Limbă:

Fudge cu Ciocolată Albă, Portocală și Merișoare

20/12/2019

Fudge cu Ciocolată Albă, Portocală și Merișoare

2 Comments

Fudge de ciocolată albă cu portocală și merișoare

Anul acesta a fost prima oară când am făcut o cutie de prăjituri de Crăciun. Mai văzusem eu pe Insta, dar niciodată nu încercasem. Acest Fudge cu Ciocolată Albă, Portocală și Merișoare a fost una din rețetele care și-au găsit locul pe lista pentru cutie și trebuie să spun că va fi prezent mult timp de acum încolo pe masa de Crăciun!

Poți găsi aici alte rețete pentru Crăciun: Tort de morcovi cu cremă de Ciocolată Albă, Trufe de ciocolată albă cu cafea, Fursecuri ”Fulg de Zăpadă”, Prăjitură ”Turtă Dulce”.

TIPS AND TRICKS pentru rețeta de Fudge cu Ciocolată Albă, Portocală și Merișoare:

-Am avut câteva încercări ratate, așa că ai încredere în mine când îți spun: E destul de ușor să ratezi un Fudge. Dar dacă urmezi întru totul instrucțiunile mele, nu ai cum să nu reușești!

-Dacă fudge-ul e PREA MOALE, probabil nu a fost amestecat suficient sau nu a ajuns la o temperatură suficient de ridicată. Pentru a-l repara, pune-l înapoi în vas pe foc, alături de 1 cană și jumătate de apă, la foc mic. Amestecă până se dizolvă în apă, apoi ridică focul la mediu. Gustă amestecul și vezi dacă gustul nu s-a diluat și ajustează-l dacă e cazul. Odată ce temperatura este potrivită, amestecă până textura fudge-ului este una lucioasă, apoi toarnă-l înapoi în tavă la răcit.

-Este esențial să folosești o ciocolată de calitate pentru un rezultat bun, atât ca textură, cât și ca gust. Eu am folosit-o pe aceasta  și o recomand cu drag.

-Folosește un lapte condensat la conservă, cât mai dens și lipicios. Evită laptele condensat pentru cafea, nu te va ajuta cu nimic. Eu l-am folosit pe acesta, iar rezultatul a fost bun

Fudge de ciocolată albă cu portocală și merișoare

Trei ingrediente de bază pentru Crăciun, ciocolată, portocală și merișoare, toate într-un fudge demențial care e gata în câteva minute. Hai să vezi!
Prep Time10 mins
Active Time20 mins
Resting time2 hrs
Total Time2 hrs 30 mins
Course: Ciocolată, Crăciun, Desert
Cuisine: American
Keyword: Ciocolată albă, Fudge, Merișoare, Portocală
Yield: 12 pătrate

Ingredients:

 • 500 g ciocolată albă
 • 200 ml lapte condensat
 • 3 linguri unt
 • 1 cană merișoare tăiate mărunt
 • 2 portocale pentru coajă
 • 1 linguriță esență vanilie
 • ½ linguriță bicarbonat de sodiu

Instructions

 • Taie merișoarele și rade coaja de portocală și ține-le la îndemână.
 • Într-un vas la foc mediu, pune ciocolata tăiată mărunt și laptele condensat, amestecând din când în când până se topește ciocolata. Dă vasul de pe foc.
 • Adaugă bicarbonatul de sodiu și amestecă, apoi adaugă untul, esența de vanilie, merișoarele și coaja de portocală și amestecă.
 • Toarnă amestecul într-o tavă de 18×25 cm tapetată cu folie de plastic, apoi presară merișoare și coajă de portocală deasupra pentru decor.
 • Lasă ciocolata la răcit, iar când ajunge la temperatura camerei transfer-o la frigider pentru minim 2 ore. Taie ciocolata cu un cuțit cu lama fierbinte.
  Fudge de ciocolată albă cu portocală și merișoare

Related Posts

Carrot Cake

Carrot Cake

Fără falsă modestie, o să-mi iau inima în dinți și voi spune că aceasta este rețeta pentru cel mai bun Carrot Cake, și nu pentru că sunt prea arogantă, ci pentru că așa l-au lăudat a fi toți prietenii care l-au gustat până acum. Și […]

Tartă cu piersici şi migdale

Tartă cu piersici şi migdale

Ok, poate nu e tocmai sezonul pentru o tartă cu piersici şi migdale, dar am aşa multe reţete drăguţe de astă vară că nu am cum să nu le împărtăşesc! Şi dacă îţi spun că nu e nevoie de o diplomă de patiser s-o faci […]2 thoughts on “Fudge cu Ciocolată Albă, Portocală și Merișoare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating