Limbă:

Cum să fierbi CORECT ouăle

03/12/2019

Cum să fierbi CORECT ouăle

2 Comments

Cum să fierbi corect ouăle

Știu, probabil te întrebi cine naiba are nevoie de un ghid despre Cum să fierbi CORECT ouăle. Cine nu știe să fiarbă ouă? Corect, probabil cu toții știm. Dar o facem corect? De câte ori nu ți s-a întâmplat să ai o surpriză neplăcută când ți-e lumea mai dragă? Pentru că mie mi s-a întâmplat de atât de multe ori, că nu am degete la mâini să le număr! Așa că rupe-ți un minut din timpul tău și hai să vezi despre ce e vorba.

Bun, acum că am stabilit că accidentele se pot întâmpla oricui când vine vorba de fiert ouă, știi și tu că sunt momente când ai nevoie de ouă fierte perfect- cum ar fi, de exemplu, ouăle umplute. Nu e momentul să te trezești cu niște albușuri moi, este? Sau când fierbi un ou moale pentru a-ți acompania toastul cu avocado, pe care vrei să-l tai fix cum ai văzut tu pe insta și hop, surpriză! E tare ca oul roșu de Paște.

Ok, hai să-ți spun pe scurt ce am făcut. Am fiert 5 ouă pentru 5 perioade diferite de timp: 3, 5, 7, 9 și 11 minute și rezultatul îl poți observa în poza de mai sus. Ai mai jos niște secrete pentru a obține mereu ouăle fierte perfecte.

Poți găsi alte articole similare aici: Cum să coci porumbul în cuptor, Cum să coci dovleacul plăcintar, Cum să faci lapte de migdale acasă, Hummus în 3 culori.

TIPS AND TRICKS – Cum să fierbi CORECT ouăle:

-Începem cu timpul de fierbere și cum afectează textura oului:

  • 3 MINUTE: Albușul e fiert, iar gălbenușul e dens și moale.
  • 5 MINUTE: Albușu e fiert, iar gălbenușul e moale doar la interior.
  • 7 MINUTE: Atât albușul, cât și gălbenușul sunt fierte, dar gălbenușul e încă ușor cremos.
  • 9 MINUTE: Oul e fiert și ferm atât la exterior, cât și la interior.
  • 11 MINUTES: Oul e fiert și foarte ferm. (Indicat pentru ouă umplute/ouă de Paște)

– Foarte important: Transferă ouăle într-un vas cu apă rece sau chiar sub jetul de la robinet imediat ce le scoți din vasul în care le-ai fiert pentru a opri procesul de gătire. Dacă omiți acest pas, ouăle vor continua să se gătească deși le-ai scos din apă!

-De asemenea, trebuie să ții cont de temperatura inițială a oului. Eu am folosit ouă la temperatura camerei. Dacă scoți ouăle de la frigider, mărește timpul de fierbere cu un minut sau ține ouăle în apă călduță până ajung la temperatura camerei.

-Adaugă o jumătate de linguriță de sare și o linguriță de oțet în apă pentru a facilita cojirea ouălor după fierbere.

-Este foarte important și să alegi ouă de dimensiuni similare, pentru ca ele să se fiarbă în același timp.


Related Posts

Smoothie Tropical Piña Colada

Smoothie Tropical Piña Colada

Ştii melodia aia, ”If you like Piña Coladas and getting caught in the rain”, nu? Bun, probabil nimănui nu-i place să fie prins în ploaie. Dar cine ar vrea să aibă acum în mână o Piña Colada şi să fie pe plajă, mâna sus! P.S.: […]

Budincă de Chia cu Mango

Budincă de Chia cu Mango

Dacă eşti în căutarea unui mic-dejun rapid, uşor de făcut şi sănătos, ai nimerit unde trebuie! Budinca de Chia cu Mango le are pe toate. Şiii, să-ţi mai spun că nu are zahăr? Sau că are puţine calorii? Sau poate ar fi trebuit să încep […]2 thoughts on “Cum să fierbi CORECT ouăle”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *