Nu ştiu dacă am mai spus asta sau nu, dar sunt o mare fană a bucătăriei mexicane. Şi cum treaba asta merge mână-n mână cu nachos, era de aşteptat să încerc şi eu o reţetă. Aşa că, fără prea lungi introduceri, vă prezint a mea încercare la Chili Cheese Nachos la cuptor – Nachos crocanţi, Chilli de vită cu fasole roşie şi multă, multă brânză. Şi dacă intru în detalii şi-ţi spun că merg perfect cu un guacamole şi nişte smântână alături, sigur te conving. Hai să vezi şi tu reţeta!
E gustarea perfectă pentru o seară de jocuri sau pentru când prietenii vin la un film. Crede-mă, vei deveni Gazda Anului dacă serveşti acești Nachos cuiva! Da, aşa-s de buni. Şi dacă nu mă crezi pe cuvânt, fuguţa la cumpărături!
Poți găsi rețete similare aici: Cartofi dulci ”prăjiți” la cuptor.
Tips and Tricks pentru această reţetă de Chili Cheese Nachos la cuptor:
-Dacă vrei ca ai tăi Nachos să fie super crocanţi, asigură-te că scurgi bine zeama din chili înainte de a aşeza straturile.
-Dacă nu eşti fan cheddar sau mozzarella, poţi folosi alte tipuri de brânză. Eu am folosit acest cheddar maturat pentru un gust puternic şi autentic.
-Nu uita să guşti nachos înainte de a face straturile, pentru a condimenta cum trebuie chili-ul. Unii nachos sunt foarte săraţi!
-Foloseşte carne tocată de vită de calitate. E cel mai bine să toci carnea pe loc. Poţi ruga angajaţii de la raionul de carne să toace bucata aleasă de tine.
-Dacă nu eşti fan chili, poţi folosi drept toppinguri doar cheddar, roşii proaspete şi puţin coriandru.
-Aceşti nachos merg mână-n mână cu smântână şi guacamole, deci asigură-te că nu lipsesc de pe masă!
Chili Cheese Nachos
Ingredients:
- 450 g carne tocată de vită
- ½ ceapă tocată mărunt
- 2 căţei usturoi
- ½ conservă fasole roşie scursă
- ½ conservă roşii tocate în suc
- 1 lingură pastă de tomate
- 2 ardei iuţi verzi
- 1 lingură chimion
- 1 lingură praf de usturoi
- 1 lingură condiment pentru chili
- sare şi piper după gust
- 2 cups cheddar
- 1 cup mozzarella
- 350 g chipsuri de tortilla
Instructions
- Găteşte carnea de vită împreună cu ceapa şi usturoiul într-o tigaie pe foc mediu timp de 5-10 minute sau până capătă o culoare maronie.
- Scurge excesul de lichid şi adaugă fasolea scursă, roşiile, pasta de tomate şi condimentele(chimion, usturoi, chili). Dă focul la mare până amestecul începe să fiarbă, apoi redu focul la mic şi lasă să fiarbă timp de 15 minute, amestecând din când în când.
- Asezonează cu sare şi piper după gust.
- Într-o tigaie de fontă sau alt tip de tigaie rezistentă la căldură, aşează în straturi după cum urmează: Nachos, chili, brânză. Repetă până tigaia se umple şi acoperă cu brânză rasă.
- Dă tigaia la cuptorul preîncălzit la 180°° până brânza capătă o crustă auriu-maronie.
- Serveşte alături de guacamole şi smântână.
1 thought on “Chili Cheese Nachos la cuptor”