Dacă eşti şi tu un mare amator de hummus, ai nimerit unde trebuie. Reţeta asta îţi aduce atât varianta clasică de hummus, cât şi două reinterpretări delicioase. Fără prea multe introduceri, ai mai jos reţetele pentru Hummus în 3 culori: clasic, cu avocado şi cu ardei copt!
Buuun. Da’ ce e hummusul ăsta, totuşi? Păi, mai pe scurt, e o pastă de năut cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, usturoi şi tahini. Merge perfect cu nişte pita proaspătă sau chiar în sandwichuri. Ăsta ar fi hummusul clasic. Dar mai găseşti două variante super interesante în reţeta de mai jos!
Poți găsi rețete similare aici: Salată Marocană de Morcovi, Cartofi Dulci La Cuptor, Salată Cu Sfeclă Roșie și Cartofi.
Tips and tricks pentru această reţetă:
-Pentru un hummus foarte cremos, curăţă năutul de coji. Dacă eşti pe fugă, nu e nicio tragedie dacă omiţi pasul acesta!
-Dacă vrei să le cureţi mai repede, pune boabele de năut într-un bol cu apă cu gheaţă şi amestecă-le bine. Cojile se vor desprinde în mare parte singure!
-Poţi folosi năut prefiert sau uscat. La cel uscat, nu uita să îl pui la înmuiat cu o seară înainte, exact ca pe fasolea boabe.
–Tahini e o pastă de susan şi e foarte bogată în uleiuri. De aceea, tinde să se separe în borcan şi uleiul se ridică la suprafaţă. Pune cantitatea dorită în blender înainte de a adăuga năutul şi vei obţine un hummus mai cremos.
-Acest hummus în 3 culori e perfect pentru ocazii speciale! Musafirii se dau în vânt după el. Pune-le în boluri mici, alături de grisine sau bucăţi triunghiulare de pita!
Hummus în 3 culori
Ingredients:
Hummus clasic
- 1 cană Năut prefiert
- 2 căţei usturoi
- 2 linguri tahini
- 2 linguri ulei de măsline
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 1 linguriţă sare
- ½ linguriţă chimion măcinat
- ½ linguriţă boia de ardei afumată
Hummus cu Avocado
- 1 cană năut prefiert
- 1 avocado
- 2 căţei usturoi
- 2 linguri tahini
- 2 linguri ulei de măsline
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 1 linguriţă sare
- ½ linguriţă piper
Hummus cu Ardei Copt
- 1 cană năut prefiert
- ½ cană ardei copţi
- 2 căţei usturoi
- 2 linguri tahini
- 2 linguri ulei de măsline
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 1 linguriţă sare
- ½ linguriţă boia de ardei afumată
Instructions
- Adăugaţi toate ingredientele în blender, cu excepţia uleiului de măsline. Amestecaţi până devine cremos şi uniform, adăugând uleiul de măsline câte o linguriţă o dată.
5 thoughts on “Hummus în 3 culori”