Acum că ne-am umplut frigiderele de teamă că rămânem fără mâncare, ce ne facem cu bananele triste care se înnegresc văzând cu ochii? Da, ni se întâmplă tuturor. Mai ales acum, că nu știm ce să mâncăm mai întâi. Buuun, am o rețetă delicioasă care salvează bananele de la a ajunge la gunoi: Un minunat Banana Bread cu Ciocolată care te face să mai uiți de griji și izolare.
Și cum este extrem de important să încercăm să reducem la minim risipa în perioada aceasta, rețeta mea vine la țanc.
TIPS AND TRICKS pentru cel mai bun Banana Bread cu Ciocolată:
-Cel mai important ingredient din Banana Bread sunt -ghici ciupercă ce-i, bananele. Cu cât sunt mai pătate și coapte, cu atât mai bine. Nu te speria dacă s-au înnegrit complet, atunci sunt cele mai dulci!
-Poți folosi orice tip de lapte vrei, chiar și vegetal. Merge și laptele bătut la această rețetă. Eu am folosit lapte de migdale pentru că asta aveam la îndemână.
-Poți înlocui uleiul de cocos cu unt topit, rezultatul va fi același.
-Dacă vrei să treci Banana bread la următorul nivel, adaugă un sfert de cană de fulgi de ciocolată sau de nuci în amestec. P.S.: Nu mai există reguli!!
-Pentru a verifica dacă e gata, fă testul cu scobitoarea. Aceasta trebuie să fie umedă, dar curată. Prăjitura continuă să se gătească și după ce o scoți din cuptor, datorită temperaturii aluatului.
Banana bread cu ciocolată
Ingredients:
- 3 banane +1 pentru decor (opțional)
- 1¾ căni făină 225g
- ¼ cană cacao 3 linguri
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 praf sare
- 3 ouă
- ¼ cană lapte dulce sau bătut
- 5 linguri cafea
- 1 linguriță esență de cafea
- 2 linguri ulei de cocos sau unt topit
- ½ cană zahăr (100g) sau sirop de arțar/ miere
- ¼ cană fulgi de ciocolată sau nuci tocate
Instructions
- Pre-încălzește cuptorul la180°C.
- Amestecă toate ingredientele uscate (făină, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu și sare)
- Pasează cele 3 banane, apoi amestecă-le cu ouăle, uleiul/untul, laptele, cafeaua, esența și zahărul.
- Adaugă ingredientele uscate și amestecă totul timp de un minut.
- Dacă alegi să pui fulgi de ciocolată sau nuci, adaugă-le peste aluat.
- Toarnă aluatul într-o tavă dreptunghiulară de pâine și coace-l la 180°C timp de 60 de minute. Lasă prăjitura să se răcească în tavă înainte de a o tăia.
Rețete similare găsești aici: Pancakes cu banană cu 4 ingrediente, Budincă de ovăz cu mure, Fursecuri cu morcov și ovăz.