Limbă:

Tartă cu piersici şi migdale

07/11/2019

Tartă cu piersici şi migdale

6 Comments

Tartă cu piersici şi migdale

Ok, poate nu e tocmai sezonul pentru o tartă cu piersici şi migdale, dar am aşa multe reţete drăguţe de astă vară că nu am cum să nu le împărtăşesc! Şi dacă îţi spun că nu e nevoie de o diplomă de patiser s-o faci pe asta, e musai s-o încerci. Chiar şi un copil o poate face. Şi îţi ia mai puţin de 30 de minute!

Poți găsi rețete similare aici: Crumble cu Piersici și Migdale, Tartă cu Zmeură, Fistic și Ciocolată Albă, Prăjitură Crumble cu Caise.

Tips and tricks pentru această Tartă cu Piersici și Migdale:

-Pentru un plus de aromă, eu am folosit migdale mărunţite bine la robotul de bucătărie.

-Şi dacă vrei ca aroma să fie şi mai intensă, aruncă migdalele în cuptor la 120 de grade vreo 6-7 minute şi o să iasă o nebunie!

-Dacă nu ai piersici la îndemână, poţi folosi nectarine. Au cam aceeaşi textură! Iar dacă nu le găseşti proaspete la piaţă, le poţi folosi din compot.

-Amidonul e foarte important aici, pentru că leagă compoziţia. Dacă nu ai, foloseşte gelatină.

-Tarta trebuie să stea minim 4-5 ore la frigider. Pentru rezulate garantate, las-o peste noapte la rece!

-Dacă vrei ca feliile să fie tăiate perfect, ţine lama cuţitului în apă fierbinte şi şterge-o înainte să tai tarta.

-Nu fierbe crema prea mult, piersicile se vor oxida şi culoarea nu va mai fi fresh.(crede-mă, am păţit-o!). Un minut după ce începe să fiarbă e suficient. Nu uita, tarta se leagă la rece!

-Poţi decora tarta cu felii subţiri de piersică. Eu am folosit piersică, zmeură şi nişte flori drăguţe.

-Eu am folosit lapte de cocos pentru că nu are un gust foarte puternic. Nu am încercat reţeta cu lapte de vacă, deci pot să îţi garantez rezultatul doar cu un alt lapte vegetal.

Tartă cu piersici şi migdale

Un desert fresh care e gata în mai puţin de 30 de minute, tarta cu piersici şi migdale poate fi făcută şi de cel mai neexperimentat bucătar!
Prep Time25 mins
Resting time5 hrs
Course: Dessert
Cuisine: European
Keyword: Migdale, Piersici, Tartă
Yield: 12 felii

Ingredients:

Blat

  • 1 cană făină
  • ½ cană migdale mărunţite
  • ¼ cană zahăr
  • Un praf de sare
  • 6 linguri unt rece
  • ½ linguriţă esenţă de migdale
  • 2-3 linguri apă rece

Cremă

  • 3 piersici coapte mari
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 200 ml lapte de cocos
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 2 linguri sirop de arţar sau zahăr
  • 2 linguri amidon

Instructions

Blat

  • Pune făina, migdalele mărunţite, esenţa, zahărul şi sarea într-un robot de bucătărie(sau blender). Adaugă untul şi amestecă până se omogenizează şi devine aluat, apoi adaugă apa(Câte o lingură). Amestecă până capătă consistenţa de aluat de tartă.
  • Presează aluatul în forma de tartă, găureşte din loc în loc cu o furculiţă şi coace pentru aproximativ 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°. Pune peste aluat hârtie de copt şi boabe de năut, fasole sau orez pentru primele 10 minute pentru ca acesta să nu crească.

Cremă

  • Curăţă piersicile şi taie-le cubuleţe. Pasează-le la blender împreună cu zeama de lămâie.
  • Pune laptele şi smântâna de frişcă pe foc mediu într-o oală, adaugă siropul de arţar şi piure-ul de piersici. Adaugă amidonul sau gelatina şi amestecă. Mai lasă pe foc aproximativ 1-2 minute după ce începe să fiarbă.
  • Foloseşte o sită pentru a strecura crema şi toarn-o în blat. Când s-a răcit complet, pune tarta la frigider pentru minim 4-5 ore sau chiar peste noapte.
  • Decorează tarta cu felii de piersică.
    Tartă cu piersici şi migdale

Related Posts

Smoothie Tropical Piña Colada

Smoothie Tropical Piña Colada

Ştii melodia aia, ”If you like Piña Coladas and getting caught in the rain”, nu? Bun, probabil nimănui nu-i place să fie prins în ploaie. Dar cine ar vrea să aibă acum în mână o Piña Colada şi să fie pe plajă, mâna sus! P.S.: […]

Budincă de Chia cu Mango

Budincă de Chia cu Mango

Dacă eşti în căutarea unui mic-dejun rapid, uşor de făcut şi sănătos, ai nimerit unde trebuie! Budinca de Chia cu Mango le are pe toate. Şiii, să-ţi mai spun că nu are zahăr? Sau că are puţine calorii? Sau poate ar fi trebuit să încep […]



6 thoughts on “Tartă cu piersici şi migdale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating