Nu știum cum sunteți voi, dar eu am dimineți în care pregătitul micului dejun este departe de a fi pe lista de lucruri pe care mi le doresc. De aceea am devenit fanul rețetelor make-ahead, de genul bilelor proteice sau overnight oats care te așteaptă cuminți în frigider. E ca un cadou pe care ți-l faci singură, așa că îți rămâne doar cafeaua de făcut. Dacă te regăsești în scenariul descris mai sus, o să te îndrăgostești de aceste Bile Proteice cu Ciocolată!
Și stai fără grijă, ingredientele de care ai nevoie se regăsesc în aproape orice cămară, așa că nu trebuie nici măcar să dai fuga la magazin pentru a pregăti aceste minunății.
TIPS AND TRICKS pentru Bile Proteice cu Ciocolată perfecte:
-Înmoaie curmalele în apă călduță timp de minim 30 de minute înainte de a le folosi.
-Bilele proteice rezistă până la o săptămână în frigider și 3 luni la congelator.
-Dacă după ce ai amestecat ingredientele, consistența e sfărâmicioasă și uscată, adaugă câteva linguri de apă caldă și amestecă din nou.
– Poți folosi orice tip de unt dorești, fie el de arahide, caju, migdale sau ce ai la îndemână. El ajută la legatul amestecului și adaugă grăsimi sănătoase, lucru care face ca bilele proteice să fie sățioase și hrănitoare.
-Poți înlocui curmalele cu 1/3 cană de miere sau sirop de arțar.
Bile proteice cu ciocolată
Ingredients:
- 1 cană fulgi de ovăz
- ½ cană unt de arahide sau alt tip de unt (migdale, caju)
- 8 curmale fără sâmburi, înmuiate în apă
- 1 lingură sirop de arțar sau miere
- 1 lingură semințe de Chia
- 1 lingură fulgi de cocos
- ½ cană nuci de orice tip (nuci, migdale, caju etc)
Instructions
- Adaugă toate ingredientele într-un blender sau robot de bucătărie și mixează până amestecul devine omogen.
- Daca e nevoie, adaugă câteva linguri de apă călduță pentru a face amestecul mai lipicios.Formează biluțe de circa 3 cm diametru.
- Trece bilele prin fulgi de cocos sau prin cacao, sau lasă-le simple, în funcție de cum îți plac.
Poți găsi rețete similare aici: Budincă de Chia cu Ciocolată, Overnight Oats cu Ciocolată, Fursecuri cu morcov și ovăz.