Pentru că toată lumea iubeşte cartofii prăjiţi. Şi pentru că, cel mai probabil, toată lumea mai ştie şi că îngraşă. Dar aici vine partea bună a lucrurilor: Reţeta asta de Cartofi dulci „prăjiți” la cuptor e fix ce trebuie când ţi-e poftă de cartofi prăjiţi dar ştii că dieta nu-ţi permite. De ce cartofi dulci, te întrebi? Păi, au un conţinut ridicat de betacaroten şi au chiar mai multă vitamina C decât cei obişnuiţi!
Şi dacă tot facem schimbări, hai să-ţi mai spun un secret. Cartofii ăştia sunt la fel de crocanţi ca cei prăjiţi în tigaie, dar nu au ulei aproape de loc şi sunt şi sănătoşi pe deasupra. Păi stai aşa, au mai puţine calorii şi-s şi buni la gust?? Eeexact. Şi fără mirosuri în bucătărie. Sau în păr. Saaau în haine.
Poți găsi rețete similare aici: Salată marocană de morcov, Hummus în 3 culori, Salată cu sfeclă roșie și cartofi.
Tips and tricks pentru această reţetă de Cartofi dulci „prăjiți” la cuptor:
-Taie cartofii în bucăţi de dimensiun egale. Se vor găti uniform şi vor fi toţi la fel de crocanţi!
-După ce i-ai tăiat, clăteşte-i cu apă rece şi usucă-i cu un propop de hârtie. Vei elimina excesul de amidon şi nu se vor zdrobi.
-Dacă vrei să fie şi mai crocanţi, aruncă o linguriţă de amidon peste ei înainte de a-i stropi cu ulei.
-Ai puţină răbdare şi condimentează cartofii după ce s-au copt. Astfel, condimentele nu se vor arde şi nici nu îşi vor pierde din aromă.
-Eu am făcut un sos cu lămâie, iaurt şi tahini pentru ei şi a mers suuuper! Amestecă nişte iaurt grecesc cu zeama de la jumătate de lămâie şi jumătate de lingură de tahini, nişte usturoi pisat, sare, piper şi boia de ardei afumată. Brusc, cartofii dulci la cuptor s-au transformat într-un rai Marocan!
Cartofi dulci ”prăjiți” la cuptor
Ingredients:
Cartofi dulci la cuptor
- 3 Cartofi dulci
- 2 linguri Ulei de măsline
- 1 lingură Amidon (Opţional)
- Sare şi piper după gust
- ½ linguriţă Boia de ardei afumată
- Pătrunjel tocat pentru decor
Sos de iaurt cu lămâie şi tahini (Opţional=
- Zeama de la ½ lămâie
- 3 linguri Iaurt grecesc
- ½ lingură Tahini
- 1 căţel Usturoi
- ½ lingură Ulei de măsline
- Sare şi piper După gust
Instructions
- Spală cartofii cu grijă. Îi vom coace cu tot cu coajă.
- Preîncălzeşte cuptorul la 200°C şi pune hârtie de copt în tava cuptorului.
- Taie cartofii în bucăţi de 1 cm lăţime, spală-i cu apă rece şi şterge-i cu prosoape de hârtie.
- Pune-i într-un bol, adaugă amidonul şi amestecă-l cu cartofii. Adaugă uleiul de măsline şi amestecă din nou.
- Pune cartofii în tavă într-un singur strat.
- Coace-i 15 minute, după care întoarce-i cu o paletă. Coace-i 15 minute şi pe cealaltă parte.
- Scoate tava din cuptor, adaugă condimentele şi mai coace-i 5 minute.
- După ce i-ai scos din cuptor, aşteaptă 5 minute înainte să îi scoţi din tavă, pentru a evita să se rupă.
6 thoughts on “Cartofi dulci „prăjiți” la cuptor”