Un desert așa de aromat că aduce vara înapoi, această Prăjitură Crumble cu Caise e gata cât ai clipi și are nevoie de ingrediente pe care sigur le ai prin cămară. Și ce e mai bun decât o gură de vară în mijlocul iernii? Hai, fuguța repede la rețetă și aștept să-mi spui cum a ieșit.
Poți găsi aici rețete similare: Budincă de Ovăz cu Mure, Fursecuri cu Morcov și Ovăz, Crumble cu Piersici și Migdale.
TIPS AND TRICKS Pentru această Prăjitură Crumble cu Caise:
-Dacă nu îți plac caisele, poți folosi un alt gem pe care îl ai la îndemână. Chiar și untul de arahide, migdale sau fistic funcționează bine!
-Pentru această rețetă, eu am folosit Gemul de Caise fără Zahăr pe care îl poți găsi dând click pe nume. Poți folosi și acest Gem de Zmeură fără Zahăr sau orice altceva.
-Când încorporezi untul, încearcă să îl îngropi în făină pentru a nu-l topi cu căldura degetelor. Folosește un unt cu conținut ridicat de grăsime.
-Eu am folosit acești fulgi de ovăz.
-Este EXTREM de important să ai răbdare până ce prăjitura se răcește complet înainte de a o scoate din tavă. Crede-mă, dacă nu e răcită complet se va zdrobi și nu vei înțelege nimic din ea.
Prăjitură Crumble cu Caise
Ingredients:
Prăjitură
- 1½ căni făină
- ½ cană zahăr brun
- 1 linguriță praf de copt
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță scorțișoară
- 1½ căni fulgi de ovăz
- 1 cană unt rece tăiat cuburi
Umplutură
- 1 cană gem de caise
- 1 linguriță esență vanilie
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă de 20×30 cm cu unt.
- Combină făina, sarea, scorțișoara și zahărul într-un bol. Adaugă untul rece tăiat cubulețe, ingroapă-l în amestecul obținut și zdrobește-l cu ajutorul degetelor, fără a-l topi.
- Adaugă fulgii de ovăz și amestecă bine totul.
- Adaugă jumătate din amestecul obținut în tavă și presează-l cu ajutorul degetelor.
- Amestecă gemul cu vanilia, apoi toarnă amestecul peste blatul de ovăz.
- Restul de aluat va trebui presărat deasupra, strângându-l în palme pentru a crea bulgărași.
- Coace prăjitura timp de 25 de minute la 180°C și las-o la răcit complet înainte de a o tăia și scoate din tavă.
4 thoughts on “Prăjitură Crumble cu Caise”