Știu, probabil te întrebi cine naiba are nevoie de un ghid despre Cum să fierbi CORECT ouăle. Cine nu știe să fiarbă ouă? Corect, probabil cu toții știm. Dar o facem corect? De câte ori nu ți s-a întâmplat să ai o surpriză neplăcută când ți-e lumea mai dragă? Pentru că mie mi s-a întâmplat de atât de multe ori, că nu am degete la mâini să le număr! Așa că rupe-ți un minut din timpul tău și hai să vezi despre ce e vorba.
Bun, acum că am stabilit că accidentele se pot întâmpla oricui când vine vorba de fiert ouă, știi și tu că sunt momente când ai nevoie de ouă fierte perfect- cum ar fi, de exemplu, ouăle umplute. Nu e momentul să te trezești cu niște albușuri moi, este? Sau când fierbi un ou moale pentru a-ți acompania toastul cu avocado, pe care vrei să-l tai fix cum ai văzut tu pe insta și hop, surpriză! E tare ca oul roșu de Paște.
Ok, hai să-ți spun pe scurt ce am făcut. Am fiert 5 ouă pentru 5 perioade diferite de timp: 3, 5, 7, 9 și 11 minute și rezultatul îl poți observa în poza de mai sus. Ai mai jos niște secrete pentru a obține mereu ouăle fierte perfecte.
Poți găsi alte articole similare aici: Cum să coci porumbul în cuptor, Cum să coci dovleacul plăcintar, Cum să faci lapte de migdale acasă, Hummus în 3 culori.
TIPS AND TRICKS – Cum să fierbi CORECT ouăle:
-Începem cu timpul de fierbere și cum afectează textura oului:
- 3 MINUTE: Albușul e fiert, iar gălbenușul e dens și moale.
- 5 MINUTE: Albușu e fiert, iar gălbenușul e moale doar la interior.
- 7 MINUTE: Atât albușul, cât și gălbenușul sunt fierte, dar gălbenușul e încă ușor cremos.
- 9 MINUTE: Oul e fiert și ferm atât la exterior, cât și la interior.
- 11 MINUTES: Oul e fiert și foarte ferm. (Indicat pentru ouă umplute/ouă de Paște)
– Foarte important: Transferă ouăle într-un vas cu apă rece sau chiar sub jetul de la robinet imediat ce le scoți din vasul în care le-ai fiert pentru a opri procesul de gătire. Dacă omiți acest pas, ouăle vor continua să se gătească deși le-ai scos din apă!
-De asemenea, trebuie să ții cont de temperatura inițială a oului. Eu am folosit ouă la temperatura camerei. Dacă scoți ouăle de la frigider, mărește timpul de fierbere cu un minut sau ține ouăle în apă călduță până ajung la temperatura camerei.
-Adaugă o jumătate de linguriță de sare și o linguriță de oțet în apă pentru a facilita cojirea ouălor după fierbere.
-Este foarte important și să alegi ouă de dimensiuni similare, pentru ca ele să se fiarbă în același timp.
2 thoughts on “Cum să fierbi CORECT ouăle”