Un mix pe care nu ai cum să nu îl iubești? Untul de arahide cu gem! E un clasic care e pe placul tuturor, așa că nu ai cum să nu adori rețeta asta. Mi-a luat ceva timp, dar într-un final, am scris și articolul cu rețeta pentru PBJ Cups. (Dacă nu știi deja, PBJ vine de la Peanut Butter & Jelly). Se fac suuuper ușor, așa că poți să te pui pe treabă!
Tips & Tricks pentru cele mai bune PBJ Cups:
-Optează pentru o ciocolată de calitate superioară pentru a te asigura că obții cele mai bune rezultate. Eu am folosit-o pe aceasta și o recomand, dar poți folosi orice tip de ciocolată bună care e pe placul tău.
-Pentru o opțiune vegană sau de post, poți folosi fulgi de ciocolată vegani.
-Eu am folosit gem de zmeură dar poți folosi orice gem ai la îndemână și crezi că s-ar potrivi. Poți găsi o rețetă pentru un gem de zmeură super rapid fără zahăr și cu doar 4 ingrediente aici.
-Eu am folosit forme de copt pentru mini-brioșe pentru a turna ciocolata, dar poți folosi și forme de hârtie pentru brioșe normale. În formele mici folosite de mine mi-au ieșit 20 de PBJ Cups.
-Dacă vrei să mergi pe varianta clasică și mai cunoscută de Peanut Butter Cups, poți omite gemul din rețetă.
PBJ Cups
Ingredients:
- 200 g ciocolată
- 1 lingură ulei de cocos sau ulei vegetal
- 60 g unt de arahide
- 1 lingură unt
- 60 g zahăr pudră
- 20 hârtii de copt pentru mini-brioșe sau 10 hârtii pentru brioșe
Instructions
- Amestecă zahărul pudră cu untul și untul de arahide la mixer timp de aproximativ 1 minut.
- Modelează 20 de biluțe din acest amestec și pune-le pe un tocător la frigider.
- Taie mărunt ciocolata și topește-o alături de ulei pe bain-marie, amestecând din când în când până ce ciocolata s-a topit complet.
- Așează-ți formele de hârtie pe suprafața de lucru. Dă ciocolata de pe foc, ținând-o în continuare pe vasul cu apă fierbinte pentru a o păstra topită.
- Toarnă 1 linguriță de ciocolată în fiecare formă de hârtie și întinde-o cu lingurița pentru a îmbrăca pereții formelor. Dă formele la frigider până ce ciocolata s-a întărit complet.
- Scoate de la frigider ciocolata și bilele de unt de arahide. Pune în fiecare formă o bilă de unt de arahide și apas-o cu ajutorul degetului până ce o aplatizezi complet.
- Adaugă 1 linguriță de gem în fiecare cupă și netezește suprafața cu ajutorul linguriței.
- Acoperă fiecare cupă cu ciocolată topită și netezește-le suprafețele.
- Transferă formele la frigider până ce s-au întărit complet.
Poți găsi rețete similare aici: Trufe de ciocolată albă cu cafea, Ciocolată pentru Halloween,