
N-o fi Halloweenul o sărbătoare de-a noastră, dar uşor uşor începe să devină populară şi pe aici. Deci dacă ai auzit de el şi te-ai uitat măcar la un film american, ştii cum stă treaba cu Trick&Treaters. Copiii merg costumaţi în cartier din casă în casă, iar vecinii le umplu trăistuţele cu dulciuri care mai de care. Un soi de colindători de la noi. Şi a mea ciocolată pentru Halloween e perfectă pentru asta.
Dar cum la noi nu se practică Trick&Treating, eu am făcut-o pentru mine şi nişte prieteni. E perfectă pentru o petrecere la birou de Halloween, sau o serbare a copiilor la care trebuie să duci ceva tematic. Şi e aşa de simplu de făcut că n-ai scuze!
Poți găsi rețete similare aici: Trufe de ciocolată albă cu cafea.

TIPS AND TRICKS PENTRU ACEASTĂ Ciocolată pentru Halloween:
-Eu am folosit ciocolată albă, dar poţi folosi orice tip doreşti. Chiar şi ciocolată amăruie!
-Partea bună la această ciocolată e că poţi folosi ce tip de dulciuri doreşti ca toppinguri. Asta e partea în care devii creativ.
-Măsurile sunt subiective. Foloseşte exact cât crezi că trebuie. Eu am pus cam o lingură din fiecare topping: seminţe de dovleac, smarties, merişoare uscate, mix de nuci sărate, vreo 5-6 jeleuri viermişori şi nişte covrigei săraţi.
-E foarte important să alegi o ciocolată de calitate, pentru că o vei mânca în stare pură!
-Din nou, super important: pregăteşte toate toppingurile în avans. Odată turnată, ciocolata se va întări destul de repede şi trebuie să fii pregătit.
Ciocolată pentru Halloween
Ingredients:
- 400 g ciocolată albă
- 1 lingură ulei de cocos sau alt tip de ulei
- 1 lingură seminţe de dovleac
- 1 lingură merişoare uscate
- 1 lingură mix de nuci prăjite şi sărate
- 1 lingură bombonele de ciocolată
- câţiva covrigei săraţi
- 5-6 jeleuri viermişori
Instructions
- Pregăteşte toate toppingurile şi lasă-le la îndemână.
- Pune ciocolata la topit într-un vas pe bain-marie. Când e topită, adaugă uleiul.
- Toarnă ciocolata topită într-o tavă ( eu am folosit una de 20x20cm) tapetată cu hârtie de copt sau folie alimentară.
- Adaugă toate toppingurile, apăsându-le uşor în ciocolată.
- Las-o la răcit. Când s-a răcit complet, pune-o la frigider până se întăreşte complet.
1 thought on “Ciocolată pentru Halloween”