
- câteva frunze de busuioc proaspăt pentru topping
- crutoane
Instructions
- Curăță ceapa și usturoiul, taie roșiile și ceapa în jumătăți și pune-le la cuptor într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline. Coace-le la 200°C timp de aproximativ 25 de minute sau până sunt gătite, întorcându-le din când în când.
- Cât legumele sunt la cuptor, coace ardeii direct pe ochiul aragazului sau pe un grătar. Pune-i într-un bol acoperit timp de 10-15 minute, pentru a-i coji mai ușor.
- Curăță ardeii de pieliță, scoate-le cotorul și semințele. Curăță roșiile de coajă și transferă toate legumele în blender pentru a le face piure.
- Toarnă pasta de legume într-o oală, alături de apă, lapte și smântână. Dacă alegi să folosești brânză, pune-o în oală. Fierbe totul timp de minim 10 minute, sau până s-a topit brânza complet. Dacă e nevoie, mai folosește blenderul o dată pentru a pasa totul bine.
- Servește cu crutoane și puțină smântână deasupra daca e nevoie.
Poți găsi rețete similare aici: Supă cremă de cartofi dulci, Supă cremă de porumb cu bacon, Shakshuka.
1 thought on “Supă de roșii cu ardei copt”