Limbă:

Tartă cu Cremă de Fistic și Jeleu de Zmeură

22/11/2020

Tartă cu Cremă de Fistic și Jeleu de Zmeură

0 Comments

Tartă cu Cremă de Fistic și Jeleu de Zmeură

Cu siguranță mi-am găsit rețeta preferată de pe blog de până acum: această Tartă cu Cremă de Fistic și Jeleu de Zmeură! Este genul acela de desert pe care o dată ce îl guști, îl ții minte toată viața. și cu siguranță impresionează pe oricine. Găsești mai jos rețeta și câteva tips & tricks care să te ajute să obții tarta perfectă. De asemenea, poți găsi aici link-ul către Cursul de Online Baking live în cadrul căruia am gătit această minunăție.

TIPS AND TRICKS pentru o Tartă cu Cremă de Fistic și Jeleu de Zmeură perfectă:

-Pentru ganache-ul de ciocolată, folosește o ciocolată de bună calitate. O poți folosi pe aceasta, eu sunt foarte mulțumită de rezultatul obținut cu ea. De asemenea, este extrem de important să tai ciocolata cât de fin poți. Astfel, ganache-ul va avea o textura catifelată și bogată și nu va fi grunjos.

Tartă cu Cremă de Fistic și Jeleu de Zmeură

-Ganache-ul de ciocolată albă și fistic are la bază un raport de 2:1 între ciocolată și frișcă. El poate fi folosit, însă, și pentru alte deserturi. Dacă vrei să folosești crema la un tort sau o prăjitură, optează pentru un raport de 1:1 între ciocolată și frișcă lichidă (aceeași cantitate pentru ambele). Dacă vrei să folosești ganache-ul pentru a decora brioșe, poți folosi mixerul pentru a aera crema.

-Poți înlocui zmeura cu alte fructe de pădure, sau poți chiar schimba jeleul de zmeură cu un gem de casă.

-Dacă vrei să folosești alternative la fistic, poți alege nuci, migdale, caju sau alune de pădure. Sunt sigură că rezultatul va fi la fel de gustos.

-Este foarte imporant ca smântâna de frișcă să NU fiarbă. Fii atent la ea cât e pe foc și oprește-l înainte ca aceasta să dea în clocot.

-Pentru blat, eu am folosit mixul de bază pentru tarte de la Dr.Oetker pe care îl poți găsi aici.

-Rețeta a fost făcută în cadrul unui curs online de baking organizat de Dr. Oetker, pentru cel mai mare #bakingchallenge la care au dat startul odată cu campania ”Bucuroși să adunăm familia în jurul mesei”. Poți găsi mai multe detalii accesând acest link, unde poți înscrie rețete pentru a intra în cursa pentru unul din cele 5 premii de 1000 de euro oferite lunar. Așa că, treci la prăjiturit!

Tartă cu Cremă de Fistic și Jeleu de Zmeură

Tartă cu Cremă de Fistic și Jeleu de Zmeură

O tartă cu adevărat specială de care oricine se va îndrăgosti! Ai mai jos rețeta pentru această Tartă cu Cremă de Fistic și Jeleu de Zmeură.
Prep Time45 mins
Active Time30 mins
Total Time1 hr 15 mins
Course: Desert
Cuisine: French
Keyword: Ciocolată albă, Fistic, Tartă, Zmeură
Yield: 12 porții

Ingredients:

Blat Tartă

  • 1 Mix Dr. Oetker pentru blat de tarte
  • 1 ou
  • 150 g unt rece tăiat cubulețe
  • 3 linguri cacao

Jeleu Zmeură

  • 250 g zmeură
  • 3 linguri zahăr
  • 5 g gelatină

Cremă Fistic

  • 400 g ciocolată albă
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 100 g fistic măcinat
  • ½ linguriță extract de vanilie
  • ½ linguriță esență de migdale

Instructions

Blat de tartă

  • Amestecă toate ingredientele până capătă consistența unui aluat.
  • Presară blatul pe care vei lucra și un făcăleț cu făină, apoi întinde aluatul într-o foaie de 0.5 cm grosime, așează-l în forma de tartă și presează-l cu degetele pe toata suprafața lui.
  • Folosește o furculiță pentru a găuri aluatul din loc în loc, apoi coace-l în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute astfel: 15 minute acoperit cu o hârtie de copt și greutăți pentru aluat sau orez, apoi cele 15 minute rămase fără.

Jeleu de Zmeură

  • Lasă gelatina la hidratat în 50 ml apă.
  • Pune zmeura și zahărul într-un vas pe foc mediu, amestecând din când în când cu o lingură de lemn și zdrobind zmeura. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10 minute, amestecând pentru a nu se prinde de vas.
  • După cele 10 minute, pune gelatina pe bain marie deasupra zmeurei și amestecă până ce devine un lichid transparent și gelatina s-a topit complet.
  • Dă totul de pe foc, strecoară piureul de zmeură pentru a îndepărta semințele și lasă-l la răcit. Când s-a răcit complet, amestecă-l cu gelatina și toarnă-l peste blatul de tartă.
  • Pune blatul la frigider (sau congelator, dacă ești în criză de timp) și lasă-l la rece până ce jeleul devine solid.

Cremă de Fistic

  • Toacă fin ciocolata.
  • Pune smântâna de frișcă într-un vas pe foc mediu și oprește-o când aproape ajunge la punctul de fierbere. Asigură-te că NU fierbe.
  • Toarnă smântâna uniform peste ciocolată și lasă-le 5 minute, fără a amesteca.
  • După cele 5 minute, amestecă ușor cu un tel, cu mișcări circulare.
  • Adaugă fisticul măcinat și amestecă. Strecoară crema dacă vrei o textură mai fină, sau las-o așa cum este pentru o cremă cu bucăți crocante de fistic.
  • Toarnă ganache-ul peste jeleul de zmeură și transferă tarta înapoi la frigider până devine complet solidă (ideal este să o lași peste noapte, sau minim 3-4 ore.)
  • Decorează tarta cu bucăți mărunțite de fistic și petale de trandafiri comestibili (cei care se folosesc și la dulceață).
  • Dacă vrei să obții felii tăiate perfect, scufundă lama cuțitului în apă fierbinte și șterge-o înainte de a tăia tarta.
    Tartă cu Cremă de Fistic și Jeleu de Zmeură

Poți găsi rețete similare aici: Tartă cu ciocolată și bezea, Tartă cu Ciocolată Albă, Zmeură și Fistic, Tartă cu piersici şi migdale, Cheesecake cu fructe de pădure.

Tartă cu Cremă de Fistic și Jeleu de Zmeură

Related Posts

Carrot Cake

Carrot Cake

Fără falsă modestie, o să-mi iau inima în dinți și voi spune că aceasta este rețeta pentru cel mai bun Carrot Cake, și nu pentru că sunt prea arogantă, ci pentru că așa l-au lăudat a fi toți prietenii care l-au gustat până acum. Și […]

Tartă cu piersici şi migdale

Tartă cu piersici şi migdale

Ok, poate nu e tocmai sezonul pentru o tartă cu piersici şi migdale, dar am aşa multe reţete drăguţe de astă vară că nu am cum să nu le împărtăşesc! Şi dacă îţi spun că nu e nevoie de o diplomă de patiser s-o faci […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating