Anul acesta a fost prima oară când am făcut o cutie de prăjituri de Crăciun. Mai văzusem eu pe Insta, dar niciodată nu încercasem. Acest Fudge cu Ciocolată Albă, Portocală și Merișoare a fost una din rețetele care și-au găsit locul pe lista pentru cutie și trebuie să spun că va fi prezent mult timp de acum încolo pe masa de Crăciun!
Poți găsi aici alte rețete pentru Crăciun: Tort de morcovi cu cremă de Ciocolată Albă, Trufe de ciocolată albă cu cafea, Fursecuri ”Fulg de Zăpadă”, Prăjitură ”Turtă Dulce”.
TIPS AND TRICKS pentru rețeta de Fudge cu Ciocolată Albă, Portocală și Merișoare:
-Am avut câteva încercări ratate, așa că ai încredere în mine când îți spun: E destul de ușor să ratezi un Fudge. Dar dacă urmezi întru totul instrucțiunile mele, nu ai cum să nu reușești!
-Dacă fudge-ul e PREA MOALE, probabil nu a fost amestecat suficient sau nu a ajuns la o temperatură suficient de ridicată. Pentru a-l repara, pune-l înapoi în vas pe foc, alături de 1 cană și jumătate de apă, la foc mic. Amestecă până se dizolvă în apă, apoi ridică focul la mediu. Gustă amestecul și vezi dacă gustul nu s-a diluat și ajustează-l dacă e cazul. Odată ce temperatura este potrivită, amestecă până textura fudge-ului este una lucioasă, apoi toarnă-l înapoi în tavă la răcit.
-Este esențial să folosești o ciocolată de calitate pentru un rezultat bun, atât ca textură, cât și ca gust. Eu am folosit-o pe aceasta și o recomand cu drag.
-Folosește un lapte condensat la conservă, cât mai dens și lipicios. Evită laptele condensat pentru cafea, nu te va ajuta cu nimic. Eu l-am folosit pe acesta, iar rezultatul a fost bun
Fudge de ciocolată albă cu portocală și merișoare
Ingredients:
- 500 g ciocolată albă
- 200 ml lapte condensat
- 3 linguri unt
- 1 cană merișoare tăiate mărunt
- 2 portocale pentru coajă
- 1 linguriță esență vanilie
- ½ linguriță bicarbonat de sodiu
Instructions
- Taie merișoarele și rade coaja de portocală și ține-le la îndemână.
- Într-un vas la foc mediu, pune ciocolata tăiată mărunt și laptele condensat, amestecând din când în când până se topește ciocolata. Dă vasul de pe foc.
- Adaugă bicarbonatul de sodiu și amestecă, apoi adaugă untul, esența de vanilie, merișoarele și coaja de portocală și amestecă.
- Toarnă amestecul într-o tavă de 18×25 cm tapetată cu folie de plastic, apoi presară merișoare și coajă de portocală deasupra pentru decor.
- Lasă ciocolata la răcit, iar când ajunge la temperatura camerei transfer-o la frigider pentru minim 2 ore. Taie ciocolata cu un cuțit cu lama fierbinte.
2 thoughts on “Fudge cu Ciocolată Albă, Portocală și Merișoare”