Hei. Weekend-ul trecut am avut parte de un mic dejun tare special și trebuie să-l împărtășesc cu tine neapărat! Un Dutch Baby cu Banană, Nuci pecan și Caramel numai bun să te îndrăgostești iremediabil. Dacă nu ai auzit de Dutch Baby până acum, nu te simți ciudat. Astă vară l-am descoperit și eu. E o clătită daneză făcută în cuptor- un fel de combinație între pancake și clătitele franțuzești, de unde vine numele de ”baby”, aka copilul dintre cele două. Nu că e adorabil?
Și pe lângă faptul că e delicios, acest dutch baby poate fi umplut cu ce-ți trece prin minte. Ah, era să uit. Vei murdări doar un bol în care amesteci ingredientele și tigaia în care îl coci. Iar când îl pui pe masă, efectul e garantat. Toți vor fi ”WOW”! Hai, fuguța în bucătărie!
TIPS AND TRICKS pentru Dutch Baby cu Banană, Nuci pecan și Caramel:
-Poți amesteca ingredientele cu un tel, cu mixerul sau chiar în blender.
-Asigură-te că tigaia e ÎNCINSĂ înainte de a turna aluatul. Pentru asta, vei pune tigaia în cuptor cât acesta se încălzește și tu prepari amestecul(5-10 minute). Când o scoți, topești repede untul, torni aluatul și o bagi rapid la loc în cuptor.
-Eu am făcut niște sos de caramel în casă, dar e opțional. Vei găsi rețeta mai jos.
-Poți folosi orice nuci ai la îndemână dacă nu ai nuci pecan.
-Eu am folosit acest lapte de cocos, dar poți folosi orice tip de lapte ai la îndemână, fie el vegetal sau nu.
Dutch Baby cu Banană, nuci pecan și caramel
Ingredients:
Dutch Baby
- ½ cană lapte
- ½ cană făină
- 2 ouă
- ½ lingură sirop de arțar sau zahăr brun
- 1 praf sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 linguri unt pentru tigaie
Sos de caramel (opțional)
- ¼ cană zahăr brun sau normal
- ¾ cană lapte
- 50 g unt
Toppinguri
- 1 banană feliată
- ½ cană nuci prăjite
Instructions
Dutch Baby
- Preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune și tigaia în cuptor cât pregătești aluatul.
- Combină toate ingredientele cu excepția laptelui cu un tel, mixer sau în blender.
- Separat, încălzește puțin laptele și toarnă-l apoi peste amestecul precedent.
- Scoate tigaia încinsă din cuptor, topește untul pe toată suprafața ei și toarnă repede aluatul. Bagă tigaia la loc în cuptor cât de repede poți.
- Coace Dutch Baby timp de 10 minute la 220°C, apoi redu la 200°C și mai las-o 10 minute.
Sos de caramel
- Caramelizează zahărul într-un vas pe foc mediu. Când capătă o culoare auriu-maronie, adaugă laptele și untul și amestecă încontinuu, la foc mic, până sosul se îngroașă. Nu prea mult, pentru că acesta se îngroașă pe măsură ce se răcește.
Asamblare
- Când clătita e gata, scoate-o din cuptor și pune toate toppingurile pe ea. Aruncă în ploaie și niște zahăr pudră. Servește-o caldă!
2 thoughts on “Dutch Baby cu Banană, Nuci Pecan și Caramel”