Cu toată nebunia în care ne aflăm din cauza Coronavirusului care a acaparat întreaga lume, trebuie să redescoperim bucuria în lucruri simple pe care le-am uitat și pentru care niciodată nu găseam timp. Așadar, e momentul lor. Gătește o cină specială și bucură-te de ea alături de cei dragi, sau chiar singur (e momentul să te cunoști mai bine), deschide sticla aceea de vin scump primit cadou pentru care niciodată ocazia nu e suficient de specială, sun-o pe mama și mulțumește-i pentru tot, vorbește cu prietenii cu care ai pierdut legătura, citește cartea aceea care așteaptă pe noptieră pentru că nu ai timp de ea, dansează. Încearcă doar să nu-ți suni fostul sau fosta, asta e off-limits.
Deci, dacă ești în căutare de inspirație pentru cina din această seară, ce zici de niște Pui Teriyaki? O rețetă cu un sos făcut în casă de la zero, cu ingrediente pe care sigur le ai rătăcite prin dulap, așa că nici nu trebuie să riști să te expui cu o fugă până la magazin. Păstreaz-o pentru motive cu adevărat importante.
TIPS AND TRICKS pentru cel mai bun Pui Teriyaki:
-Rețeta merge cel mai bine cu pulpe de pui, pentru că rămân suculente. Dar poți folosi cam orice tip de carne, inclusiv piept de pui, carne de porc sau vită.
-Secretul pentru cel mai bun sos Teriyaki este uleiul de susan care îi dă un gust absolut demențial, dar dacă nu îl găsești, poți folosi o lingură de semințe de susan în schimb. Eu asta am făcut și rezultatul a fost bun bun!
-Poți înlocui amidonul cu făină ca agent de îngroșare.
Pui Teriyaki
Ingredients:
Pui Teriyaki
- 500 g pulpe de pui dezosate și fără piele
- 1 lingură ulei
- 50 ml sos de soia
- 1½ linguri zahăr brun sau normal
- 3 linguri vin alb sec
- 1 lingură semințe de susan sau ulei de susan
- 2 lingurițe usturoi pisat
- 2 linguri oțet
- 1 lingură amidon sau făină
- 1 ceapă verde
- 125 g rice uncooked
Garnitură
- 125 g orez
- 1 broccoli
Instructions
Pui Teriyaki
- Dezosează și curăță pulpele de pui de piele. Taie-le cuburi mari și prăjește-le în ulei, la foc mediu.
- Într-un bol, amestecă toate ingredientele pentru sos, mai puțin amidonul.
- Când puiul este gătit, adaugă sosul și dă focul la mic. Amestecă și lasă să dea în clocot câteva minute, apoi adaugă amidonul, amestecând constant. După 1-2 minute, oprește focul.
- Taie ceapa verde feliuțe.
Garnitură
- Cât puiul se gătește, fierbe orezul în supă / apă.
- Scufundă broccoli-ul în apă sau supă pentru câteva minute, pentru a-l găti ușor.
- Pune orezul în boluri, apoi adaugă Pui Teriyaki. Adaugă câteva buchețele de broccoli, câteva rondele de ceapă verde și presară semințe de susan deasupra.
Poți găsi alte rețete internaționale aici: Chili Cheese Nachos la cuptor, Shakshuka, Galette cu Ciuperci, Praz și Gruyere.