Sunt o mare amatoare de tarte în toate formele posibile, iar una dintre preferatele mele este rețeta de Galette cu Fructe de Pădure. Dacă e prin preajmă un quiche, o crostata, tartă, plăcintă sau un galette, poți conta pe mine! Și ce iubesc cel mai mult și mai mult la Galette este cât de versatil poate fi acest tip de plăcintă. Poți adapta – sau chiar inventa – o rețetă cu ce ai prin cămară/frigider. De cele mai multe ori, euf ac tarte și plăcinte cu fructe și legume de sezon.
Bun, acum să vorbim puțin despre galette. Sună super simandicos, știu. Dar crede-mă, e așa de simplu să le faci că nu-ți vine a crede. Partea cea mai mișto la ele e că le poți umple cu absolut orice, de la fructc de pădure la mere, roșii sau chiar dovlecei. Versatilitatea e la ea acasă.
Poți găsi rețete similare aici: Tartă cu ciocolată albă, zmeură și fistic, Tartă cu piersici și migdale, Răsucite cu gem.
TIPS AND TRICK pentru un Galette cu Fructe de Pădure perfect:
-Eu am folosit aluat fraged făcut în casă. Revin cu rețeta în alt articol, dar până atunci ai instrucțiunile în rețeta aceasta.
-Dacă nu vrei să folosești afine, presară niște griș sau pesmet pe aluat înainte de a adăuga fructele. În acest fel, vei izola blatul și eviți ca sucul lăsat de fructe să îl înmoaie.
-Coace plăcinta într-o tavă pentru tartă sau plăcintă, pentru a evita posibilele scurgeri de suc de fructe în cuptor.
-Aluatul ar trebui să aibă 0.3-0.5 cm grosime. Dacă e prea gros, va fi gumat. Dacă e prea subțire, se va arde și va fi prea crocant.
-Asigură-te că lipești bine pliurile rezultate la împăturitul marginilor. Astfel, vei ține fructele la locul lor, iar sucul se va îngroșa în interior. Nu uita totuși că galette este un fel de plăcintă rustică fără prea multe reguli, așa că nu te stresa prea tare cu felul în care arată!
-Unge marginile plăcintei cu ou și presară zahăr deasupra.
–Recomand să o servești cât e caldă, cu o cupă de înghețată deasupra. Crede-mă, e o nebunie!
Galette cu fructe de pădure
Ingredients:
- 1 cană mure
- 1 cană afine
- 1 lingură zahăr brun +puțin pentru presărat pe margini la final
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 aluat fraged Făcut în casă sau cumpărat
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 190°C
- Întinde aluatul într-o foaie cu diametrul de 25 cm.
- Amestecă fructele cu zahărul și zeama de lămâie, așează aluatul într-o tavă și fructele în mijloc.Lasă o margine suficient de lată cât să poți împături pliurile.
- Împăturește marginile din loc în loc, lăsând mijlocul descoperit. Unge marginile cu ou și presară zahăr peste.
- Se coace 30-35 de minute la 190°C.
- Lasă-l la răcit puțin, apoi servește-l cu o cupă de înghețată peste.
2 thoughts on “Galette cu fructe de pădure”