Ok, poate nu e tocmai sezonul pentru o tartă cu piersici şi migdale, dar am aşa multe reţete drăguţe de astă vară că nu am cum să nu le împărtăşesc! Şi dacă îţi spun că nu e nevoie de o diplomă de patiser s-o faci pe asta, e musai s-o încerci. Chiar şi un copil o poate face. Şi îţi ia mai puţin de 30 de minute!
Poți găsi rețete similare aici: Crumble cu Piersici și Migdale, Tartă cu Zmeură, Fistic și Ciocolată Albă, Prăjitură Crumble cu Caise.
Tips and tricks pentru această Tartă cu Piersici și Migdale:
-Pentru un plus de aromă, eu am folosit migdale mărunţite bine la robotul de bucătărie.
-Şi dacă vrei ca aroma să fie şi mai intensă, aruncă migdalele în cuptor la 120 de grade vreo 6-7 minute şi o să iasă o nebunie!
-Dacă nu ai piersici la îndemână, poţi folosi nectarine. Au cam aceeaşi textură! Iar dacă nu le găseşti proaspete la piaţă, le poţi folosi din compot.
-Amidonul e foarte important aici, pentru că leagă compoziţia. Dacă nu ai, foloseşte gelatină.
-Tarta trebuie să stea minim 4-5 ore la frigider. Pentru rezulate garantate, las-o peste noapte la rece!
-Dacă vrei ca feliile să fie tăiate perfect, ţine lama cuţitului în apă fierbinte şi şterge-o înainte să tai tarta.
-Nu fierbe crema prea mult, piersicile se vor oxida şi culoarea nu va mai fi fresh.(crede-mă, am păţit-o!). Un minut după ce începe să fiarbă e suficient. Nu uita, tarta se leagă la rece!
-Poţi decora tarta cu felii subţiri de piersică. Eu am folosit piersică, zmeură şi nişte flori drăguţe.
-Eu am folosit lapte de cocos pentru că nu are un gust foarte puternic. Nu am încercat reţeta cu lapte de vacă, deci pot să îţi garantez rezultatul doar cu un alt lapte vegetal.
Tartă cu piersici şi migdale
Ingredients:
Blat
- 1 cană făină
- ½ cană migdale mărunţite
- ¼ cană zahăr
- Un praf de sare
- 6 linguri unt rece
- ½ linguriţă esenţă de migdale
- 2-3 linguri apă rece
Cremă
- 3 piersici coapte mari
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 200 ml lapte de cocos
- 200 ml smântână pentru frişcă
- 2 linguri sirop de arţar sau zahăr
- 2 linguri amidon
Instructions
Blat
- Pune făina, migdalele mărunţite, esenţa, zahărul şi sarea într-un robot de bucătărie(sau blender). Adaugă untul şi amestecă până se omogenizează şi devine aluat, apoi adaugă apa(Câte o lingură). Amestecă până capătă consistenţa de aluat de tartă.
- Presează aluatul în forma de tartă, găureşte din loc în loc cu o furculiţă şi coace pentru aproximativ 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°. Pune peste aluat hârtie de copt şi boabe de năut, fasole sau orez pentru primele 10 minute pentru ca acesta să nu crească.
Cremă
- Curăţă piersicile şi taie-le cubuleţe. Pasează-le la blender împreună cu zeama de lămâie.
- Pune laptele şi smântâna de frişcă pe foc mediu într-o oală, adaugă siropul de arţar şi piure-ul de piersici. Adaugă amidonul sau gelatina şi amestecă. Mai lasă pe foc aproximativ 1-2 minute după ce începe să fiarbă.
- Foloseşte o sită pentru a strecura crema şi toarn-o în blat. Când s-a răcit complet, pune tarta la frigider pentru minim 4-5 ore sau chiar peste noapte.
- Decorează tarta cu felii de piersică.
6 thoughts on “Tartă cu piersici şi migdale”