Limbă:

Prăjitură Crumble cu Caise

19/12/2019

Prăjitură Crumble cu Caise

4 Comments

Prăjitură Crumble cu Caise

Un desert așa de aromat că aduce vara înapoi, această Prăjitură Crumble cu Caise e gata cât ai clipi și are nevoie de ingrediente pe care sigur le ai prin cămară. Și ce e mai bun decât o gură de vară în mijlocul iernii? Hai, fuguța repede la rețetă și aștept să-mi spui cum a ieșit.

Poți găsi aici rețete similare: Budincă de Ovăz cu Mure, Fursecuri cu Morcov și Ovăz, Crumble cu Piersici și Migdale.

Prăjitură Crumble cu Caise

TIPS AND TRICKS Pentru această Prăjitură Crumble cu Caise:

-Dacă nu îți plac caisele, poți folosi un alt gem pe care îl ai la îndemână. Chiar și untul de arahide, migdale sau fistic funcționează bine!

-Pentru această rețetă, eu am folosit Gemul de Caise fără Zahăr pe care îl poți găsi dând click pe nume. Poți folosi și acest Gem de Zmeură fără Zahăr sau orice altceva.

-Când încorporezi untul, încearcă să îl îngropi în făină pentru a nu-l topi cu căldura degetelor. Folosește un unt cu conținut ridicat de grăsime.

-Eu am folosit acești fulgi de ovăz.

-Este EXTREM de important să ai răbdare până ce prăjitura se răcește complet înainte de a o scoate din tavă. Crede-mă, dacă nu e răcită complet se va zdrobi și nu vei înțelege nimic din ea.

Prăjitură Crumble cu Caise

Prăjitură Crumble cu Caise

O prăjitură numai bună să aducă vara înapoi! E ușor de făcut și are la bază doar ingrediente care se găsesc în orice bucătărie. Hai să vezi!
Prep Time10 mins
Active Time25 mins
Total Time35 mins
Course: Breakfast, Dessert
Keyword: Caise, Crumble, Prăjitură
Yield: 16 buc.

Ingredients:

Prăjitură

  • căni făină
  • ½ cană zahăr brun
  • 1 linguriță praf de copt
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță scorțișoară
  • căni fulgi de ovăz
  • 1 cană unt rece tăiat cuburi

Umplutură

  • 1 cană gem de caise
  • 1 linguriță esență vanilie

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la  180°C și unge o tavă de 20×30 cm cu unt.
  • Combină făina, sarea, scorțișoara și zahărul într-un bol. Adaugă untul rece tăiat cubulețe, ingroapă-l în amestecul obținut și zdrobește-l cu ajutorul degetelor, fără a-l topi.
  • Adaugă fulgii de ovăz și amestecă bine totul.
  • Adaugă jumătate din amestecul obținut în tavă și presează-l cu ajutorul degetelor.
  • Amestecă gemul cu vanilia, apoi toarnă amestecul peste blatul de ovăz.
  • Restul de aluat va trebui presărat deasupra, strângându-l în palme pentru a crea bulgărași.
  • Coace prăjitura timp de 25 de minute la 180°C și las-o la răcit complet înainte de a o tăia și scoate din tavă.
    Prăjitură crumble cu caise

Related Posts

Smoothie Tropical Piña Colada

Smoothie Tropical Piña Colada

Ştii melodia aia, ”If you like Piña Coladas and getting caught in the rain”, nu? Bun, probabil nimănui nu-i place să fie prins în ploaie. Dar cine ar vrea să aibă acum în mână o Piña Colada şi să fie pe plajă, mâna sus! P.S.: […]

Budincă de Chia cu Mango

Budincă de Chia cu Mango

Dacă eşti în căutarea unui mic-dejun rapid, uşor de făcut şi sănătos, ai nimerit unde trebuie! Budinca de Chia cu Mango le are pe toate. Şiii, să-ţi mai spun că nu are zahăr? Sau că are puţine calorii? Sau poate ar fi trebuit să încep […]



4 thoughts on “Prăjitură Crumble cu Caise”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating