Limbă:

Trufe de ciocolată albă cu cafea

10/12/2019

Trufe de ciocolată albă cu cafea

5 Comments

Trufe de ciocolată albă cu cafea

Nu știu despre voi, dar în lumea mea, cafea+ciocolată=love de dimineață până seara! De acord? Buuun, acum că am stabilit ce era mai important, să trecem la treburi mai serioase. Ca de exemplu, aceste Trufe de Ciocolată Albă cu Cafea care sunt ATÂT de bune că merită un premiu! Și sunt așa de ușor de făcut că nu ai cum să nu le încerci. Nu ai cum! Mai ales acum, în prag de sărbători – sunt sigură că ai minim un musafir care se lasă impresionat cu greu, iar asta e calea sigură spre inima lui!

Un alt avantaj al acestei rețete este că nu necesită nu-știu-ce aparatură, ca termometrele de bucătărie sau mulaje speciale pentru bomboane de ciocolată. Te vei folosi doar de câteva vase pe care sigur le ai prin dulap pentru a topi ciocolata și de ale tale două mânuțe pentru a forma trufele și a le acoperi cu ciocolata topită anterior.

Poți găsi rețete similare aici: Ciocolata de Halloween, Tort de morcovi cu cremă de Ciocolată Albă, Tartă cu Zmeură, Fistic și Ciocolată Albă.

TIPS AND TRICKS PENTRU TRUFE PERFECTE DE CIOCOLATĂ:

-Foarte, dar foarte important este să folosești ciocolată de calitate. O ciocolată ieftină nu va face decât să rezulte într-un înveliș fărâmicios și deloc fin. Eu am folosit ciocolată albă de la Nestle Dessert și sunt fericită cu rezultatul obținut.

– Ai nevoie de un gust fin și de un conținut de unt de cacao de minim 60% pentru niște trufe reușite.

-Taie ciocolata fin, fin înainte de a o topi. Asta va face ciocolata să devină și mai catifelată și să se topească uniform.

-Folosește lapte condensat la conservă, nu genul de lapte pe care îl pui în cafea. Trebuie să aibă o consistență densă și cleioasă, puțin mai groasă decât mierea. Eu l-am folosit pe acesta.

-Pentru decorat trufele, poți folosi fie câteva granule de cafea instant, fie le poți pudra ușor cu cacao. Contrastul le va face să arate demențial.

Trufe de ciocolată albă cu cafea
Trufe de ciocolată albă cu cafea

Trufe de ciocolată albă cu cafea

O combinație căreia nu ai cum să îi reziști, cafea și ciocolată- trufele de ciocolată albă cu cafea sunt ușor de făcut și absolut delicioase!
Prep Time20 mins
Active Time10 mins
Assembling time10 mins
Course: Dessert
Keyword: Cafea, Ciocolată albă, Trufe, Trufe de ciocolată albă cu cafea

Ingredients:

Interior:

 • 350 g ciocolată albă tăiată fin
 • ¼ cană lapte condensat la conservă
 • 1 linguriță extract de cafea
 • 1 lingură cafea instant

Înveliș de ciocolată

 • 350 g ciocolată albă tăiată fin

Instructions

 • Într-un vas pe bain-marie(baie de aburi), la foc mic, adaugă ciocolata și laptele condensat și lasă-le să se topească. Asigură-te că vasul cu ciocolata NU atinge apa.
 • Când ciocolata s-a topit complet, adaugă extractul de cafea și cafeaua instant și amestecă până devine uniform. Ia de pe foc și lasă amestecul la răcit, iar când s-a răcit complet, transferă vasul la rece până se întărește suficient de tare cât să poți forma biluțe. (1 hr)
 • Scoate vasul de la frigider și, cu ajutorul unei lingurițe, ia cantități egale de amestec și modelează-le în biluțe cu ajutorul palmelor complet uscate. Așează biluțele pe o tava sau un tocător.

Învelișul de ciocolată

 • Topește ⅔ din ciocolata rămasă pe bain-marie, apoi ia-o de pe foc și adaugă ⅓ rămasă. Amestecă în mod constant. Astfel, vei tempera ciocolata și o vei aduce la consistența și temperatura necesară pentru a acoperi trufele.
 • Cu ajutorul mâinilor sau al unei lingurițe, scufundă trufele pe rând în ciocolată, scoate-le și pune-le pe o suprafață plană la răcit. Le poți decora cu granule de ness sau cu cacao pudrată în ploaie peste trufe.
  Trufe de ciocolată albă cu cafea

Related Posts

Carrot Cake

Carrot Cake

Fără falsă modestie, o să-mi iau inima în dinți și voi spune că aceasta este rețeta pentru cel mai bun Carrot Cake, și nu pentru că sunt prea arogantă, ci pentru că așa l-au lăudat a fi toți prietenii care l-au gustat până acum. Și […]

Tartă cu piersici şi migdale

Tartă cu piersici şi migdale

Ok, poate nu e tocmai sezonul pentru o tartă cu piersici şi migdale, dar am aşa multe reţete drăguţe de astă vară că nu am cum să nu le împărtăşesc! Şi dacă îţi spun că nu e nevoie de o diplomă de patiser s-o faci […]5 thoughts on “Trufe de ciocolată albă cu cafea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating