Nu știu cum ești tu, dar vremea asta pe mine mă face să vreau să stau numai în casă, în fața televizorului. Și, ce crezi că merge perfect cu tot scenariul ăsta? Comfort food! Și am o rețetă de Supă Cremă de Porumb cu Bacon numai bună pentru tine.
Bun, deci acum că am declarat deschis sezonul supelor, sp trecem la lucruri mai serioase. Dacă îți place mămăliga ca oricărui român care se respectă, sigur te cucerește și supa asta. Și dacă îți mai place și baconul (ca oricărui om întreg la minte), înseamă că deja salivezi cu gândul la cum iese rețeta asta.
Poți găsi rețete similare aici: Supă cremă de cartofi dulci, Cartofi gratinați la cuptor, Cum să coci porumbul în cuptor.
Tips and tricks pentru această Supă cremă de porumb cu bacon:
-În caz că nu ai la îndemână porumb proaspăt (mai ales dacă faci supa în această perioadă), poți folosi fără probleme porumb din conservă sau chiar porumb congelat. Vei avea nevoie de aproximativ 2 căni de porumb.
-În funcție de gusturile tale, ajustează cantitatea de lichid folosită. Eu am folosit mai puțin decât în rețetă pentru a obține o supă mai densă: 2 căni de supă de legume (sau apă), jumătate de cană de lapte și jumătate de cană de smântână pentru gătit. A avut o consistență mai apropiată de o mămăliguță cremoasă decât de supă și mi-a plăcut la nebunie!
-Și dacă vrei să faci o nebunie, poți folosi ca topping pentru această minunată supă niște popcorn.
Supă Cremă de Porumb cu Bacon
Ingredients:
- 1 lingură unt
- 100 g bacon tăiat cubulețe
- 2 căței usturoi
- 4 buc. porumb sau 2 căni de boabe de porumb
- 1 cartof curățat și tăiat cubulețe
- 3 căni supă de legume sau apă
- ½ cană smântână pentru gătit
- ½ cană lapte
- sare și piper după gust
- ½ linguriță praf de usturoi
- ½ linguriță boia afumată
Instructions
- Într-o tigaie mare, topește untul și prăjește baconul până devine crocant. Scoate baconul și pune-l deoparte.
- În aceeași tigaie, adaugă cartoful tăiat cubulețe și cei 2 căței de usturoi și gătește-i 2 minute. Transferă amestecul într-o oală medie.
- Taie bobele de porumb de pe știuleți.
- Adaugă în oală porumbul, supa de legume(sau apa) și condimentele. Fierbe amestecul timp de aproximativ 20 de minute, sau până când legumele devin moi.
- Dă focul la mic, adaugă smântâna și laptele și mai ține pe foc 2 minute. Transferă amestecul într-un blender și pasează până devine cremos.
- Toarnă supa în boluri și asezonează cu mai multă smântână dacă e nevoie și folosește baconul ca topping. Poți folosi și niște popcorn pentru un twist interesant.
3 thoughts on “Supă Cremă de Porumb cu Bacon”