Una din reţetele mele preferate de toamnă este aceasta şi vă spun imediat şi de ce! Este super uşor de făcut, arată nemapoimenit şi e mereu pe gustul tuturor. Pe acest Chec cu Dovleac eu îl ştiam sub numele de Pumpkin Bread de prin reţete străine. Dovleacul e nelipsit de pe mesele americanilor de Ziua Recunoştinţei, aşa că am zis să văd de ce e aşa iubit şi trebuie să-ţi spun că m-a convins.
În acest articol vei găsi reţeta mea de Chec cu Dovleac şi încă ceva: O versiune modificată a reţetei, aş putea spune chiar simplificată, pe care am făcut-o pentru un concurs organizat de Dr. Oetker. Provocarea se numeşte „Ceva dulce, ceva sărat” şi trebuie să foloseşti unul din cele 4 mixuri de bază ale lor într-o reţetă pe care o fotografiezi şi o uploadezi pe site-ul lor. Probabil ai văzut deja prin supermarketuri punguţele magice: Mix pentru Pandişpan sau Blat de Tort, Mix pentru Blat de Tarte, Mix pentru Fursecuri sau Biscuiţi şi Mix pentru Sărăţele sau Covrigei.Chec cu Doleac (Pumpkin Bread) cu mix Dr. Oetker
Vei găsi instrucţiunile pentru reţeta cu mixul de la Dr. Oetker sub reţeta mea.
Poți găsi rețete similare aici: Prăjitură ”Turtă Dulce”, Tort de Morcovi.
TIPS AND TRICKS PENTRU ACEASTĂ REŢETĂ:
-Dacă alegi reţeta originală de Chec cu Dovleac (Pumpkin Bread), ai grijă ca ingredientele să fie la temperatura camerei.
-Pentru piure-ul de dovleac, poţi folosi dovleac plăcintar fiert sau copt. Ai aici instrucţiunile despre cum îl poţi coace.
-Dacă alegi reţeta cu Mixul de Bază Dr. Oetker, piure-ul de dovleac va înlocui 4 ouă. (Un sfert de cană de piure este echivalentul a un ou)
-Glazura din cremă de brânză e opţională, dar sfatul meu e s-o încerci. E grozavă.
Chec de Dovleac (Pumpkin Bread)
Ingredients:
Chec cu dovleac
- 1 cană piure de dovleac copt sau fiert
- 2 ouă la temperatura camerei
- ⅓ cană lapte
- ½ cană unt cuburi sau ulei de cocos
- 1 cană zahăr brun
- 2 căni făină
- 1 linguriţă ghimbir ras
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1 linguriţă scorţişoară
- ½ linguriţă nucşoară
- ½ linguriţă sare
- ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă praf de copt
Glazură de cremă de brânză
- 150 g cremă de brânză
- 1 linguriţă unt
- 3 linguri zahăr brun sau sirop de arţar
Instructions
Chec cu dovleac
- Amestecă piure-ul de dovleac cu ouăle, vanilia, condimentele, laptele, untul(sau uleiul de cocos, ouăle şi zahărul.
- Într-un bol separat, amestecă făina, sarea, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Fă o gaură în mijloc şi toarnă amestecul de dovleac. Amestecă bine până amestecul e uniform şi fără cocoloaşe.
- Toarnă amestecul obţinut într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt.(de tipul celor pentru cozonac, dar mai mică) şi coace la 180° timp de aproximativ 50 de minute sau până ce trece testul cu scobitoarea. (Înţeapă checul în mijloc cu o scobitoare, ea trebuie să iasă uscată si fără aluat pe ea.)
- Lasă-l la răcit complet înainte de a-l tăia.
Glazură din cremă de brânză
- Amestecă crema de brânză cu untul şi zahărul cu un mixer la viteză medie până ce devine cremos şi fin. Cu ajutorul unei spatule, glazurează checul răcit complet.
- Poţi pune deasupra glazurii ce doreşti. Eu am folosit migdale mărunţite şi nişte fâşii de dovleac.
Notes
- 1 x Dr. Oetker Mix pentru chec sau blat de tort
- 1 ou
- 50 ml lapte
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 1/2 linguriţă sare
- 1 linguriţă ghimbir ras
1 thought on “Chec cu Dovleac (Pumpkin Bread)”