Îți amintești de Cookie Box-ul meu de Crăciun? Dacă nu, dă puțin scroll și vei vedea despre ce e vorba. Așa cum am promis, ai aici rețeta pentru Fursecurile Crăpate Red Velvet pe care le găsești în cutie. Printre altele, mai găsești acolo și Fursecurile Linzer, Fudge-ul cu Ciocolată Albă, Portocală și Merișoare și Fursecurile ”Fulg de Zăpadă”. În curând revin și cu rețetele pentru Fursecuri Brownie și pentru Ciocolata cu Fistic și Merișoare.
TIPS AND TRICKS pentru Fursecurile Crăpate Red Velvet perfecte:
-Dacă reușești să găsești colorant alimentar gel, cumpără-l fără să stai pe gânduri! E mai puternic și vei folosi mai puțin decât dacă este lichid!
-Ingredientele (în special untul, ouăle și făina) trebuie să fie la temperatura camerei.
-Rețeta asta are printre ingrediente zeamă de lămâie, care este foarte importantă pentru că activează bicarbonatul de sodiu. Același motiv și pentru care avem nevoie de laptele bătut.
-Secretul din spatele acestor fursecuri stă într-o cană de fulgi de ciocolată albă (sau ciocolată albă tăiată fin). Asta va face fursecurile mai bogate și ”ciocolatoase”. Eu am folosit-o, ca la fiecare rețetă,pe aceasta.
-Aluatul trebuie să stea la rece cel puțin o oră, învelit în folie de plastic. Asta va ajuta fursecurile să se formeze mai ușor și va împiedica zahărul pudră să se topească pe ele.
-Lasă fursecurile să se răcească în tavă complet înainte de a le muta!
Fursecuri Crăpate Red Velvet
Ingredients:
- 3 căni făină 360 g
- ¼ cană cacao 30 g
- 5 lingurițe colorant alimentar roșu (+/-, după caz)
- 1¼ linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- ½ linguriță sare
- 1⅓ căni zahăr 265 g
- ¾ cană unt 180 g
- 1½ linguriță extract de vanilie
- 3 ouă
- 1 lingură lapte sau lapte bătut
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- 1 cană fulgi de ciocolată albă sau ciocolată albă tăiată fin
- 1 cană zahăr pudră 115 g
Instructions
- Bate untul cu zahărul( normal, nu pudră) până devine pufos.
- Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând până devine uniform. Apoi adaugă vanilia, zeama de lămâie, laptele și amestecă.
- Adaugă colorantul și amestecă bine.
- Într-un bol separat, amestecă ingredientele uscate (făina, sarea, bicarbonatul de copt, praful dec opt și cacaoa). Adaugă amestecul obținut peste crema roșie și încorporează-le bine. Adaugă fulgii de ciocolată și amestecă, apoi acoperă aluatul cu folie de plastic și dă-l la frigider pentru minim 1 oră.
- Scoate aluatul din frigider și, cu ajutorul unei linguri sau cupe de înghețată, ia cantități egale de aluat și formează biluțe cu ajutorul palmelor.
- Pune zahărul pudră într-un bol și învelește fiecare bilă de aluat în zahăr. Dacă vrei fursecuri mai turtite, aplatizează-le cu ajutorul palmei. Dacă nu, așează-le așa cum sunt într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
- Coace fursecurile în cuptorul preîncălzit la 175°C timp de aproximativ 15 minute, sau până cresc și se crapă. Lasă-le la răcit în tavă înainte de a le muta.