Buuun, acum că putem vorbi de Crăciun fără ca lumea să se uite cruciș la noi, hai să verificăm lista. Bradul decorat (poate prea devreme?) – Check! Șosete pufoase în picioare? Check! Fursecuairi și mandarine all day long? Check check check! Știi ce lipsește din tabloul perfect cu miros de Crăciun? Un lichior de ouă făcut în casă, super cremos și aromat. Nu-i face denumirea prea multă dreptate, dar e absolut delicios.
Nu știu dacă l-ai încercat până acum, dar eu sunt îndrăgostită de el! Și e imposibil să nu te țină minte musafirii de la masa de Crăciun cu așa un cocktail gustos și aspectuos. Chiar și cei mici vor fi încântați de el – bineînțeles, pentru ei vei omite alcoolul din lista de ingrediente.
Tips and pentru un Lichior de Ouă perfect:
-Rețeta aceasta e 100% safe, pentru că nu are ouă crude în compoziție. Am folosit doar gălbenușurile pentru a obține un lichior super cremos, iar amestecul a fost gătit pe foc mic!
-Cu ce tipuri de alcool să combini lichiorul de ouă? Simplu: Bourbon, Brandy, Rom, Whiskey, Scotch, sau chiar Coniac. E destul de ofertant și sigur ai o sticlă primită cadou uitată undeva într-un dulap cu care nu știai ce să faci.
-Dacă vrei ca lichiorul să fie super cremos, dens și decadent, îți recomand să faci baza cu o seară înainte de evenimentul la care îl vei servi – astfel, are timp să se îngroașe.
– Nu te speria dacă dimineață va fi aproape solid, se va subția când adaugi alcooluul. Pune repede amestecul la blender pentru un minut, asta va amesteca bine ingredientele și va face lichiorul și mai catifelat.
-Dacă nu ești fan lactate, poți opta pentru lapte vegetal, ca cel de ovăz, fiind cel mai puțin aromat.
Lichior de ouă
Ingredients:
- 2 căni lapte normal sau vegetal
- 1 cană frișcă lichidă
- 6 gălbenușuri de ou
- ½ cană zahăr împărțită în două
- 1 praf sare
- 2 cuișoare
- 1 linguriță extract de vanilie
- ¼ linguriță nucșoară măcinată
- ¼ linguriță scorțișoară + decor
- ½-¾ cană Rom, Whiskey, Brandy, Coniac sau Scotch.
Instructions
- Amestecă gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până obții un amestec deschis la culoare și cremos.
- Într-o oală, pune la foc mic laptele, frișca, restul de zahăr și condimentele (fără vanilie) și fierbe timp de 5 minute. Înlătură de pe foc.
- Adaugă amestecul cald peste crema de gălbenușuri câte o lingură, amestecând. E foarte important ca amestecul să fie adăugat treptat, altfel ouăle se vor găti. Când ai terminat de încorporat, transferă amestecul înapoi în oală.
- Ține oala la foc mic timp de 2 minute, amestecând constant, până se va îngroșa puțin baza pentru lichiorul de ouă. Oprește focul, adaugă vanilia, amestecă și strecoară amestecul. Când s-a răcit, transferă-l la frigider peste noapte.
- Înainte de a servi lichiorul, adaugă alcoolul și amestecă totul la blender un minut, pentru a omogeniza lichiorul. Servește cu puțină scorțișoară deasupra și frișcă.
6 thoughts on “Lichior de Ouă”