Ce zici de un Gem de Caise Fără Zahăr? Da, există! Și e așa ușor de făcut și aromat că nu vei mai face clasicul gem pliiin de zahăr. Eu am folosit sirop de arțar pentru a-l îndulci și un strop de lămâie și puțină scorțișoară pentru a-i da o aromă specială.
TIPS AND TRICKS pentru acest Gem de Caise Fără Zahăr:
-Rețeta aceasta are nevoie de doar 4 ingrediente. Alte rețete cu 4 ingrediente poți găsi aici: Budincă de Chia cu Mango, Înghețată cu piersici și frișcă, Budincă de Chia cu Fructe de Pădure, Detox Smoothie cu sfeclă roșie.
-Având în vedere că gemul nu are zahăr, care acționează și cu rol de conservant, acest gem nu va ține peste iarnă în cămară. Va rezista aproximativ 2 săptămâni în frigider (Bineînțeles, asta dacă nu va dispărea de prima dată când îl pui pe masă. La mine așa s-a întâmplat.)
-Gemul a fost făcut după aceeași metodă cu Gemul de Zmeură Fără Zahăr, al cărei rețetă o poți găsi AICI.
-Poate fi folosit pentru Prăjitură Crumble Cu Caise.
-Având în vedere că nu are zahăr, nu va fi la fel de dens și solid ca un gem normal. Poți adăuga o lingură de semințe de chia pentru a-l face mai gros.
-Eu am folosit sirop de arțar, dar poți folosi miere sau zahăr dacă ți se pare costisitor.
Gem de caise fără zahăr
Ingredients:
- 700 g caise fără sâmburi
- 3 linguri sirop de arțar sau miere
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 baton scorțișoară sau ¼ linguriță scorțișoară pudră
Instructions
- Spală caisele, curăță-le de sâmburi și taie jumătățile în 4.
- Adaugă toate ingredientele într-un vas pe foc mediu, amestecând din când în când, până ce amestecul fierbe.
- După circa 20 de minute, ia vasul de pe foc, lasă gemul să se răcească și toarnă-l într-un borcan. Dacă vrei să fie mai dens, adaugă o lingură de semințe de chia când s-a răcit complet.
2 thoughts on “Gem de caise fără zahăr”