Acum că Octombrie e pe sfârşite, e din ce în ce mai friguţ şi parcă din ce în ce mai des mi-e gândul la comfort food. Ştii tu, acele feluri de mâncare bune, bune care te fac să te simţi acasă chiar dacă eşti într-un colţ de restaurant prin oraş. Mâncarea aia care te încălzeşte din interior spre exterior, şi nu mă refer doar la stomac. E supa aia bună care îţi aminteşte de mama, tocana care juri că e ca a bunicii sau pur şi simplu un fel pe care nu te vezi mâncându-l altfel decât ghemuit pe canapea cu o pătură pe tine când afară plouă. Ei, aşa-i pentru mine supa cremă de cartofi dulci. Parcă lumea e mai roz după o porţie călduţă mâncată cu poftă.
Acum că am stabilit că e perfect normal să ne răsfăţăm, hai să-ţi spun puţin despre vitamina D. Cum soarele nu e toată ziua sus pe cer, corpurile noastre resimt lipsa lui şi tindem să devenim puţin mai lipsiţi de energie. Ba dormim mai mult, ba ne retragem mai mult pe acasă. De aceea, sfatul meu este să profiţi cât poţi de puţinul soare de care avem parte. Mergi într-o zi spre casă pe jos, sau stai jumătate de oră pe o bancă în parc şi fă-ţi ordine în gânduri. Ah, era să uit. Încearcă să mănânci cât mai multe fructe şi legume. Şi ele ne dau o stare de bine, şi mereu e loc pentru aşa ceva.
Poți găsi rețete similare aici: Supă cremă de porumb, Cartofi Gratinați la Cuptor, Cartofi dulci ”prăjiți” la cuptor, Salată cu sfeclă și cartofi.
Tips and tricks pentru rețeta de Supă Cremă de Cartofi Dulci:
-Eu am folosit cremă de orez pentru gătit şi lapte de cocos, ambele de la Alpro. Dar poţi folosi şi smântână pentru gătit şi lapte normale, sau orice alte preferinţe ai.
-Să ştii că supa rezistă bine la frigider, chiar şi câteva zile. Pune-o într-un recipient cu închidere etanşă.
-În funcţie de ce consistenţă vrei să aibă supa, pune mai multă sau mai puţină supă de legume.
-Încălzeşte laptele şi smântâna înainte de a le adăuga în supă; va ieşi mai cremoasă.
Supă cremă de cartofi dulci
Ingredients:
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă medie tocată
- 1 căţel usturoi
- 2 morcovi
- 600 g cartofi dulci curăţaţi şi tăiaţi cuburi
- ½ linguriţă boia dulce afumată
- 600 ml supă de legume poţi folosi zeama în care fierbi legumele
- 250 ml lapte
- 200 ml smântână pentru gătit
- sare şi piper după gust
Instructions
- Într-o oală pe foc mediu, căliţi ceapa şi usturoiul în uleiul de măsline. Când ceapa devine transparentă, adăugaţi morcovii şi gătiţi 5 minute.
- Adăugaţi cartofii dulci şi supa de legume sau apa.Când începe să fiarbă, daţi focul la mic, acoperiţi cu un capac şi fierbeşi aprox. 15 minute sau până ce furculiţa intră uşor în cartof.
- Scoateţi de pe foc, pasaţi la blender şi adăugaţi laptele şi smântâna încălzite în prealabil.
- Serviţi cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra şi puţină smântână de gătit!
4 thoughts on “Supă Cremă de Cartofi Dulci”