Limbă:

Dutch Baby cu Banană, Nuci Pecan și Caramel

19/12/2019

Dutch Baby cu Banană, Nuci Pecan și Caramel

2 Comments

Dutch Baby cu banană, nuci pecan și caramel

Hei. Weekend-ul trecut am avut parte de un mic dejun tare special și trebuie să-l împărtășesc cu tine neapărat! Un Dutch Baby cu Banană, Nuci pecan și Caramel numai bun să te îndrăgostești iremediabil. Dacă nu ai auzit de Dutch Baby până acum, nu te simți ciudat. Astă vară l-am descoperit și eu. E o clătită daneză făcută în cuptor- un fel de combinație între pancake și clătitele franțuzești, de unde vine numele de ”baby”, aka copilul dintre cele două. Nu că e adorabil?

Și pe lângă faptul că e delicios, acest dutch baby poate fi umplut cu ce-ți trece prin minte. Ah, era să uit. Vei murdări doar un bol în care amesteci ingredientele și tigaia în care îl coci. Iar când îl pui pe masă, efectul e garantat. Toți vor fi ”WOW”! Hai, fuguța în bucătărie!

TIPS AND TRICKS pentru Dutch Baby cu Banană, Nuci pecan și Caramel:

-Poți amesteca ingredientele cu un tel, cu mixerul sau chiar în blender.

-Asigură-te că tigaia e ÎNCINSĂ înainte de a turna aluatul. Pentru asta, vei pune tigaia în cuptor cât acesta se încălzește și tu prepari amestecul(5-10 minute). Când o scoți, topești repede untul, torni aluatul și o bagi rapid la loc în cuptor.

-Eu am făcut niște sos de caramel în casă, dar e opțional. Vei găsi rețeta mai jos.

-Poți folosi orice nuci ai la îndemână dacă nu ai nuci pecan.

-Eu am folosit acest lapte de cocos, dar poți folosi orice tip de lapte ai la îndemână, fie el vegetal sau nu.

Dutch Baby cu Banană, nuci pecan și caramel

Un mic dejun delicios și foarte versatil, Dutch Baby. Poate fi însoțit de orice tip de topping și nu vei murdări decât un bol și tigaia în care îl coci!
Prep Time5 mins
Active Time20 mins
Total Time25 mins
Course: Breakfast
Cuisine: Dutch
Keyword: Banană, Caramel, Dutch Baby, Nuci pecan
Yield: 4

Ingredients:

Dutch Baby

  • ½ cană lapte
  • ½ cană făină
  • 2 ouă
  • ½ lingură sirop de arțar sau zahăr brun
  • 1 praf sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 2 linguri unt pentru tigaie

Sos de caramel (opțional)

  • ¼ cană zahăr brun sau normal
  • ¾ cană lapte
  • 50 g unt

Toppinguri

  • 1 banană feliată
  • ½ cană nuci prăjite

Instructions

Dutch Baby

  • Preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune și tigaia în cuptor cât pregătești aluatul.
  • Combină toate ingredientele cu excepția laptelui cu un tel, mixer sau în blender.
  • Separat, încălzește puțin laptele și toarnă-l apoi peste amestecul precedent.
  • Scoate tigaia încinsă din cuptor, topește untul pe toată suprafața ei și toarnă repede aluatul. Bagă tigaia la loc în cuptor cât de repede poți.
  • Coace Dutch Baby timp de 10 minute la 220°C, apoi redu la 200°C și mai las-o 10 minute.

Sos de caramel

  • Caramelizează zahărul într-un vas pe foc mediu. Când capătă o culoare auriu-maronie, adaugă laptele și untul și amestecă încontinuu, la foc mic, până sosul se îngroașă. Nu prea mult, pentru că acesta se îngroașă pe măsură ce se răcește.

Asamblare

  • Când clătita e gata, scoate-o din cuptor și pune toate toppingurile pe ea. Aruncă în ploaie și niște zahăr pudră. Servește-o caldă!
    Dutch Baby cu Banană, nuci pecan și caramel

Related Posts

Smoothie Tropical Piña Colada

Smoothie Tropical Piña Colada

Ştii melodia aia, ”If you like Piña Coladas and getting caught in the rain”, nu? Bun, probabil nimănui nu-i place să fie prins în ploaie. Dar cine ar vrea să aibă acum în mână o Piña Colada şi să fie pe plajă, mâna sus! P.S.: […]

Budincă de Chia cu Mango

Budincă de Chia cu Mango

Dacă eşti în căutarea unui mic-dejun rapid, uşor de făcut şi sănătos, ai nimerit unde trebuie! Budinca de Chia cu Mango le are pe toate. Şiii, să-ţi mai spun că nu are zahăr? Sau că are puţine calorii? Sau poate ar fi trebuit să încep […]



2 thoughts on “Dutch Baby cu Banană, Nuci Pecan și Caramel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating