Limbă:

Supă Cremă de Mazăre

12/10/2020

Supă Cremă de Mazăre

0 Comments

Dacă tot au început să scadă temperaturile, declar oficial deschis sezonul supelor! Pentru că, cel puțin pentru mine, supele cremă sunt comfort food-ul cel mai delicios. Această Supă Cremă de Mazăre e gata în mai puțin de 30 de minute și merge perfect cu niște crutoane, brânză Feta sau bacon crocant. Ai mai jos rețeta și niște trucuri pentru ea.

TIPS AND TRICKS pentru o Supă Cremă de Mazăre delicioasă:

-Eu am folosit mazăre congelată, iar timpul de fierbere a fost de aproximativ 10 minute. Ajustează-l în funcție de starea în care se află mazărea (proaspătă, congelată sau pre-fiartă)

-Unul din cele mai importante ingrediente la supele cremă este stock-ul, sau supa bază folosită la fierbere. Folosind o supă de pui sau de legume vei aduce savoare supei cremă. Dacă nu ai supă bază în casă sau nu găsești de cumpărat, folosește apă și un cub bază pentru supe.

-Adaugă un cartof pe lista de ingrediente dacă vrei să obții o supă cu textură bogată și cremoasă, sau omite-l dacă vrei o supă mai lichidă.

-Secretul pentru savoare și cremozitate este și smântâna pentru gătit. Pentru Supa cremă de mazăre am folosit această cremă vegetală pentru gătit, o poți folosi dacă ești vegan sau dacă ții post. O poți înlocui cu smântâna normală de gătit.

-După ce au fiert ingredientele, strecoară-le și păstrează zeama. Transferă legumele în vasul unui blender, adaugă smântâna și pasează până amestecul devine cremos. Adaugă zeamă până obții consistența dorită.

Supă Cremă de Mazăre

Supă Cremă de Mazăre

Una din cele mai ușoare rețete este cea de supă cremă, iar cum sezonul rece bate la ușă, e momentul să scoatem rețetele de la naftalină și să ne pregătim pentru comfort food. Supa cremă de mazăre e gata în mai puțin de 30 de minute și are nevoie de ingrediente care se regăsesc în orice casă!
Prep Time10 mins
Active Time20 mins
Total Time30 mins
Course: Fel Principal
Cuisine: European
Keyword: Mazăre, Supă, Supă cremă
Yield: 4 porții

Ingredients:

  • 500 ml stock de pui sau legume (Îl poți înlocui cu apă și un cub bază pentru supă)
  • 500 g mazăre congelată
  • 1 cartof curățat și tăiat cuburi
  • 1 ceapă medie tăiată mărunt
  • 2 căței usturoi
  • 100 ml smântână pentru gătit (O poți înlocui cu o opțiune vegană)
  • 1 lingură unt (30 g)

Toppinguri

  • Crutoane, Brânză Feta sau Cubulețe de Bacon prăjit crocant

Instructions

  • Într-o oală pe foc mediu, topește untul. Dacă ai ales să folosești bacon ca topping, taie-l cubulețe și prăjește-l. Dă-l deoparte și folosește untul topit pentru următorii pași.
  • Adaugă ceapa și cartoful tăiate cubulețe și călește-le timp de 5 minute. Adaugă și usturoiul și gătește-l până capătă o culoare aurie.
  • Adaugă mazărea și stock-ul și adu-le la punctul de pierdere, apoi redu focul și lasă la fiert până mazărea este fiartă (Aproximativ 10 minute).
  • Oprește focul și dă oala deoparte. Strecoară legumele și transferă-le în blender. Adaugă smântâna pentru gătit și pasează până amestecul e cremos. Adaugă din lichidul rămas în oală până supa capătă consistența dorită.
  • Servește cu crutoane, bacon crocant sau Feta fărâmițată deasupra.
    Supă Cremă de Mazăre

Poți găsi rețete similare aici: Supă de roșii cu ardei copt, Supă Cremă de Porumb cu Bacon, Supă Cremă de Cartofi Dulci.


Related Posts

Smoothie Tropical Piña Colada

Smoothie Tropical Piña Colada

Ştii melodia aia, ”If you like Piña Coladas and getting caught in the rain”, nu? Bun, probabil nimănui nu-i place să fie prins în ploaie. Dar cine ar vrea să aibă acum în mână o Piña Colada şi să fie pe plajă, mâna sus! P.S.: […]

Budincă de Chia cu Mango

Budincă de Chia cu Mango

Dacă eşti în căutarea unui mic-dejun rapid, uşor de făcut şi sănătos, ai nimerit unde trebuie! Budinca de Chia cu Mango le are pe toate. Şiii, să-ţi mai spun că nu are zahăr? Sau că are puţine calorii? Sau poate ar fi trebuit să încep […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating