Limbă:

Banana Bread cu Ciocolată

04/04/2020

Banana Bread cu Ciocolată

0 Comments

Banana bread cu ciocolată

Acum că ne-am umplut frigiderele de teamă că rămânem fără mâncare, ce ne facem cu bananele triste care se înnegresc văzând cu ochii? Da, ni se întâmplă tuturor. Mai ales acum, că nu știm ce să mâncăm mai întâi. Buuun, am o rețetă delicioasă care salvează bananele de la a ajunge la gunoi: Un minunat Banana Bread cu Ciocolată care te face să mai uiți de griji și izolare.

Și cum este extrem de important să încercăm să reducem la minim risipa în perioada aceasta, rețeta mea vine la țanc.

TIPS AND TRICKS pentru cel mai bun Banana Bread cu Ciocolată:

-Cel mai important ingredient din Banana Bread sunt -ghici ciupercă ce-i, bananele. Cu cât sunt mai pătate și coapte, cu atât mai bine. Nu te speria dacă s-au înnegrit complet, atunci sunt cele mai dulci!

-Poți folosi orice tip de lapte vrei, chiar și vegetal. Merge și laptele bătut la această rețetă. Eu am folosit lapte de migdale pentru că asta aveam la îndemână.

-Poți înlocui uleiul de cocos cu unt topit, rezultatul va fi același.

-Dacă vrei să treci Banana bread la următorul nivel, adaugă un sfert de cană de fulgi de ciocolată sau de nuci în amestec. P.S.: Nu mai există reguli!!

-Pentru a verifica dacă e gata, fă testul cu scobitoarea. Aceasta trebuie să fie umedă, dar curată. Prăjitura continuă să se gătească și după ce o scoți din cuptor, datorită temperaturii aluatului.

Banana bread cu ciocolată

Banana bread cu ciocolată

Ce zici de un Banana bread cu ciocolată care să salveze bananele înnegrite pe raft? Hai să vezi despre ce e vorba!
Prep Time5 mins
Active Time1 hr
Total Time1 hr 5 mins
Course: Desert
Cuisine: American
Keyword: Banană, banana bread, Ciocolată
Yield: 1 chec

Ingredients:

  • 3 banane +1 pentru decor (opțional)
  • căni făină 225g
  • ¼ cană cacao 3 linguri
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 praf sare
  • 3 ouă
  • ¼ cană lapte dulce sau bătut
  • 5 linguri cafea
  • 1 linguriță esență de cafea
  • 2 linguri ulei de cocos sau unt topit
  • ½ cană zahăr (100g) sau sirop de arțar/ miere
  • ¼ cană fulgi de ciocolată sau nuci tocate

Instructions

  • Pre-încălzește cuptorul la180°C.
  • Amestecă toate ingredientele uscate (făină, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu și sare)
  • Pasează cele 3 banane, apoi amestecă-le cu ouăle, uleiul/untul, laptele, cafeaua, esența și zahărul.
  • Adaugă ingredientele uscate și amestecă totul timp de un minut.
  • Dacă alegi să pui fulgi de ciocolată sau nuci, adaugă-le peste aluat.
  • Toarnă aluatul într-o tavă dreptunghiulară de pâine și coace-l la 180°C timp de 60 de minute. Lasă prăjitura să se răcească în tavă înainte de a o tăia.
    Banana bread cu ciocolată

Rețete similare găsești aici: Pancakes cu banană cu 4 ingrediente, Budincă de ovăz cu mure, Fursecuri cu morcov și ovăz.


Related Posts

Tartă cu Ciocolată Albă, Zmeură și Fistic

Tartă cu Ciocolată Albă, Zmeură și Fistic

Ce zici de o Tartă cu Ciocolată Albă, Zmeură și Fistic? Apropo, e dulcele meu preferat. E desertul pentru care aș renunța la orice dietă oricând, oriunde. Un fel de călcâi, iar eu un fel de Ahile. Și dacă o să-i dai o șansă și […]

Trufe de ciocolată albă cu cafea

Trufe de ciocolată albă cu cafea

Nu știu despre voi, dar în lumea mea, cafea+ciocolată=love de dimineață până seara! De acord? Buuun, acum că am stabilit ce era mai important, să trecem la treburi mai serioase. Ca de exemplu, aceste Trufe de Ciocolată Albă cu Cafea care sunt ATÂT de bune […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating